Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

VETREX - okna: opinie, doświadczenia, modele, montaż, obsługa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W Vetrexie trzeba tylko uważać na prawidłowe podparcie słupka. Dziwnym trafem, tam gdzie sprzedałem okna bez montażu wieje na łączeniu słupka z dolną ramą. Na szczęście serwis nie obciążał za naprawę wady spowodowanej nieprawidłowym montażem.

ok, dziekuję w takim razie zadzwonię w poniedziałek. Możesz napisać czy porównywałeś cenowo z innymi (na tych samych profilach?). Ja mam wycenę tylko z Oknoplastu, cena ok (chociaż mogliby postarać się z tymi rabatami w lutym)., ale niepokoi mnie fakt, że przy podpisaniu umowy muszę wpłacić 100%. A ze mam już przykre doświadczenia z takimi wpłatami chyba będę szukać dalej :).

Pozdrawiam,

kamcia461

Slaku, Vetrex wychodzi taniej;)

Od jakiegoś czasu handluję oknami z Vetrexu. Zawodowo jestem "wychowana" na Vece i jak wróciłam do sprzedaży okien to szukałam dobrego producenta na tym profilu. Byłam w kilku fabrykach, oglądałam okna w innych punktach, które handlują tym profilem i razem z kolegą wybraliśmy Vetrex. Jestem po prostu w tych oknach zakochana. Obługa przedstawicielska na wysokim poziomie, człowiek od wycen pcv staje na głowie, żeby na czas przygotować to, co potrzebuję. Cenowo elastyczni. Dostawy zawsze na czas. Cieszę się, że ich wybraliśmy, bo dzięki temu wiem, że ze spokojną głową mogę sprzedawać te okna klientowi i nie będę się po prostu za nie wstydziła. I nie chodzi mi w tym miejscu o niewiadomo jakie zachwalanie ich produktu, bo akurat go sprzedaję. Naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić okna z tej firmy. Zresztą sama czekam na trochę lepsze finanse, bo mam zamiar u siebie wymienić okna na te od nich (a też mam Vekę)

Powiem tak, wcześniej sprzedawałem Veke właśnie z Vetrexu, teraz sprzedaję Veke innej firmy jestem zadowolony, montażyści klienci też a i cena lepsza;-)

a tak btw mam w ofercie lepsze produkty pewnej firmy z krakowa;-) pracowali na Rehale, teraz Kommerling i jak dla mnie dużo lepsze od veki, ale to już inna półka;-)

Slaku, ja Veki nigdy nie opuszczę;)

A wydawało mi się, że jesteś z fanklubu Schüco ;)

Ja także sprzedaję okna Vetrex, jestem zadowolony ze współpracy oraz jakości wyrobów (pcv, aluminium).

Jestem także użytkownikiem ich okien od kilku lat - także mogę je polecać z czystym sumieniem.

witam,

właśnie jestem po wycenie okien Vetrexu i powiem szczerze,że jestem mile zaskoczony ceną. Brałem pod uwagę też OKNOPLAST, ale wyszedł drożej. Niekoniecznie dlatego, że "jest" lepszy. Parametry te same, profile te same (VEKA), dodatki w standardzie te same, więc poco przepłacać? Mogę polecić okna Vetrex, bo to dobra firma z opinii sprzedawców, użytkowników i furomowiczów

Fix, ja od 12 lat jestem "uczuciowo" związana z Veką. Njapierw DGG, potem mniejsza firma (niegodna wymiany nazwy;))i teraz Vetrex. Przez jakiś czas handlowaliśmy Schuco z Oknovidu, ale to dla osób, które mocno się upierały na ten profil:)

Slaku, cava jest naprawdę ładna.

• 2 weeks później...

Dostałem pytanie o kolorystykę na priv, ale napiszę tutaj, bo może innym też się przyda taka informacja:

Obecne dopłaty do kolorów standardowych dla Vetrex Alphaline 90 PLUS wynoszą:

7 % - kolor jednostronny zewnętrzny

15 % - kolor dwustronny

Kolory standardowe dla VA90+ to:

złoty dąb, ciemny dąb, mahoń, orzech, winchester.