Małolat 20.02.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 dobry wieczór Kieruję Pytanie do osób które postawiły sobie domek od podstaw. myśle że moje finanse na dom beda wynosiły ok 300 tys czy jest szansa za takie pieniądze postawic nie podpiwniczony domek fiński ?? taki jak stoją po osiedlach usytuowane bliźniaczo, tylko ja mam na myśli "jednostke" gdzieś na działce. czy taki wkład finansowy - 300 tys pozwoli mi .. postawić taki domek? jak dużą działkę pozwoli uzytkowac? i czy pozwoli mi wykonczyć wnętrze. wykończyć w tym znaczeniu mam na myśli nie tylko (parkiet ,malowanie i wc w pełnej formie prysznic umywalka i toaleta, oraz kuchnia) czy zmieścił bym sie kupując również meble telewizory łóżka itd?? czy byli by Państwo tak łaskawi i przyblizyli mi ten problem? może pochwalą sie Panstwo co udało wam sie dostać za taką lub przybliżoną cenę... czy te 300 tys wiąże sie tylko z postawieniem domu zadaszeniem i wykonczeniem, a osobne koszty wchodzą w wyposazenie domu typu kuchnia telewizory łóżka?? za wszystkie odp z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małolat 20.02.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 (edytowane) http://v5.cache1.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/14722850.jpg?redirect_counter=2 http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.kuusamopolska.pl/kuvagalleria/h8697.jpg&imgrefurl=http://www.kuusamopolska.pl/contact.htm&usg=__lWZf7wLWHvmBkZFM3kc3wTyFJ3E=&h=600&w=900&sz=242&hl=pl&start=69&zoom=1&itbs=1&tbnid=7ZMxvoD04kS_nM:&tbnh=97&tbnw=146&prev=/images%3Fq%3Ddomki%2Bfi%25C5%2584skie%26start%3D60%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1&ei=tXlhTdC9BouWswbLtcW5CA mniej wiecej taki domek jak jest załączony w linkuoczywiście nie dosłownie tak wizualnie zastosowanie nowych technologi budownictwaCHCIAŁBYM DODAC ZE WYKONAWCĄ SWOJEGO DOMU BEDA JA SAM! chciałem podnieśc temat.prosze o odp. Edytowane 21 Lutego 2011 przez Małolat brak odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.02.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 CHCIAŁBYM DODAC ZE WYKONAWCĄ SWOJEGO DOMU BEDA JA SAM! Czyli mury, kominy, instalacje, tynki, podłogi zrobisz sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.02.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 jak dużą działkę pozwoli uzytkowac? w jakim sensie użytkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małolat 22.02.2011 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) tak mury kominy instalacje tynki dach zrobie sam ( chodzi mi o to że zaingeruje w tą pracę własne doświadczenie i siłę fizyczną) lub pomoż mi kuzyn w tym bo samemu to tylko do wc sie udziela. poprostu zadałem pytanie czy do 300 000 pln moge marzyć o postawieniu i wykonczeniu domu, tak by szlo w nim żyć razem z rodziną tznskonvczona kuchnia wc umeblowany.i jakaś działka by zwierzeta mogły sie po niej poruszać...można gdzieś znaleźć na internecie domu które inwestorzy postawili w właśnie takiej lub przybliżonej cenie??za szybkie odp z óry dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 22 Lutego 2011 przez Małolat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.02.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 poprostu zadałem pytanie czy do 300 000 pln moge marzyć o postawieniu i wykonczeniu domu, tak by szlo w nim żyć razem z rodziną tzn skonvczona kuchnia wc umeblowany. i jakaś działka by zwierzeta mogły sie po niej poruszać.... I tak i nie. Zacznij od określenia ile wydasz na działkę. Bo jak wydasz 200.000 to zostanie Ci 100.000 i już wtedy będzie krucho. Jak wydasz tylko 50.000 to będziesz miał 250.000 na budowę a to już coś. Na forum jest wiele wątków na temat "taniego" budowania - ogólnie jak masz zapał, wiedzę, czas - to powinieneś dać radę. Poczytaj, przemyśl co inny zrobili źle a co dobrze, poplanuj, policz i do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 22.02.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Łe tam jak ja nie znoszę takich wątków. Ciągle się ktoś pyta czy da radę za 150, 200, 250, 300 kPLNów. Po czym ktoś się chwali, że on daje radę za 100k. Jest tyle czynników, które wpływają na koszt budowy domu, że ja takie wątki z miejsca ignoruję, bo moim zdaniem branie udziału w nich nie ma większego sensu. Zwłaszcza jeżeli opis wątkotwórcy jest tak enigmatyczny i niewiele wnoszący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts