Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Malowanie listew blatowych?

krk women

Recommended Posts

Witam .Mam świeżo zamontowana kuchnię i wszystko w niej gra oprócz listew aluminiowych którymi połączony jest blat aż 2 sztuki!-listwy być musiały (wymiana blatu w dniu montażu -)ale to inna historia. Co z nimi zrobić bo mnie strasznie drażnią kolorystycznie -jak wygląda wymiana takich listew na inne ( ponoć są brązowe).Czy może być jakiś problem z ponownym montażem blatu? A może da się je pomalować -tylko jaka farbą? Przerabiał ktoś podobny temat?

kolego sa różnego rodzaju listwy kolorystycznie jak i kształtne , lecz napisz czy to firma Tobie wykonała blaty jezeli tak to sam , na to przystałeś > Jeżeli opcją było bezlistwowoe połączenie blatów i Ty o tym nie wiedziałeś to możesz zwórcić się do panów . o ponowne wykonanei blatów z prawidłowym połączeniem .

Wiem że są rożne kolory i wiem ze można łączyć bezlistwowo-ja kupiłam cała kuchnie w Ikei razem z blatami .Tam blaty najdłuższe maja 246 chyba a ja potrzebowałam najdłuższy 300. W biurze obsługi powiedzieli ze tylko montażysta powie mi jak najmniej widocznie da się te blaty połączyć,wiec czekałam do dnia montażu .To moja pierwsza kuchnia wiec nie znam się na pewnych rzeczach.

W dniu montażu okazało się że nie będzie to ładnie (myślałam ze w okolicy zlewu dodatkowe łaczenie da się zamaskować) wiec wsiadłam w auto pojechałam do belmebu i kupiłam nowe blaty a te z ikei oddałam- na blaty frezowane do łączenia bezlistwowego trzeba było czekać minimum ponad tydzień a ja czasu nie miałam. I tu jest moja wina- dlatego pytam czy da rade cos z tym zrobic, aby tak w oczy nie drażniło?

http://img24.imageshack.us/img24/3228/zdjcie139h.jpg

By dijulita at 2011-02-04

http://img46.imageshack.us/img46/5660/zdjcie132k.jpg

By dijulita at 2011-02-04

Wymiary blatu od lewej 90 cm ,od listwy do listwy 303 cm i 134 cm ,głębokość blatu zrobiona 62 cm gdyż jest dołożona płyta z tyłu (normalnie blat ma 60 ale będą płytki i listwa nablatowa w kolorze blatu)

blat laminowany z belmebu http://www.belmeb.pl/idm,9,idprod,3579,kat,,marron.html

Fotki słabe z telefonu,innych nie mam i na razie mieć nie będę bo kuchnia zabezpieczona gdyż robota wrze :0

Edytowane przez krk women