Danonki 15.09.2012 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Witam goshia7 zapraswzam do dalszych odwiedzin odpowiem ogólnie na pytania. Drzwi od garażu takie, bo... nie wiem, takie się trafiły to kupiliśmy. Wiem, że są inne od reszty, ale chyba aż tak przeszkadzac nie będą. Płytki - w wiatrołapie miały byc panele, na spontanie zadecydowalismy położyć gres w wiatrolapie, bo zostały nam płytki z garażu my chcemy po części dom w nowoczesnym stylu, ale bez przesady priorytetem jest wykończenie domu tak, abyśmy mogli się jak najszybciej wprowadzić. Chcemy aby było ładnie i nawet zastanawialismy się czy nie dokupic plytek tych co sa w gospodarczym i polozyc ich w wiatrolapie, ale ostatecznie wybralismy bezowe (super beda pasowac do paneli, powaga!) Mysle ze nie powinniscie nastawiac sie, ze dom bedzie tak typowo nowoczesny, super wystyrylizowany i wykonczony z gornej polki. To bedzie nasza Pchelka, gdzie na poczatek wejdziemy z naszymi starymi meblami i pewne decyzje moze njie do konca beda sluszne. Mi (pani Danonkowej) np tez nie podobaja sie za bardzo drzwi od garazu, ale 'to tylko drzwi od garazu, zaraz przy piecuy, węglu i drewnie ). W kazdym razie i tak dziekuje za wszystkie sugestie i pomysly, Plytki jak pisalam, spintan, nie wiem czy sluszny, ale do paneli powinien kolor pasowac superowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 16.09.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Mysle ze nie powinniscie nastawiac sie, ze dom bedzie tak typowo nowoczesny, super wystyrylizowany i wykonczony z gornej polki. To bedzie nasza Pchelka, gdzie na poczatek wejdziemy z naszymi starymi meblami i pewne decyzje moze njie do konca beda sluszne. Mi (pani Danonkowej) np tez nie podobaja sie za bardzo drzwi od garazu, ale 'to tylko drzwi od garazu, zaraz przy piecuy, węglu i drewnie ). W kazdym razie i tak dziekuje za wszystkie sugestie i pomysly, Plytki jak pisalam, spintan, nie wiem czy sluszny, ale do paneli powinien kolor pasowac superowo Najważniejsze, że Wy jesteście zadowoleni bo to przecież Wam ma się podobać Moim zdaniem istotę piękna domu tworzą nie meble, podłogi czy dodatki ale szczęśliwi Mieszkańcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 18.09.2012 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 jej, dziś mąż z teściem obsadzili m.in. 3sztuki drzwi wewnętrznych na parterze czyli te od pom.gospodarczego, wiatrołapu i łazienki i wiecie co? super że daliśmy różne płytki wiatrołap - pom.gosp. Przy zamkniętych drzwiach podłoga wygląda świetnie, a gdy się otworzy to fajnie jest oddzielone pomieszczenie gdzie zdejmuje się buty od pomieszczenia gdzie będzie pralka, pranie, suszarnia. Nie byłam pewna czy spontan był udany, tym bardziej po wpisach tutaj, że to misz-masz, ale teraz bardzo się cieszę! jutro może zrobię fotki, za dnia (bo skończyliśmy jak już było dość ciemno). Jak na razie te spontany nie wychodzą nam najgorzej a zawsze bliżej do osiągnięcia zamierzonego celu: szybkiego zamieszkania w naszej pchełce )))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 22.09.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Witam,przede wszystkim gratuluję powrotu na studia:lol2:, stresik na pewno jest ale przyzwyczaisz się do rytmu i zajęć, a nawet z czasem będzie Ci brakować. Ja mam dziś wyjątkowo wolną sobotę i trochę mi z tym nieswojo, ale staram się ponadrabiać trochę rzeczy(np. wizyty w dziennikach budowy i w swoim też). Co do wykończenia domku, to jednak wymaga czasu. My też będziemy się posiłkować tym co mamy, nawet na początek pożyczymy aby nie kupować "na już" tylko móc się zastanowić. Wiadomo, że po jakimś czasie dom wymaga remontu, odświeżenia i wtedy można zawsze zmienić to co się wcześniej nie sprawdziło, albo już się nie podoba, no i gotówki może być więcej. Nie się co spinać dla mody czy wyglądu jak z katalogu bo wnętrza żyją dzięki ludziom. A przy dzieciach ma być jeszcze praktycznie i szybkoogarniające się. Także gratuluję postępów:D. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 24.09.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Witajcie,dawnooo mnie nie było a tu takie postępy na budowie,brawo,super pięknie ,inwestorzy zadowoleni,piękna Pchła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 25.09.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Ja tam nie wierzę na słowo, że fajnie się robi Zdjęcia, zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 07.10.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Przyłączam się!!! chcemy zdjęcia!!!! i pytanko, kiedy planujecie zrobić poddasze? macie je ocieplone, są grzejniki czy całkowicie nieużytkowe? pytam bo też pewnie wprowadzimy się najpierw na dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 08.10.2012 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) zdjęcia juz niebawem czekam aż panele będą do końca położone, to pokażę od razu wszystko, a dziś zaczęli ocieplać dom z zewnątrz na razie poddasze jest całkowicie nieużytkowe tzn nieocieplone. Grzejniki są co prawda, ale na razie zakręcone, pewnie zimą będziemy trochę grzać. NA chwilę obecną założyliśmy tymczasowe drzwi na schodach edit kilka zdjęć z dzisiaj dodałam do swojego dziennika, tak wiec zapraszam do obejrzenia i komentowania Edytowane 8 Października 2012 przez Danonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 08.10.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Danonki! Jakie fajne, energetyczne wnętrza Wam wyszły! No naprawdę mi się podoba, choć ja jestem z frakcji szaro-białych Ale to dlatego, że kolor mi się przejadł - niemniej nadal bardzo lubię takie intenywne barwy gdzieś, gdzie nie muszę przebywać na stałe. Zgadzam się też w całej rozciągłości, że listwa przy drzwiach, które dochodzą całkiem do ściany, byłaby nieporozumieniem. A co bym zrobiła inaczej? Te detale typu ościeże okna (jagodowe na białej ścianie) - dałabym białe, a podciąg czy co tam górą leci - odwrotnie, całe ciemne, nie tylko spód. Ale ogólne wrażenie jest bardzo miłe dla oka i dobór kolorów też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 08.10.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Maluchy cudowne,dom super fajny,super energetyczne wnętrza(chociaż ja też z frakcji smutasów),ale ja nie wiem jak Wam się udało dotrzeć tak szybko do tego miejsca?Jestem pełna podziwu i zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maartaa33 08.10.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 witam! zupełnie nie moja bajka (to słowo bardzo pasuje do Waszego wnętrza) Ja też z tych szaro białych.Podoba mi się u Was.Kolory takie soczyste , energetyczne.U siebie bym tak nie zrobiła ale popatrzeć mogę.Jest szaleństwo to na pewno.Czekam na reszte.Bo zapowiada się bardzo ciekawie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 09.10.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Pięknie Wam wychodzi wykończeniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 11.10.2012 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Super wam idzie, tempo niezłe a co z dachem? czemu nie daliście od razu dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 11.10.2012 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 (edytowane) msdracula, odpowiedź jest prosta: kasa, a raczej jej brak Blachodachówka planowana jest na wiosnę 2013. Kasa z kredytu się kończy, a na dach już uzbieramy 'ze swoich' (mam nadzieję ) - tak samo ocieplenie poddasza i reszta były i są ważniejsze wydatki tzn wykończyć w środku tak, aby można się było wprowadzić jak najszybciej, a dach z papą może nie jest piękny, ale na razie wystarczy grunt że jest pełne deskowanie i można tak mieszkać (dlatego pełne deskowanie robione, bo wiedzieliśmy że z dachówką pewnie poczekamy) i dziękuję wszystkim, staramy się aby wszystko szło w miarę szybko i sprawnie. Nie robimy na razie żadnych bajerów typu podwieszane sufity itd (co nam się podoba), ale na to przyjdzie czas. Teraz w weekend powinna (ale nie musi, okaże się w praniu) być już prawie skończona łazienka i może będą już meble w kuchni (bierzemy z ikea więc tam od ręki dostaniemy, mąż chce sam składać, a ja w tym czasie pomaluję prawdopodobnie ściany w łazience). W każdym razie wstępny plan jest taki, ze jak wszystko przez weekend wypali to przyszły tydzień stoi pod hasłem: przeprowadzka no i może w końcu zrobię córce pierwsze urodziny bo 23 września skończyła rok i z imprezą czekam aż już będziemy 'u siebie'. Energetyczne wnętrza miały być, u nas do tej pory nigdzie nie było tak żywych kolorów, kontrastów itd. Wszystko spokojne i zrównoważone, a że oboje jesteśmy trochę szaleni, ja do tego 'artystka' , to i właśnie taki pomysł na wykończenie nam najbardziej przypadł do gustu. Być może, że i nam się kiedyś przeje, ale to na szczęście tylko farba, więc się kupi jakieś brązy czy szarości, przemaluje ściany i odpocznie od mocno nasyconych barw. Jak na razie jesteśmy mega zadowoleni! mężowi najbardziej podoba się turkusik (choć to chyba bardziej niebieski jednak), a ten kolor wybraliśmy zupełnie na spontanie, a mi do tej pory nigdzie się kolor niebieski na ścianie nie podobał i nie byłam przekonana. Zaufałam mężowi i po pomalowaniu ściany dwoma warstwami (co sama uczyniłam) gdy później obejrzałam jak wyszła - pogratulowałam mu dobrego oka. Dużo osób też zachwala właśnie ten kolor, a mi natomiast najbardziej podoba się różowo-fioletowy na równi z limonką w kuchni Edytowane 11 Października 2012 przez Danonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 11.10.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 to już wszystko wiem byłam zdziwiona bo pisałaś, że macie kredyt. no ale często się zdarza, że koszty wychodzą inne niż zakładamy dobrze, że wystarczy na stan do wprowadzenia się, a reszta przyjdzie z czasem Jaką kuchnię z Ikei wybralaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 11.10.2012 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 myslę o faktum a fronty abstrakt biały, ale nie wiem czy abstrakt bialy dawac i na dol i na gore czy np ktores zrobic abstrakt szary no i jaki blat do tego... bialy? ale nie za duzo tej bieli? czarny? chyba za ciemny. Mysle jeszcze nad szarym albo jasnym drewnym np brzoza ale do czego to bedzie pasowalo, chyba tylko do podlogi no a cokół? bialy, szary? Juz wiem ktore szafki wezme, pewnie najpierw kupimy tylko dolne, ale juz teraz musze wiedziec jak chce aby w calosci to wygladalo. Kurcze, zmienia mi sie ciagle, Na pewno bedzie szklo hartowane na tej zielonej scianie nad lada, lodowka niezabudowana bo mamy fajna dosc nowa, biala. Podobaja mi sie tez szyny aby powiesic cos na haczykach i aby jak najmniej rzeczy stalo na blacie. Wszystko jeszcze jest nie do konca pewne, a w zasadzie tylko kolory. Nie moge sie zdecydowac tak w 100%. No i co z blatem. Odradzaja mi blaty z ikea... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 11.10.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 DAnonku ale wam praca idzie!!! aż miło popatrzeć Kolory super! niebieski podoba mi się najbardziej-pamiętasz jaki to kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 11.10.2012 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 na 99% dulux turkusowy klif jutro jak będę w domu przy farbach to jeszcze sprawdzę, ale to chyba właśnie ta farba dulux (na pewnot o był turkus, malowaliśmy dwa razy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 12.10.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Ja nie przepadam za białymi kuchniami, ale jak planujesz wnętrza takie domowe a nie nowoczesne, to ja bym połączyła białe fronty z drewnianym blatem, wygląda to ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 12.10.2012 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 no wlasnie nie bralam wczesniej jasnego drewna pod uwage, ale znalazlam kilak fotek na stronie ikea gdzie wlasnie taka brzoza na blacie + biale szafki wygladaly fajnie i tak domowo. U nas mogloby to pasowac do paneli, bo one sa tez takie dosc jasne. Tylko czy ciemne okna i ciemne drewniane parapety nie beda zle do tego wygladac (jasne i ciemne drewno, hmmm). Dlatego tez o szarym blacie myslalam, takim jasnym. Typowo nowoczesnego domu nie chcemy mie miec, raczej tak pol na pol no i cala kuchnia nie ebdzie biala bo dalismy zywy zielono-zolty kolor na scianie no i jak zalozymy szklo hartowane to bedzie fajnie wygladal ten kolorek miedzy bialymi szafkami na dole i gorze - no chyba ze damy gdzies tez szare fronty np, ale nie wiem czy to nie bedzie juz za duzy 'misz masz' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts