GLABAL 19.02.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witam. Kupiłem domek z bali ma około 50lat ściany są otynkowane ale ten tynk odpada i kruszy się ponadto podłoga w jednym z pomieszczeń pozostawia wiele do życzenia :ugina się i są szpary pomiędzy deskami.mam zamiar wziąć się za kapitalny remont tego i chciałbym bardzo zrobić to samodzielnie i to jak najtańszym sposobem.moje pytania brzmią czy koniecznie muszę skuwać stary tynk i na gołe bale montować płyty gips-karton czy mogę na stary tynk na listwy drewniane lub profile metalowe,jeżeli mam zrywać stary tynk to jakim sposobem przymocowąc najlepiej płyty na listwy drewniane,profile czy też na klej i siatkę do tynku.czy podłogę zrywać,jeżeli legary nie są najlepsze to czy można je usunąć i zrobić wylewkę czy koniecznie trzeba wyminienić zgnity lub spruchniały legar,docelowo myślałem o panelach na podłodze.będę wdzięczny za wszystkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts