Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BLACHODACHÓWKA PLANNJA - wątek zbiorczy: opinie, uwagi, kolorystyka, dyskusja

krzychu74

Recommended Posts

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To co pokazujesz to nie to samo o co pytasz. W nazwie jest Plannje i tyle....

Plania Regola to dachówki blachodachówki nie wymagające łacenia to co pokazałes to balchodachówka jak sadze zbiezność producenta. Co do cen porównaj ten sam produkt bo sądze ze porownałes cos na hybił trafił.

http://www.plannja.com/templates/PageW____2859.aspx

Tu masz info o firmie Plannja :

http://www.plannja.pl

BLACHDACHÓWKA, BLACHA TRAPEZOWA, AKCESORIA

Plannja Sp. z o.o. należy do szwedzkiego producenta wyrobów stalowych dla budownictwa Plannja AB, wchodzącego w skład koncernu SSAB, znanego na całym świecie z wysokiej jakości wyrobów stalowych i aluminiowych. Działalność na polskim rynku jest w dużym stopniu skoncentrowana na sprzedaży blach dachowych i systemu orynnowania importowanych ze Szwecji. Dużym uznaniem polskiego klienta cieszy się od lat Regola, jedyna na świecie samonośna dachówka z blachy.

Wysoka jakość wszystkich produktów potwierdzona jest certyfikatem ISO 9001.

Więcej informacji na stronie internetowej producenta.

co ty opowiadasz za głupoty?

ja ?:o

Pytasz o konkretna balchodachówke Plannje REGOLE (która chce majster) a pokazujesz blachodachówke Plannja Royal i Plannja Rapid i udajesz głupiego dlaczego cena inna.

mowimy o firmie PLANNJA, szwedzka firma znana od 100 lat!

ojej 100 lat tradycji wzuszyłem sie

Ja linka z czego wkleiłem? Z firmy krzak?

Czytaj ze zrozumieniem może to ułatwo sparwę.

ale czy znasz ceny poszczegolnych produktow?

nie znam cen i nie znam róznic w ich poziomie, mój 1 post byl odopiedzia na Twoje posty w których pytasz o co innego i pokazujesz inny wyrób.

Każa hurtownia dostaje upusty od producenta im wiecej sprzeda tym wiekszy upust, pytanie ile da klientowi ile wezmie sobie.

Sorry, ale (z prespektywy tamtego roku - teraz jest gorzej) ceny detaliczne w budowlace sa dla naiwnych :lol: A upusty rzedu 60% tez nie naleza do rzadkosci :p

M.

P.S.

Mam blache tej firmy na dachu. Ciagnalem ja stara autolaweta z predkoscia 60km/h przez pol Polski dlatego, ze jeden sklad dal cene o ponad 10kzl (na dwoch dachach) nizsza niz lokalny przedstawiciel. I nie zaluje :wink:

Chyba na zadnym poziomie ?????

bo nie widze, zeby ktos tu miał jakąkolwiek odpowiedz......

Pytanie "dlaczego MERCEDES klasy S jest droższy od MERCEDESA klasy A, i dlaczego taki sam MERCEDES klasy A ma różne ceny w róznych salonach".

A konkretna odpowiedź to: Bo na szczęście w Polsce nie ma cen regulowanych. Bo, sprzedawca chce "za wszelką cenę" sprzedać np. zalegalący materiał (blachę). Bo, zakupił po "starej" cenie. Bo potrzebuje gotówki i sprzedaje ze stratą. Bo ........ WŁAŚCIWĄ ODPOWIEDŹ PODKREŚL. :oops:

Bosszzz. Jak ty dom postawiłeś? Też brałeś wszystko po cenach katalogowych? Jak tak to współczuję.

Ogólnie jest tak, że skład ma jakąś tam marżę, ale ma także jakiś tam upust od cen katalogowych producenta/dystrybutora. Ten upust może sięgać kilkudziesięciu procent ceny katalogowej (nawet grubo ponad 50%). Aby sprzedać towar i zmieścić się w zakładanej marży, skład oczywiście schodzi z ceną upustu do przez siebie zakładanego poziomu. I teraz w warunkach takiej konkurencji jak mamy dzisiaj najczęściej składy jeszcze dodatkowo obcinają swoją marżę by towar popchnąć (cena na półce a cena np. "poproszę o rabat" itd.). Po co? Ano czym więcej skład bierze od producenta na tym większy upust może liczyć, a czym więcej sprzeda tym większe prawdopodobieństwo, że osiągnie cel zakładanego zysku. Dodatkowo jak sprzedasz najtaniej to z biegiem czasu nie martwisz się o ilość klientów - "wystarczy" konkurować cenami.