Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

VETREX - okna: opinie, doświadczenia, modele, montaż, obsługa

Recommended Posts

W Schuco nie ma czegoś takiego, że to robimy w Niemczech to w Polsce a to w Rumuni. I to jest bardzo duża przewaga Schuco nad Veką czy innym systemodawcą. Takie są fakty i trzeba o tym pisać..

Szanowny Panie fakty są takie, że miejsce wytworzenia rzeczy niewiele ma wspólnego z jej właściwościami użytkowymi. Jeżeli rzekomą przewagą kształtowników Schueco nad innymi systemami ma być jedynie "pochodzenie", to to jest żadna przewaga. Rozumiem gdyby powołał się Pan na wyraźną przewagę profili Schueco pod względem zgrzewalności, udarności, temperatury mięknienia, czy jakiejkolwiek innej właściwości wspólnej i badanej dla wszystkich systemów, ale pochodzenie?! Pan nie wie o czym pisze, co gorsze, podejrzewam, że Pan również nie wie co sprzedaje.

• Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem gdzie widzisz tu jakiś czarny Pr co by to nie znaczyło..

No tak - jak przychodzi krytyka to udajesz ze nie wiesz o co chodzi. Rozpowszechniasz niesprawdzone informacje dyskredytując tym jedną markę a promując inną. Jak to nazwać?

Ja jednak wolałbym okna V82 niż Schueco, bo jako sprzedawca pewnie wiesz, ze sam profil niewiele znaczy, jeśli okna wykona firma której jedynym celem jest zrobienie najtańszego produktu z danego segmentu.

Ps. Przemku, poczytaj sobie to forum:

http://www.test-aankoop.be/forum/Topic/432352

a może Ci wtedy przejdzie.

Edytowane przez finlandia

• 5 months później...

Witam

Jestem własnie na etapie zakupu okien do domu w okolicy Krakowa. Wybór padł na okna Vetrex V82 lub V90+. Dobrą cenę na te okna dostałem od Pana Artura Like z Niepołomic. Czy może ktoś montował okna od tego Pana i ma informację na temat montażystów. Z góry dziękuję za info.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...

Witam ponownie. My już po montażu. Od razu chciałabym zdementować wszelkiego rodzaju plotki na temat zielonkawych szyb jakie pojawiły się na tym forum. Coś więcej o użytkowaniu napiszę za jakieś 2 lata. Jak na razie to najbardziej zadowolona jestem z okna PSK, rewelacja dla kogoś kto do tej pory miał zwykłe okno balkonowe. Okno operuje się tylko samą klamką, żadnego dociskania itp.

Zatem czystym sumieniem mogę też polecić salon w Radomiu przy ul. Lubelskiej, w której dokonywaliśmy zakupu. Ekipa montażystów też jak najbardziej ok.

Pozdrawiam

My również mieliśmy zwykły montaż. Co do ekipy nie mam żadnych zastrzeżeń, a nie będę ukrywała jestem dość wymagająca jeśli chodzi o jakość usług. Ogólnie to powiem Wam szczerze, że gdybym miała zamawiać okna jeszcze raz, to z pewnością wzięłabym z tej samej firmy. Bardzo mi się podoba prosta linia tych okien, czarne ramki w środku pięknie się komponują z orzechem - polecam tą kolorystykę. A ten 4'stopniowy uchył - super sprawa, a coś takiego zaproponowano nam tylko w jednym salonie i to za dopłatą, tu było to w cenie. W innych salonach patrzyli na nas jak na ufo, nie wiedzieli nawet o co pytamy. Jestem zachwycona i mam nadzieję, że tak zostanie.

Pozdrawiam

• 1 month później...
W trakcie montażu Vetrex V90+ plus illbruck....

Czy te poszerzenia 20cm. mogą tak pozostać - będzie jeszcze 12cm styro i 8cm wylewki?

[ATTACH=CONFIG]315749[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]315750[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]315751[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]315752[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]315753[/ATTACH]

A jak myślisz - po co one są ? Chyba po to by dobrze podeprzeć okno i isiagnąc docelowy poziom posadki - odpowiedź już chyba sam znalazłeś a jak nie to powiem Ci że powinny pozostać