Odysss 26.11.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Witam, ja takze chcialbym zapytac czy w takich oknach nie powinno byc katownikow od dole ? Dodam, ze przed zakupem sprzedawca zapewnial mnie ze daje katowniki na dole. Jednak przy montazu gdy zwrocilem uwage ze ich nie ma, odparl ze okna i tak beda siedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TM3d 29.11.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Mam 4 okna 180x220, na 30 cm poszerzeniach bez stabilizacji. W dolnych narożnikach okien porobiły się szpary między oknem a tynkiem. Wygląda to tak jakby poszerzenie wychyliło się na zewnątrz i pociągnęło za sobą okno. Ogólnie to żałuje że dałem się namówić na te poszerzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 29.11.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 ile czasu juz masz okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaca509 29.11.2016 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Ogólnie to żałuje że dałem się namówić na te poszerzenia. Problem nie tkwi w poszerzeniach, tylko w braku/wadach zamocowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 29.11.2016 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Problem nie tkwi w poszerzeniach, tylko w braku/wadach zamocowania Zgadza sie. Do pewnej wysokości poszerzen wystarcza ich wzmocnienie wyzej trzeba juz dodac katowniki by usztywnic calosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 29.11.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Zgadza sie. Do pewnej wysokości poszerzen wystarcza ich wzmocnienie wyzej trzeba juz dodac katowniki by usztywnic calosc Ile ta wysokosc wynosi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 29.11.2016 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Nie znam dokladnej odpowiedzi.Wszystko zalezy nie tylko od wysokosci ale tez dlugosci.Dla 180 cm szerokosci i przy wzmocnieniu w kazdym poszerzeniu to bym nawet nie dal nawet przy 30 cm.Wylewka w trakcie zageszczania nie wygielaby calosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bassior 29.11.2016 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 ja tam mam vetrex'y v90+ i jestem strasznie zadowolony - cieply montaz na tasmach + cieple parapety pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcuso86 13.12.2016 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Witam Poleci ktoś jakiś salon na śląsku w którym zamawiał okna i był zadowolony z ekipy montażowej?Jestem z lublińca - jest u nas autoryzowany salon sprzedaży "Wila" Oleska 34 Lubliniec, 42-700 lecz nic o nim nie wiem.Jeśli ktoś korzystał z ich usług proszę o opinie bądź o wskazanie salonu na śląsku z których usług korzystał i był w 100% zadowolony.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adec 14.02.2017 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Witam Poleci ktoś jakiś salon na śląsku w którym zamawiał okna i był zadowolony z ekipy montażowej? Jestem z lublińca - jest u nas autoryzowany salon sprzedaży "Wila" Oleska 34 Lubliniec, 42-700 lecz nic o nim nie wiem. Jeśli ktoś korzystał z ich usług proszę o opinie bądź o wskazanie salonu na śląsku z których usług korzystał i był w 100% zadowolony. Pozdrawiam Podbijam temat, też jestem ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milena1983 18.08.2017 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Witam, 2 lata temu kupiłam okna tej firmy, 5-cio komorowe zaokrąglone i jestem bardzo zadowolona z nich. Cena przyzwoita, okna są wykonane bardzo dobrze, maja sporo funkcji jak mikro wentylacja itp. Jakość okien zależy przede wszystkim od dobrego i prawidłowego montażu, bo nawet najlepsze i najdroższe okna, jeśli będą źle zamontowane nie spełnią swoich funkcji. Trzeba szukać firmy, która pracuje ze swoimi montażystami parę lat, a nie miesięcy czy tygodni. Ja swoje kupiłam w Wołominie pod Warszawą i na prawdę jestem bardzo zadowolona z okien i wykonanego montażu, więc z czystym sumieniem mogę polecić. A gdzie w Wołominie kupowała Pani te okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zywyy 18.08.2017 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Nie polecam okien tej fiirmy na prawdę porażka Potrafią się krzywic od słońca temperatury Dużo musiał bym pisać o swoim przykładzie Ale nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zywyy 18.08.2017 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 A jeśli już ktoś zakupi to przed tynkami czy elewacja proszę przyłożyć wagę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TM3d 09.11.2017 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Mam okna v90+ i drugi raz bym ich nie kupił. Moim zdaniem to zwykła tandeta.Rzecz w tym że okucia zostały zamontowane byle jak, przez co ciężko "chodzą klamki" mimo że wszystko wyczyściłem i nasmarowałem. Niektórych klamek nie da się pionowo ustawić w pozycji zamkniętej. Sprężynują i samoistnie odchylają się w bok. U wszystkich znajomych którzy maja okna uważane na tym forum za dużo gorsze, klamki działają o niebo lepiej.Mam wrażenie że w firmie Vetrex nie słyszeli o czymś takim jak kontrola jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.11.2017 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Takie objawy świadczą o jednym: okucie do poprawki albo montażu tak "krzywo" że szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 10.11.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 A jeśli już ktoś zakupi to przed tynkami czy elewacja proszę przyłożyć wagę powodzenia Ja proponowałabym to zrobić bezpośrednio po montażu. Prawda jest taka,że okna , a w szczególności te wyższe , w przeważajacej ilości przypadków po opuszczeniu fabryki nie są idealnie proste. To od ekipy monterskiej w najwyższym stopniu zależy ich dalszy los. Tak się zdarzyło,że mojemu monterowi coś wypadło i zlecilismy montaz ekipie , która montuje dla innego punktu. Zamontowali, regulowali, regulowali i regulowali. Za dwa dni nasz monter zedmontował, zamontował, wyregulował i szafa gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinecki1988 28.03.2018 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Witam wszystkich. Przeczytałem wszystkie posty w tym temacie i zwracam sie do Was z pytaniem ile lat iżytkujecie te okna i jak sprawują się Wasze okna Vetrex po kilku latach użytkowania? Czy ktoś z Was mógłby polecić salon ze Szczecina bądź okolic Szczecina (oczywiście z dobrą ekipą monterską)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandek 28.03.2018 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 A ja troszkę z innej beczki. Nigdzie niestety nie mogę znaleźć porównania Vetrexa V82 i V90+. Co byście wybrali, czy dopłacać do V90+ ? Nie ukrywam, że większość ludzi z którymi rozmawiam montuje V82. Podejrzewam, że głównym czynnikiem może być cena. Celowo nie piszę róźnic V82&V90+ by Ktoś nie pomyślał, że reklamuje/faworyzuje konkretny model czy wyrób. Proszę o rady i szczere opinie czy jest sens wydawać kilkaset zł więcej na okna Vetrex V90+. Proszę nie polecać mi innego producenta gdyż wybór został już dokonany, jednak chciałbym "wysłuchać" opinii forumowiczów co do konkretnego modelu. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.03.2018 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Kiedyś Vetrex miał na swojej stronie "kalkulator oszczędności" bazujący na Uw i przepuszczalności powietrza, co prawda odwołujący się do jakiegoś średniaka rynkowego, ale dało się z niego wyciągnąć wartości i porównać v82 do v90. Nie pamiętam konkretnych liczb, ale było na korzyść V90 do tego stopnia, że warto było rozważać zakup - ( tzn. dopłata miała przełożenie na oszczędności). Osobiście byłem jednak ciekaw, jak wypadłoby w tym porównaniu V82 doposażone w kryte okucia (czy przy od razu mówię- jeśli okucie kryte, to wszystkie skrzydła RU - pozwoli uniknąć błędów regulacyjnych przy dociskach wewnętrznych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LDP05 28.03.2018 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Wybrałem V90 ze względu na okucia i wzmocnienia, sa pomija-lnie (niby) cieplejsze od 82. Po prostu wyglądały lepiej a sumarycznie wyszły cenowo tak jak gorsze z OknoPlast.Dla mnie ważna była jakość uszczelek, to jest pierwszy element który po kilku latach zaczyna doskwierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts