maroc79 19.02.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witam,Chciałbym zmienić pokrycie dachu w budynku z lat 70.Jest to dach kopertowy o powierzchni 150m2, zadeskowany. Obecnie wygląda to tak, że jest położona papa (przybita gwoździami) i na niej płytki eternitowe.Myślałem, żeby zrzucić eternit i na starą papę przykleić papę SBS wierzchniego krycia. Nie jestem jednak pewien czy nie muszę również wymienić warstwy podkładowej-sugeruje mi to dachowiec który oglądał ostatnio ten dach. W związku z tym proszę o poradę czy powinienem zerwać tę papę i położyć nową podkładową? Jeśli tak to czy ma to być papa klejona czy mocowana gwożdziami?Jeśli chodzi o papę wierzchniego krycia SBS proszę o doradzenie jakiegoś producenta, typu papy.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 19.02.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Nie zrywaj starej papy. Jak będzie bardzo porwana po rozbiórce to przybij na nią nowy podkład. Na wierzch papa z SBS-em o gr. ok. 5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.02.2011 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Amen. Demontaż eternitu należy zlecić firmie posiadającej uprawnienia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroc79 28.02.2011 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Mam jeszcze pytanie odnośnie obróbek blacharskich, wychodzi tego około 50m (rynny dookoła dachu).Jak takie obróbki są wykonywane? Czy są one konieczne? Czy blacha nie będzie korodować przez kontakt z papą?Co do papy to chciałbym uzyć SWISSPOR - CZARNA MAMBA SBS MAX, PYE PV200 S52H, WIERZCHNIA- chyba będzie dobra?Dzieki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.02.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Można zrezygnować z rynien ale trzeba liczyć się z chlapaniem wody na ściany ( było opisywane) . Nie rdzewieje. Dobra. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gra001 13.03.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 nie musisz wymienić warstwy podkładowejmozesz polozyc na nia powloki dacfill (noxan.pl)maja 400 % elastycznosci i znakomice zabezpiecza dach na dlugie lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts