Danonki 21.02.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 (edytowane) Witam, tu proszę komentować nasz dziennik budowy Prosimy dzielić się opiniami, wrażeniami - może doradzać? - w sprawie budowy naszej Pchełki Jesteśmy na początku drogi i każdy wpis będzie na pewno dla nas ważny .Za wszystkie rady, wskazówki będziemy bardzo wdzięczni. Pozdrawiamy, Danonki link do dziennika Danonków: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173662-Pche%C5%82ka-Danonk%C3%B3w&p=4586298#post4586298 Edytowane 23 Lutego 2011 przez Danonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 21.02.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 witam, zapisuję się do "komentatorów" trzymam kciuki i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.02.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Ja także będę kibicować Zastanawiam się jednak nad zmianą tarasu. Hmm... wygląda dość dziwnie. Skąd taki pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 23.02.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 (edytowane) daszek taki wydaje nam się lepiej pasować, ale na projekcie (tym zrobionym przeze mnie) jest zdecydowanie za długi. Musiałby być prawie o polowe skrócony. Pod daszkiem miałby się znajdować stół z krzesełkami np. musimy jeszcze to przemyśleć - w każdym razie długi na 6m byc nie może Edytowane 23 Lutego 2011 przez Danonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowesten 24.02.2011 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Działeczka ładnie położona: las i staw, poprostu pięknie My taras będziemy mieć prawdopodobnie 6 na 4, ale połażony po przeciwnej stronie garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 24.02.2011 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 kowesten, czyli w salonie planujecie zamienić miejscami drzwi z oknem? już u kogoś widziałam takie rozwiązanie i taras ten ktoś zrobił na prawdę ogromny. W sumie nie głupi pomysł. Sama przez jakiś czas się zastanawiałam nad takim rozwiązaniem, ale na razie zostaliśmy przy tej podstawowej wersji, ale kto wie - może nam się jeszcze pozmienia (jeszcze trochę czasu mamy ) - tylko wtedy na pewno ten zmieniony dach tarasu (co to go wymyśliliśmy) nie będzie pasował. i faktycznie, lasek, stawik, rzeczka to super miejsce dla naszej Pchełki najlepsze jest to, że do miasta spacerkiem to max 20min się idzie, a jak zrobią drogę to do szkoły, basenu i boiska dzieci będą miały dość blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowesten 24.02.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Zmiana położenia tarasu została jakoby wymuszona przez usytuowanie domu na działce, ale bardzo nam to odpowiada z paru powodów:- wyjście na taras będzie 2 metrowe (chciałabym większe, ale chyba nie da rady) - taras duuuży i zadaszony (przedłużenie dachu)- możliwość postawienia rogówki w rogu pokoju i niezakłucanie spokoju domownikom wypoczywających na kanapie- wyjście blisko kuchni i salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 24.02.2011 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 oj fajny masz pomysł z tym tarasem z boku domu aż na rzutach go dodałam co by zobaczyć jak się prezentuje i muszę przyznać - przyzwoicie i całkiem fajnie - kto wie, może skorzystamy z pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 25.02.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Byłem ,widziałem,działeczka z stawem i laskiem-miodzio,a ryby są ? - w stawie.:)Na Forum wiele razy poruszany był temat zmian w projekcie gotowym,jestem zwolennikem wybudowania wg.projektu, gdybyśmy chcieli zmian zamówilibyśmy projekt indywidualny.Pchełka od razu nam przypasowała ,w 2009 była to,, nowość''-żałujemy tylko że garaż mógł być większy o min.1 metr.Będziemy śledzić postępy w pracach.I do soboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 25.02.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 projekt indywidualny, to za dużo pracy aby tak wszystko od podstaw stworzyć. Zawsze dobrze mieć punkt odniesienia i dla nas taką idealną bazą jest właśnie Pchełka. My dużo zmian nie planujemy wprowadzać tylko dostosować projekt jak najbardziej do naszych potrzeb. W zasadzie to kosmetyka będzie ale te takie ostateczne decyzje to prawdopodobnie zapadną po jutrzejszej wizycie w chesterowej pchełce i rybki są! dużo rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 28.03.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Widzę, że papierologia w toku, nie podawajcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 07.04.2011 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 nie poddajemy się, ale to trwa i trwa, a nam zależy aby jak najszybciej po ten kredyt uderzyć. No cóż, nadal wierzę, że czerwiec-lipiec zaczniemy wylewać fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 07.04.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Może w między czasie wkleicie zdjęcia działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 07.04.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 znaczy się wiosennych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 08.04.2011 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 w sumie niegłupi pomysł tylko nie wiem kiedy w dzień będziemy na działce - możliwe że w niedziele, więc jakieś foteczki pstryknę i wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 29.04.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 no i gdzie te foteczki no w sumie nie pisałaś w którą niedzielę a tak w ogóle to gratulacje nabycia działeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 01.05.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Gratulacje dla nowych właścicieli,cały świat przed wami (tzn.budowa)- powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 04.05.2011 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 nie dziękuję (aby nie zapeszyć), ale dzięki KamaG za przypomnienie o foteczkach. Kilka zrobiłam 20 kwietnia i wrzuciłam już do dziennika. Są kiepskiej jakości bo nie chciałam by dużo zajmowały, no ale co nieco widać, więc to chyba najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 25.05.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 coś się chyba dzieje z grupą pchełkową tzn nie mogę dodawać tam postów. Czy tylko ja tak mam czy to jakiś ogólny błąd na stronie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 20.07.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 co u Was taka cisza? uporaliście się z tymi poprawkami w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts