Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

VETREX - okna: opinie, doświadczenia, modele, montaż, obsługa

Recommended Posts

Ja mam na 100% trzy szyby - widać jak się zapali zapałkę. Ciepłej ramki faktycznie nie mam bo nie było takiej opcji w 5-cio komorówce veki i trzech szybach. Kolega również ma na pewno trzy szyby ale on ma profil 6-cio komorowy

Ja ci proponuję tę zapałkę zapalić i wyrzucić, bo gołym okien mozna stwierdzic czy masz 2 czy 3 szyby:D i Jeden pieron czy masz profil 5 czy 6 czy 3 komorowy jeśli chodzi o ciepłą ramkę. Byłem ostatnio u kumpla i ma 3 komorowe okna i tam juz jest ciepła ramka. Ot taki mały szczegół, że wtedy też można było mieć takie dodatki. Więc tutaj raczej kwestia handlowca czy informował o takim rozwiązaniu i kwestia, czy nabywca chciał dołożyć coś takiego do okien, czy jednak wolał wariant bardziej ekonomiczny bez "ciepłej ramki".

• Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak słyszę sprzedawcę który nie potrafi wymówić nazwy profili ,nie wie co to profil bazowy i mówi że typowe okna na magazynie które na drugi dzień można wstawić klientowi to najlepsze co może być to ręce same składają się do braw

co do okien budvar jak kolegi się bardziej podobają to tylko kliknąć I LoVe budvar:D

• 3 weeks później...
  • 3 months później...
  • 3 months później...
zadzwoń pod numer 58 69 22 400, to jest centrala Vetrexu. Tam dostaniesz namiary na przedstawiciela.

Zastanawia mnie, czemu Vetrex nie podaje na swej stronie swoich autoryzowanych partnerów handlowych... Czy to jakaś tajemnica, czy może raczej sprytny unik na wypadek, gdyby nie okazali się oni rzetelni. Wówczas Vetrex umywa ręce i martw się kliencie sam. To oczywiście tylko moje przypuszczenia.

Szukając kontaktu z jakimś przedstawicielem Vetrexu na Podkarpaciu /bo jestem zainteresowany oknami V./, wysłałem zapytanie do firmy. Owszem odpowiedź przyszła natychmiast, ale gdy pojechałem pod wskazany adres i zobaczyłem tę przedstawicielską "firmę", to ochota na okna Vetrexu mnie odeszła. Ponadto okazało się, że nie są oni przedstawicielami Vetrexu, ale jakimiś pośrednikami czy czymś w tym rodzaju.

Poważnie się zatem zastanawiam, czy nie poszukać innego producenta, choć opinie o V90+ są raczej pozytywne.

A do oszklenia 2 domy. I co tu robić?

PS Witam i pozdrawiam forumowiczów, bo jestem tu nowy :)

Zastanawia mnie, czemu Vetrex nie podaje na swej stronie swoich autoryzowanych partnerów handlowych... Czy to jakaś tajemnica, czy może raczej sprytny unik na wypadek, gdyby nie okazali się oni rzetelni. Wówczas Vetrex umywa ręce i martw się kliencie sam. To oczywiście tylko moje przypuszczenia.

Szukając kontaktu z jakimś przedstawicielem Vetrexu na Podkarpaciu /bo jestem zainteresowany oknami V./, wysłałem zapytanie do firmy. Owszem odpowiedź przyszła natychmiast, ale gdy pojechałem pod wskazany adres i zobaczyłem tę przedstawicielską "firmę", to ochota na okna Vetrexu mnie odeszła. Ponadto okazało się, że nie są oni przedstawicielami Vetrexu, ale jakimiś pośrednikami czy czymś w tym rodzaju.

Poważnie się zatem zastanawiam, czy nie poszukać innego producenta, choć opinie o V90+ są raczej pozytywne.

Wszystkie informację o partnerach handlowych jak i o autoryzowanych salonach znajdą się na stronie już niebawem. Vetrex w tej chwili tworzy sieć salonów handlowych.

dlatego ważne jest i producent i montaż

same okna to jedno poprawy montaż to drugie

Producent może mieć jakieś wymagania co do sprzedawców ale jak to jest w praktyce to już inna bajka.

Jeśli komuś zależy aby firma miała dobrą opinie to sam się zainteresuje szkoleniem i polepszaniem usług bo polecenie to najlepsza reklama!

Gdy odwiedzasz salon i cię odrzuca to raczej nie ma co ryzykować!

Witam

Coraz bardziej popularny staje się inny model sprzedaży/montażu. Są ludzie/ekipy, które naprawdę dobrze wykonują montaże, wiedzą co i jak, potrafią doradzić klientowi w aspektach, które go interesują a PRODUKT - OKNA schodzą na 2 plan - ja osobiście jestem ZA takim układem.

A do czego to doprowadzi - mam taką nadzieję :) (może naiwnie ale...) - producenci sami będą chcieli aby taka ekipa sprzedawała/montowała ich stolarkę.

Czy to nie lepsze rozwiązanie ?

Pozdrawiam

Najlepiej by było, żeby jedno szło w parze z drugim. Niestety, łatwiej chyba o dobre okna niż dobrych montażystów :(

Pan Stasek ze śwagrem ciągle chyba królują na placach budów.

/panowie-fachmani... bez urazy :)/

A tak przy okazji, żeby offa nie było...

100 mb montażu trójwarstwowego w nowym budynku. Ile wyceni taką usługę superfachowiec?

• 1 month później...

cały domek, tak Schuco SI82 to max 3000 - ale Vetrex zaproponował takie wymiary - nie znam szczegółów (wzmocnienia, osobne ramy...)

w każdym razie Schuco SI82 jak będzie to 3000 - drugie 2000

Mogę powiedzieć tak, Schuco Corona CT70 AS i Wink. Act. Pilot wyszły mnie tyle samo co VETREX'u V90+ tyle że V90 mają 3 uszczelki na których mi zależy. Schuco SI82 około 30% droższa.

No i Vetrex proponuje "fabryczne" kontraktony :) nie jest to na wagę decyzji ale...

No właśnie ... sam jestem ciekaw co wybiorę:)skłaniam się ku droższemu rozwiązaniu ale czy jest sens?

Edytowane przez IvanS

a ja zapytam o coś innego. Ma ktoś doświadczenie z suwankami VETREX'u ? mam jedno okno 3200 x 2450 i zastanawiam się czy ta firma to dobry wybór. Kusi mnie Schuco z HEKI Plast i profil SI 82 http://hekaplast.pl/oferta/okna-pvc

droższe o około 25 - 30 % do V90+

ma ktoś doświadczenie?

ja mam suwankę z vetrexu 3200x2300 co prawda od 9 miesięcy

ale jestem zadowolony nie mam żadnych zastrzeżeń

wszyscy którzy ją widzą pytają czy ciężko się otwiera,

po spróbowaniu są pod wrażenie że takie duże okno tak lekko chodzi

cały domek, tak Schuco SI82 to max 3000 - ale Vetrex zaproponował takie wymiary - nie znam szczegółów (wzmocnienia, osobne ramy...)

w każdym razie Schuco SI82 jak będzie to 3000 - drugie 2000

Mogę powiedzieć tak, Schuco Corona CT70 AS i Wink. Act. Pilot wyszły mnie tyle samo co VETREX'u V90+ tyle że V90 mają 3 uszczelki na których mi zależy. Schuco SI82 około 30% droższa.

No i Vetrex proponuje "fabryczne" kontraktony :) nie jest to na wagę decyzji ale...

No właśnie ... sam jestem ciekaw co wybiorę:)skłaniam się ku droższemu rozwiązaniu ale czy jest sens?

coś duża różnica Ci wychodzi ;/

nie wiem dokładnie jaką cenę ma vetrex może w montażu masz gdzieś różnicę