slaku 14.03.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ja mam na 100% trzy szyby - widać jak się zapali zapałkę. Ciepłej ramki faktycznie nie mam bo nie było takiej opcji w 5-cio komorówce veki i trzech szybach. Kolega również ma na pewno trzy szyby ale on ma profil 6-cio komorowy Ja ci proponuję tę zapałkę zapalić i wyrzucić, bo gołym okien mozna stwierdzic czy masz 2 czy 3 szyby:D i Jeden pieron czy masz profil 5 czy 6 czy 3 komorowy jeśli chodzi o ciepłą ramkę. Byłem ostatnio u kumpla i ma 3 komorowe okna i tam juz jest ciepła ramka. Ot taki mały szczegół, że wtedy też można było mieć takie dodatki. Więc tutaj raczej kwestia handlowca czy informował o takim rozwiązaniu i kwestia, czy nabywca chciał dołożyć coś takiego do okien, czy jednak wolał wariant bardziej ekonomiczny bez "ciepłej ramki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 15.03.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 jak słyszę sprzedawcę który nie potrafi wymówić nazwy profili ,nie wie co to profil bazowy i mówi że typowe okna na magazynie które na drugi dzień można wstawić klientowi to najlepsze co może być to ręce same składają się do brawco do okien budvar jak kolegi się bardziej podobają to tylko kliknąć I LoVe budvar:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 01.04.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Mogę prosić o kontakt do przedstawiciela okien VETREX z okolic Tychów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.04.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 zadzwoń pod numer 58 69 22 400, to jest centrala Vetrexu. Tam dostaniesz namiary na przedstawiciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.07.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Na stronach oknotestu pojawił się fajny artykuł dotyczący ciepłego montażu i okien firmy Vetrex. Dla zainteresowanych link http://oknotest.pl/1/news/artykuly/montaz-okien-pcv-szczelnie-i-profesjonalnie.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
argentyńczyk 24.07.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Mój ojciec ma u siebie założone okna, wszystko jest ok na razie:) trochę uszczelki mogłyby być chyba jednak lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tenobcy 15.11.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 zadzwoń pod numer 58 69 22 400, to jest centrala Vetrexu. Tam dostaniesz namiary na przedstawiciela. Zastanawia mnie, czemu Vetrex nie podaje na swej stronie swoich autoryzowanych partnerów handlowych... Czy to jakaś tajemnica, czy może raczej sprytny unik na wypadek, gdyby nie okazali się oni rzetelni. Wówczas Vetrex umywa ręce i martw się kliencie sam. To oczywiście tylko moje przypuszczenia. Szukając kontaktu z jakimś przedstawicielem Vetrexu na Podkarpaciu /bo jestem zainteresowany oknami V./, wysłałem zapytanie do firmy. Owszem odpowiedź przyszła natychmiast, ale gdy pojechałem pod wskazany adres i zobaczyłem tę przedstawicielską "firmę", to ochota na okna Vetrexu mnie odeszła. Ponadto okazało się, że nie są oni przedstawicielami Vetrexu, ale jakimiś pośrednikami czy czymś w tym rodzaju. Poważnie się zatem zastanawiam, czy nie poszukać innego producenta, choć opinie o V90+ są raczej pozytywne. A do oszklenia 2 domy. I co tu robić? PS Witam i pozdrawiam forumowiczów, bo jestem tu nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosmomen 16.11.2012 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Zastanawia mnie, czemu Vetrex nie podaje na swej stronie swoich autoryzowanych partnerów handlowych... Czy to jakaś tajemnica, czy może raczej sprytny unik na wypadek, gdyby nie okazali się oni rzetelni. Wówczas Vetrex umywa ręce i martw się kliencie sam. To oczywiście tylko moje przypuszczenia. Szukając kontaktu z jakimś przedstawicielem Vetrexu na Podkarpaciu /bo jestem zainteresowany oknami V./, wysłałem zapytanie do firmy. Owszem odpowiedź przyszła natychmiast, ale gdy pojechałem pod wskazany adres i zobaczyłem tę przedstawicielską "firmę", to ochota na okna Vetrexu mnie odeszła. Ponadto okazało się, że nie są oni przedstawicielami Vetrexu, ale jakimiś pośrednikami czy czymś w tym rodzaju. Poważnie się zatem zastanawiam, czy nie poszukać innego producenta, choć opinie o V90+ są raczej pozytywne. A do oszklenia 2 domy. I co tu robić? PS Witam i pozdrawiam forumowiczów, bo jestem tu nowy Wszystkie informację o partnerach handlowych jak i o autoryzowanych salonach znajdą się na stronie już niebawem. Vetrex w tej chwili tworzy sieć salonów handlowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 16.11.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Zastanawia mnie, czemu Vetrex nie podaje na swej stronie swoich autoryzowanych partnerów handlowych... Czy to jakaś tajemnica, czy może raczej sprytny unik na wypadek, gdyby nie okazali się oni rzetelni. Wówczas Vetrex umywa ręce i martw się kliencie sam. To oczywiście tylko moje przypuszczenia. Szukając kontaktu z jakimś przedstawicielem Vetrexu na Podkarpaciu /bo jestem zainteresowany oknami V./, wysłałem zapytanie do firmy. Owszem odpowiedź przyszła natychmiast, ale gdy pojechałem pod wskazany adres i zobaczyłem tę przedstawicielską "firmę", to ochota na okna Vetrexu mnie odeszła. Ponadto okazało się, że nie są oni przedstawicielami Vetrexu, ale jakimiś pośrednikami czy czymś w tym rodzaju. Poważnie się zatem zastanawiam, czy nie poszukać innego producenta, choć opinie o V90+ są raczej pozytywne. A do oszklenia 2 domy. I co tu robić? PS Witam i pozdrawiam forumowiczów, bo jestem tu nowy dlatego ważne jest i producent i montaż same okna to jedno poprawy montaż to drugie Producent może mieć jakieś wymagania co do sprzedawców ale jak to jest w praktyce to już inna bajka. Jeśli komuś zależy aby firma miała dobrą opinie to sam się zainteresuje szkoleniem i polepszaniem usług bo polecenie to najlepsza reklama! Gdy odwiedzasz salon i cię odrzuca to raczej nie ma co ryzykować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 17.11.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Witam Coraz bardziej popularny staje się inny model sprzedaży/montażu. Są ludzie/ekipy, które naprawdę dobrze wykonują montaże, wiedzą co i jak, potrafią doradzić klientowi w aspektach, które go interesują a PRODUKT - OKNA schodzą na 2 plan - ja osobiście jestem ZA takim układem. A do czego to doprowadzi - mam taką nadzieję (może naiwnie ale...) - producenci sami będą chcieli aby taka ekipa sprzedawała/montowała ich stolarkę. Czy to nie lepsze rozwiązanie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tenobcy 18.11.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Najlepiej by było, żeby jedno szło w parze z drugim. Niestety, łatwiej chyba o dobre okna niż dobrych montażystów Pan Stasek ze śwagrem ciągle chyba królują na placach budów. /panowie-fachmani... bez urazy :)/ A tak przy okazji, żeby offa nie było... 100 mb montażu trójwarstwowego w nowym budynku. Ile wyceni taką usługę superfachowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IvanS 20.12.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 a ja zapytam o coś innego. Ma ktoś doświadczenie z suwankami VETREX'u ? mam jedno okno 3200 x 2450 i zastanawiam się czy ta firma to dobry wybór. Kusi mnie Schuco z HEKI Plast i profil SI 82 http://hekaplast.pl/oferta/okna-pvc droższe o około 25 - 30 % do V90+ ma ktoś doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 20.12.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 cały domek czy sama suwanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 20.12.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Dopytaj dokładnie, czy dostaniesz gwarancje na to Schuco SI82 bo wg moich informacji, każda rama z tego profilu (nawet 88/82) to max 3000 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IvanS 20.12.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 (edytowane) cały domek, tak Schuco SI82 to max 3000 - ale Vetrex zaproponował takie wymiary - nie znam szczegółów (wzmocnienia, osobne ramy...) w każdym razie Schuco SI82 jak będzie to 3000 - drugie 2000 Mogę powiedzieć tak, Schuco Corona CT70 AS i Wink. Act. Pilot wyszły mnie tyle samo co VETREX'u V90+ tyle że V90 mają 3 uszczelki na których mi zależy. Schuco SI82 około 30% droższa. No i Vetrex proponuje "fabryczne" kontraktony nie jest to na wagę decyzji ale... No właśnie ... sam jestem ciekaw co wybiorę:)skłaniam się ku droższemu rozwiązaniu ale czy jest sens? Edytowane 20 Grudnia 2012 przez IvanS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 20.12.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 a ja zapytam o coś innego. Ma ktoś doświadczenie z suwankami VETREX'u ? mam jedno okno 3200 x 2450 i zastanawiam się czy ta firma to dobry wybór. Kusi mnie Schuco z HEKI Plast i profil SI 82 http://hekaplast.pl/oferta/okna-pvc droższe o około 25 - 30 % do V90+ ma ktoś doświadczenie? ja mam suwankę z vetrexu 3200x2300 co prawda od 9 miesięcy ale jestem zadowolony nie mam żadnych zastrzeżeń wszyscy którzy ją widzą pytają czy ciężko się otwiera, po spróbowaniu są pod wrażenie że takie duże okno tak lekko chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 20.12.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 a tak z ciekawości jaką masz cenę na suwankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 20.12.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 cały domek, tak Schuco SI82 to max 3000 - ale Vetrex zaproponował takie wymiary - nie znam szczegółów (wzmocnienia, osobne ramy...) w każdym razie Schuco SI82 jak będzie to 3000 - drugie 2000 Mogę powiedzieć tak, Schuco Corona CT70 AS i Wink. Act. Pilot wyszły mnie tyle samo co VETREX'u V90+ tyle że V90 mają 3 uszczelki na których mi zależy. Schuco SI82 około 30% droższa. No i Vetrex proponuje "fabryczne" kontraktony nie jest to na wagę decyzji ale... No właśnie ... sam jestem ciekaw co wybiorę:)skłaniam się ku droższemu rozwiązaniu ale czy jest sens? coś duża różnica Ci wychodzi ;/ nie wiem dokładnie jaką cenę ma vetrex może w montażu masz gdzieś różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IvanS 20.12.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 montaż to całkiem osobna sprawa. Mój sprzedawca twierdzi że pomiędzy Schuco Corona CT70 SI82 jest 25% różnicy w cenie. CT70 miałem praktycznie w cenie V90+ więc tak to wygląda :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosmomen 20.12.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 montaż to całkiem osobna sprawa. Mój sprzedawca twierdzi że pomiędzy Schuco Corona CT70 SI82 jest 25% różnicy w cenie. CT70 miałem praktycznie w cenie V90+ więc tak to wygląda :/ W Vetrex masz pewnie też okucia ukryte Designo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts