Gość marcin10_19 20.02.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 WitamPoniewaz zaczynam dopiero zbieranie doswiadczen budowlanych gdyz jestem swiewzo po szkole, postanowilem doradzic sie Was.Otoz mam do polozenia steropian na dwie sciany wewnetrzne w budynku, sa one masakryczne krzywe. Jedna juz zrobilem dolem przykleilem styropian prawie na zero ustawilem do pionu (bo tak chcieli zebym im sciane wyciagnal do pionu) byl to steropian 3, po niecalych dwoch metrach kladlem juz piatka steropianem bo taka krzywa i nadal odchodzi. Szczerze uswiadomilem im ze tak sie nie robi bo sa za duze placki na styropianie nie powinno byc takiego odstepu pomiedzy styropianem i sciana (ok 3cm). Dawalem tak ogromne placki ze ja nie wiem...Teraz chyba bede cienszy styropian podklejal pod 5 i dopiero przyklejal, bo mi zostalo juz jakies 2 m do konca. Niby wszystko sie trzyma ale....wlasnie to ale mam obawy czy to wszystko usiedzi na scianie. Sciana ma ok 4 metrow. Chca jeszcze zeby im zakolkowac i zatrzec siatka i klejem....o ile wiem do 8 metrow nie powinno sie kolkowac, ale z drugiej strony to jedyne wyjscie zeby miec pewnosc ze to nie spadnie.....prosze doradzcie mi cos na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 21.02.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Kołkuj chłopie , nie dużo roboty .Są jeszcze inne grubości styropianu, 6, 7 ,8 ,...Dogadaj się na składzie , że im oddasz niewykorzystany .Pamiętaj o prawidłowym zakładzie siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts