dorben 18.02.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witajcie! Popełniłam podstawowy błąd napalonej inwestorki - zamówiłam kafle dobierając je do siebie na ekranie monitora. Kafle przyjechały i oczywiście okazało się, ze w rzeczywistości brązy mają nieco inny odcień i w zestawieniu niezbyt pasują. Kafle to woodentic brown (prawie cała część dzienna) i terakota lancaster (wiatrołap). Newralgiczne miejsce jest na styku wiatrołapu i holu - tam będą się stykać (nie będize tam drzwi). I tu pytanie do Was: PORADŹCIE CO Z TYM ZROBIĆ - myślałam, zeby dać tam pasek w jakimś neutralnym kolorze (szary?), moze pasek z cegły (będzie jej sporo w części dziennej) albo jakąś obramówkę z drewna na ścianach i w podłodze? A moze się po prstu czepiam i takie zestawienie jest do przyjęcia przy tym układzie domku? Ponizej rysunek poglądowy - starałam się ustawic, zeby jak najbardziej oddawał kolory, ale wiadomo-zależy od monitora (brąz woodentika jest bardziej w czerwień, obramówka lancastera bardziej w szarobrąz) pozdrawiam http://img109.imageshack.us/img109/1197/dpytki.jpg http://img29.imageshack.us/img29/8892/dpytkiszczegol.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.02.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 1. O gustach się nie dyskutuje, więc to co nam może się podobać, tobie niekoniecznie2. na monitorze kolory również mogą być inne niż w rzeczywistości, więc doradzanie na odległość też jest obarczone pewnym błędem. Jeżeli Tobie się nie podoba bezpośrednie dostawienie, to po prostu pokombinuj tak jak piszesz nam, tylko w rzeczywistosci i wybierz co Ci się najbardziej podoba. A i tak za pół roku nie będzie to miało większego znaczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 18.02.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 A i tak za pół roku nie będzie to miało większego znaczenia... Hehe w sumie masz rację, ale piszę tu też w nadzei, ze ktoś naprowadzi mnie na techniczne możliwości, o których nie wiem. Moze są jakieś rozwiązania (np. listwy...), które możnaby w takim przypadku zastosoać (żeby rozdzielić ten styk kafli). No i moze ktoś ma u siebie podobnie i podzieli się doświadczeniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sykus 18.02.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Zdecydownie wstawiłbym szeroką belkę drewnianą lub jej imitację ( deskę ) zrobioną na stare drewno. Mam u siebie widoczne słupy podporowe konstrukcji dachu wykorzystane ze starego domu, wygląda super. Musisz tylko pamietać aby dobrze zabezpieczyć drewno. W końcu po tym będzie się chodzić. A najlepiej dąb lekko drapany ) [ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 18.02.2011 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Sykus - podoba mi się ten pomysł, jeszcze dopytam - czy to powinna być deska grubości kafli, czy też belka (jak gruba) - wtedy musiałaby być zagłębiona w wylewkę? Czy zabezpieczenie preparatami typu sadolin baza +lakierobejca byłoby OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 18.02.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 ja chyba też bym szukała jakiegoś połączenia... drewno może fajnie wyglądać, ale lepiej przyłożyć wszystko do siebie i ocenić na miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts