devileczek 20.02.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 WitamMam dylemat co polozyc na chudziak jako izolacja przeciwwilgociowa ( nie przewiduje parcia wody, chyba ze przy powodzi). Dobre papy termozgrzewalne ( modyfikowane) bezpieczne dla styropianu kosztuja calkiem sporo. Icopal Fundament SBS to 22PLN/m2 !!! Czy ktos probowal DYSPERBIT jako grunt a potem np IZOHAN WL jako wlasciwa izolacja. Plus tego rozwiazania taki ze :-polowe tanszy od papy-mozna latwo wykonac samemu, malowanie pedzlem lub szczota. -wydaje mi sie, ze jest szczelniejsze niz papa, ktora zawsze gdzies mozna niedogrzac. Wady: - ?????????, prosze o praktyczne wskazowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 21.02.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 (edytowane) izohan wl jesli rozcienczysz to moze byc stos jako grunt nie wiem czy nadaje sie do wnetrz - sprawdz karte techniczna na niego i tak potrzebna folia - bedzie sie kleil do butow i odchodzil od podbetonki, musisz go zostawic do calkowitego wyschniecia i stwardniecia w tym przypadku ja proponowal bym pape termozgrzewalna podkladowa za ok 10zl/m2 a na nia folia bud czarna gr 0,5mm pod styropiannie gruntowac podbetonki gruntami wodnymi pod pape tylko pape na goly czytaj czysty i suchy beton Edytowane 23 Lutego 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts