mtsw466 18.02.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witam nie mam opcji z położeniem papy na chudziaka. Jak inaczej lub w jakiej kombinacji zaizolować podłogę na której będzie ogrzewanie podłogowe.Czy dysperbit można stosować pod takie ogrzewanie? Chodzi o ulatniający się zapach i rozpuszczanie styropianu. Widziałem gdzieś piankę pod panele a na to folia budowlana 0,2mm x 2. Dom mam wyniesiony około 80 cm na piachu folię 0,2 i 15 cm betonu B20. Posadzka raczej pewne. Woda gruntowa tylko czasami podchodzi 30 cm od powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 19.02.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witam nie mam opcji z położeniem papy na chudziaka. Czyżbyś dał sobie położyć instalacje po chudziaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 22.02.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam nie mam opcji z położeniem papy na chudziaka. rozwin prosze .Czy dysperbit można stosować pod takie ogrzewanie? Chodzi o ulatniający się zapach i rozpuszczanie styropianu. 1 - mozna 2 - dysperbit jest wodnym roztworem nie ropo-organiczno-pochodnym, zapachow brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 23.02.2011 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Rozwijam. Mam już rozłożoną inst. ele. w peszlach wzdłuż ścian po podłodze i dodatkowo rozprowadzone rurki do wody również w peszlach. Popaliłbym peszle przy grzaniu papy. Mam pomysł taki żeby dać w kolejności - 1. dysperbit, 2. pianka taka jak pod panele ale grubsza 0,5cm klejona ze sobą taśmą dwustronną, 3. folia budowlana pod instalacje, 4. druga folia budowlana tym razem na instalacje lub pod w zależności od chęci, 5. styro w dwóch warstwach, 6. folia budowlana a tam gdzie podłogówka folia srebrna, 7. jastrych. Więcej nie będę kombinował. A, a folię mam jeszcze pod 15 cm chudziakiem B20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 28.02.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 jesli wciagniesz folie pod instalacje to sprobuj dac pape zamiast folii - pod instalacjami przyklej zwykla pape podkladowa na dysperbicie a reszte termozgrzewalna z pianka bym nie kombinowal pod panele - zabezpieczy niby folie przed przebiciem ale czy aby na pewno, jak zareaguje na wilgoc to wielka niewiadoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts