chester633 21.11.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witajcie,chwilę mie nie było a wy już mieszkacie w nowym domu,brawo za tak sprawną budowę i szybką przeprowadzkę.Wszystkiego dobrego w nowym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 22.11.2012 02:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 A mi parkieciarz powiedział jak pomierzyli wilgotność podłóg że jeszcze z miesiąc i będzie ok ( a podłogi laliśmy w maju 2011, od września grzałem podłogówką, a podłogi chciałem kłaść w październiku ). Posłuchałem się chłopa i pierwsze klepki położyliśmy w grudniu. No ale mnie tak się nie spieszyło jak wam.....pozdrawiam oj tak, nam się spieszyło a czy wyjdzie nam to na dobre to się okaże. Na razie jest bosko! i również pozdrawiam ------------------------------------------ Podglądałam, teraz się ujawniam. Gratuluję. Przeczytałam wszystko i jestem pod ogromnym wrażeniem. Jesteście wielcy!!! Domek przepiękny, kolor elewacji - rewelacja. Czy mogłabym prosić o nazwę, markę, nr tynku? Przepraszam, że dopiero teraz otóż na dom położyliśmy tynk silikonowy firmy KOSBUD ACRYLIT-SL (baranek), kolor AK210 foto naszego pojemnika po w/w tynku i część katalogu, nasz kolor to pierwszy rząd, druga kolumna (czyli drugi od lewej) i dziękuję za wizytę, zapraszam ponownie. Postaram się teraz odpisywać bez takich opóźnień PS. sami jesteśmy pod ogromnym wrażeniem, że to już ------------------------------------------ Witam, Podpinam się pod prośbę poprzedniczki o nazwę, markę i nr tynku. Bardzo mi się takie zestawienie podoba i planuję również na swoim domku takie zastosować. Pozdrawiam, jw dodam tylko, że cokół i kominy są też z KOSBUD mozaika TM60 (jak na tej foto z katalogu, ostatni wers, 2 rząd) nam tez się bardzo podobało, fajny wyszedł kontraścik. Pozdrawiamy również! ------------------------------------------ Entuzjazm aż kipi z ostatnich postów Gratuluję przeprowadzki i życzę szczęścia w nowym domu, co się będę rozwodzić był entuzjazm, nadal jest, ale jest taki ogrom jeszcze pracy, że nie wiadomo w co ręce włożyć i czasami ręce opadają i nic się nie robi. Najważniejsze jednak, że już u siebie - czego i Wam życzę jak najszybciej! i dziękuję za gratulacje i życzenia . ------------------------------------------ Tak samo gratuluję nowego lokum.....sam pamiętam to uczucie pierwszej nocy....ach miodzio lodzio... dziękuję uczucie było wspaniałe! Poza tym inaczej się śpi już tak w 100% u siebie, niezależnie czy to pierwsza czy setna noc miodzio lodzio ? hihi ------------------------------------------ cześć, dawno nie zaglądałam, a tu takie zmiany Gratuluję zasiedlenia pchły! z ciekawością czekam Waszej kuchni, jestem pod wrażeniem kolorów, bo ja to raczej taka ostrożnie konserwatywna pod tym względem - u mnie szaro, beżowo, brązowo na śmietanowym podkładzie a miło że zajrzałaś, gdyż pierwszy post w tych komentarzach to właśnie jest Twój Dzięki za gratulacje. Foto kuchni są, napisz czy Ci się podoba. Co do kolorów, to mogliśmy trochę poszaleć, ale kto wie, może za kilka lat najdzie nas ochota na zmiany i też zmienimy kolory na bardziej stonowane, jasne, szare i bezowe ponoć intensywne kolory mogą się szybko znudzić. Jak na razie jest ok, a nawet bym jeszcze trochę kolorów dodała ------------------------------------------ no, no, znów musiałam nadrobić zaległości. wystarczy, że człowiek na chwilę się wyłączy. ale danonki się nie zatrzymują ani na chwilę. to kiedy oficjalne zamieszkanie? no i pochwal się zdjęciami kuchni i łazienki. nie zatrzymywaliśmy, teraz trochę stopujemy tzn robi się ale już nie na wariata zarywając nocki foty w dzienniku już są, podobają się ? ------------------------------------------ Gratuluję przeprowadzki!!!!! a tempo faktycznie niezłe! mix kolorów niezły, wesoło macie Jeszcze tylko brakuje zdjęć salonu dzięki za gratulacje tak, oj wesoło, wesoło, z tymi kolorami, dwójką dzieci i teraz jeszcze z psem trochę salonu też już wrzuciłam, ale to teraz raczej duży pokój, nasza sypialnia, do typowego salonu jeszcze daleko, ale kiedyś będzie (jak uruchomimy poddasze ) ------------------------------------------ GRATULUJĘ!!! Tempo ekspresowe i bardzo kolorowo:lol2:. Najważniejsze,że wam się podoba i już możecie sobie mieszkać. Powodzenia w nowym domku i czekam na dalsze zdjęcia. Pozdrawiam:) dzięki bardzo nam się podoba i mieszka się super. Zdjęcia będę starała się teraz częściej i regularniej wrzucać, więc zapraszam do odwiedzania naszego dziennika Również pozdrawiamy ------------------------------------------ GRATULACJE! Jesteście niesamowici! Pięknie się urządzacie! Życzę Wam szybkiego wykończenia domu i spokojnego w nim bytowania! Dziękujemy bardzo szczególnie za życzenia! :* ------------------------------------------ garnki do indukcji są fajne ze szklanymi pokrywami w Hali Banacha i wychodzi dużo taniej niż w IKEI, polecam, korzystam z nich już 4 rok i jestem bardzo zadowolona. L. dzięki za namiary, będę miała na uwadze, ale tymczasem ciągle korzystam ze swoich 3 sztuk i są super! chyba jednak sobie dokupię z tej samej serii inne rozmiary. uwielbiam meble i sprzęty ikea teraz dokupiliśmy trochę drobiazgów jak podziałki na sztućce, kosze do sortowania odpadów, słoiczki, szybę z haczykami, kilka pojemników itd oraz otwieracz do puszek który jest rewelacyjny, bardzo leciutko działa. Wczesniej kupiłam wyciskarkę do czosnku i także polecam. ------------------------------------------ Witam. Przepieknie sie urzadziliscie, gratuluje przeprowadzki. Rowniez lubuje sie w meblach z ikei wlasciwie to wszystko (doslownie) w obecnym mieszkaniu mamy z tego sklepu, gdyz moj maz tam pracuje:) Zycze samych szczesliwych chwil w nowym domu. Pozdrawiam i nadal bede podczytywac:) super! i pewnie możecie taniej kupić meble i sprzęty jak mąż tam pracuje. Zazdroszczę. W ogóle ja bym mogła w ikea z cały dzień spędzić i kiedyś muszę wybrac się bez męża bo on zawsze mnie popędza, a ja lubię sobie chociaż popatrzeć, pomyśleć, powyobrażać, poplanować itd Poza tym dziękuję za życzenia, zapraszam do dalszego odwiedzania dziennika i także pozdrawiam y:) ------------------------------------------ Witajcie,chwilę mie nie było a wy już mieszkacie w nowym domu,brawo za tak sprawną budowę i szybką przeprowadzkę.Wszystkiego dobrego w nowym domku. Witaj, widzisz jacy szybcy jesteśmy haha dziękujemy, chociaz z paru rzeczy 9wykonania) nie ejstesmy do końca zadowoleni. No cóż, może z czasem się zmieni, może już tak zostanie, ale nie ma co płakać, to sa szczegóły które nie psuja nam radości mieszkania w Danonkowej Pchełce Dziękujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 22.11.2012 02:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 chyba wszystkim odpowiedziałam. Tak to jest jak się ie odpisze od razu, to potem takie zaległości i jest głupio... a mi głupio że pisaliście, a ja milczałam tu w komentarzach, bo w dzienniku czasem coś skrobnęłam. Mimo wszystko dziękuje szczególnie stałym i wiernym czytającym. Miło że jesteście i śledzicie nasze poczytania. Super że pojawiły się tez nowe osoby. Zaglądajcie częściej, piszcie co myślicie, pytajcie, ja postaram się częściej zaglądać więc sobie trochę pogadamy u mnie dużo się dzieje, czas pędzi jak szalony, wszystko ciągle w biegu, coś wiecznie jest do zrobienia. No cóż, ktoś mi kiedyś powiedział 'przynajmniej wiesz, że żyjesz'. oj tak, wiem to na 100% wróciłam na studia, piszę pracę inżynierską, zajmuję się dwójką małych dzieci i domem, a jeszcze wzięłam sobie szczeniaka na głowę jakby tego było mało - ale psina bardzo fajna przed nami pierwsza impreza, wstępnie zaplanowana na 1 grudnia w dzień moich urodzin), będzie to 3w1 (moje 28ur, spóźniony roczek córki oraz parapetówka dla rodziny na ok 20 osób ) Jak wyjdzie to się okaże . W każdym razie muszę już powoli temat ogarniać, zaprosić gości, skołować skądś stoły, krzesła, pomyśleć nad menu, (wystrojem?) i innymi rzeczami, ale to już nie dzisiaj bo za moment będzie 4 rano wczoraj do tej godziny oglądałam serial The Walking Dead (5 odcinków na raz z mężem zaliczyliśmy od 1 do 5 trzeciego sezonu) tak więc chyba chodzenie spać o tej godzinie stanie się dla mnie normalka już niedługo a potem i tak wstaję 8-9 z dziećmi, ale ktos jeszcze kiedyś powiedział 'po co teraz tyle spać. po śmierci się wyśpisz' : - ]. Dobra, ale lecę, pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 26.11.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Fajny psiak Jestem co prawda kociarą, ale wygląda bardzo sympatycznie. Gratuluję nowego członka rodziny Napisz proszę, jakie farby wybraliście do łazienek (chodzi mi o markę), bo też planuję tylko malowane i zbieram opinie. Do tej pory miałam Tikkurilę, ale chętnie zmienię na coś tańszego, o ile też dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 26.11.2012 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 my mamy praktycznie wszędzie DULUXa farby silikonowe jedynie kolor jagodowo-fioletowo-różowy w salonie-holu jest innej firmy, ale nie pamiętam której jak na razie nic się z farbą w łazience nie dzieje, a codziennie użytkujemy we czwórkę, mycie rok non stop, prysznice itd. Wczoraj kupilismy w końcu lusterko nad umywalkę, ale będzie trzeba dac coś jeszcze na ściane między umywalkę, a to lustro, bo jednak sama farba to się boję że po pewnym czasie moze być za mało akurat w tym miejscu bo przy myciu rąk zawsze się wodą chlapie po ścianie. Chodzi mi po głowie szkło (hartowane jak w kuchni pewnie, bezbarwne) - ale szkło tylko tam. Być może keidys się jakieś płytki położy (ale to na pewno nie w całej łazience i nie teraz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 27.11.2012 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Danonkowa,ja zaglądam regularnie do dziennika,ale że komenty osobno,to nigdy mi nie po drodze. Jest cudnie.Wszystko do siebie pasuje i te dzieciaczki i pies,aż czuje się tą cieplutką atmosferę przez ekran kompa. Zawsze jak oglądam Wasz domek,tood razu jakiegoś domowego jedzenia mi się zachciewa chyba jestem nienormalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 27.11.2012 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Czy ja się wpisałam w dzienniku czy w komentach,bo coś dziwnego z tymi odnośnikami się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 27.11.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 w temacie zasłon na kółkach w salonie - ja myślę, że białe lub kremowe, takie długie żeby leżały na podłodze, podpięte na boku wyglądałyby super i rolety w niczym by nie przeszkadzały chyba, że te zasłony miałaby spełniać rolę nie ozdobną a faktycznie byłyby zasłaniane na noc chodzi mi o coś jak tutaj http://www.brygada102.pl/images/dekoracje/zaslony4.jpg z tym, że podpięte jak te http://www.brygada102.pl/images/dekoracje/zaslony6.jpg o znalazłam coś w tym guście http://urodaizdrowie.pl/wp-content/uploads/2010/02/z30.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 27.11.2012 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 marynata, dobrze się wpisałaś (w komentarze ) i bardzo ucieszył mnie Twój post! aż nie wiem co napisać. Fajnie ze masz takie fajne zachcianki po obejrzeniu kolejnych naszych zdjęć i dziękuję za tak wiele ciepłych słów :* komentarze mam oddzielnie, aby łatwiej mi było np coś odnaleźć w dzienniku, taki wiesz - zachowany ciąg zdarzeń myszko fajne te zasłony! tylko nie wiem czy przy moich dzieciakach i psie takie leżące na podłodze by się sprawdziły, ale cą cudne! i ten kolorek przyjemny na ostatnim zdjęciu co prawda myślałam o zasłonach, które faktycznie by spełniały swoja funkcję czyli zasłanialibyśmy je nocą - jakoś tak rolety obecne + zasłonki mi nie grały bez firanek wtedy, ale te zasłonki przecież moga być jak na zdjęciu u ciebie - delikatne i subtelne musze mężowi foto pokazać! bo jemu się chyba bardziej takie coś podoba (chodzi mi o te koła na górze) http://cdn28.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/thumbnails/20984/zaslony_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg ale te Twoje są chyba fajniejsze ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optymistka1 28.11.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu. Życzę wielu lat spokojnego, szczęśliwego pożycia małżeńskiego, cierpliwości i wyrozumiałości dla drugiej połówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 01.12.2012 00:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 dziękujemy ślicznie w zasadzie jako jedyna na tym forum muratora złożyłaś nam życzenia, więc tym bardziej dziękujemy i na pewno zapamiętamy niestety rocznica ślubu spędzona... jak każdy inny dzień, dużo pracy, mało czasu dla siebie - spróbujemy odbić jutro, w sobotę. Imprezy na 20 osób w końcu nie robimy (chyba wspominałam że chcieliśmy zrobić taką 3w1 m.in parapetówkę dla rodziny, ale z pewnych spraw rodzinnych musieliśmy odwołać/ przełożyć na styczeń). Może to i lepiej, mniej mam roboty w kuchni i szykowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 01.12.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Dziękuję bardzo za tynki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 01.12.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 a nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 09.12.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Gratuluję ostatnich dokonań. Jestem pod wrazeniem. Chciałabym Ci zadać pytanie odnośnie koloru drzwi zewnętrznych. Chodzi mi o kolor czy to jest wenge?. Ja też mam okna w kolorze palisander i wszystko pięknie ładnie ale z doborem drzwi zewnętrznych już nie jest tak przyjemnie. Zamierzam wybrać drzwi stalowe właśnie w kolorze wenge czyli taki dosyć ciemny brąz zbliżony do palisandra. Jeżeli to nie problem to podałabyś mi namiary na miejsce gdzie Ty zamawiałaś te drzwi nie mogę jakoś znaleść tych wzorów na allegro. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 12.12.2012 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 tak, nasze to wenge, ale nie polecam tych co my kupiliśmy.Ogólnie jesteśmy średnio zadowoleni, wolelibyśmy teraz dać troszkę więcej i kupić coś porządnego. Tzn są i działają. ale jakościowo to... bez rewelacji. Ale czego się spodziewalismy po drzwiach za 1500zł... ja takie i tu zamawiałamhttp://allegro.pl/drzwi-zewnetrzne-polskie-vermont-lux-i2840119634.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldam1 14.01.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Danonki gratulacje ładnego domku i sprawnej realizacji projektu ! Mam prośbę o podesłanie namiarów na ekipę.Wysyłałem PW ale nie wiem czy doszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 05.02.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 cześć Danonki nadrabiam zaległości kuchnia super - moje kolory... tzn. chciałam takie białe meble i zielone ściany, ale w kompromisie z mężem mym zostały tylko białe wiszące szafki z mojego chciejstwa bardzo ładnie to wszystko Wam wyszło - a łazienka miodzio ps. kinkiet na korytarzu mam taki sam a Gabryś ma taką dżdżownicę jak Wasza Królewna - ulubiona zabawka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maldarec 05.02.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Super fajnie macie i tak kolorowo, mój mąż woli stonowane kolory i nie ma aż takiego przepychu barw ale mnie się podoba. A gdzie kopiliście kinkiet z holu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 06.03.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Bardzo przytulny kącik w kuchni. Nie moje zestawieni koloru i stylu ale bardzo mi się podoba, tak świeżo, wiosennie:lol2:. Prace może idą pomału ale już tak dużo zrobiliście. Tylko pozazdrościć, pozytywnie:cool:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 21.04.2013 01:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 hej, kinkiet to nie pamiętam, w którymś z marketów.Dziękuje dziewczyny! u nas pomału, bo z kasą różnie, więc na razie jest tak jak jest. Kiedyś tam się ruszy, na razie bez większych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts