Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wnetrze_skandynawskie_projekt_tecon_bialo_zielona_kuchnia.jpg

pogrzebałam trochę w necie i może coś Was natchnie po tych zdjęciach :)

ładnie by wyglądały całe białe meble tzn.góra i dół skoro jest zielony kolor między szafkami.A do tego chyba jednak drewniany blat.Albo biały.Zeby nie zrobił się kocioł w kuchni z różnych faktur,kolorów,wzorów.

pozdrawiam :)

fajne te niektore kuchnie :) my ostatecznie zdecydowalismy sie na szary blat i wczoraj maz (z moja niewielka pomoca) zaczal skrecac szafki (stwierdzilismy ze za montaz to placic kilku stow nie ebdziemy :D) - na razie stoja trzy, bez frontow: pod zlew, narozna i od piekarnika. Jestem bardzo ciekawa efektu koncowego, ale aby go uzyskac musimy jednak miec juz teraz zakupiona zmywarke (trzeba wiec wykombinować tysiaka na zmywarke z ikea, bo w koncu zadecydowalismy ze u nich ja wezmiemy).

i dzisiaj juz tynkuja dom :) fajny kolor wybralismy, rpawie bialy, hehe

Witam po przerwie!

Jestem w szoku! Jak dokonaliście tego cudu? Dom w pół roku to chyba rekord na tym forum! Sorry za ciekawość, ale czy możecie zdradzić ile kosztowała Was Pchełka do chwili obecnej? My nadal czekamy na wymarzoną działkę i jeśli wreszcie uda nam się ją kupić to na pewno postawimy na niej właśnie Pchełkę. Pozdrawiam.

7 miesięcy minie 28.10 :)

i chyba ktoś po 5miesiącach od zaczęcia wprowadził się do domku swojego, więc my wcale tacy rekordziści nie jesteśmy :)

ile nas kosztowało do teraz? 250tys jak do tej pory i jeszcze tak ze stówka by się przydała (dach, ogrodzenie, poddasze) - i jak widzisz, wcale nie robimy dziwnych rzeczy, nietypowych, drogich raczej trzymamy się średniej półki :)

panele zaczęliśmy kłaść na początku października, wylewki były 17 lipca czyli minęło mniej więcej ok 2 i pół miesiąca. Mieliśmy o tyle dobrze że po wylewkach były gorące dni, codziennie wietrzyliśmy, a przed samymi panelami zamontowali nam kocioł i wygrzewaliśmy dość mocno w środku dla pewności :) myślę że będzie wszystko ok.

i już stoi w domku lodówka i pralka :D oraz część ubrań, zabawek, sprzętów kuchennych, RTV, łóżko dzieci i regał oraz wiszą papierowe klosze w salonie i dziecięcym pokoiku. Klamki założone przy drzwiach parteru, listwy przy drzwiach powoli są przymocowywane. Na dniach planujemy podskoczyć jeszcze m.in. po rolety w okna. Jedynie jeszcze męczy nas łazienka bo tam odbywają się nadal prace typu cekolowanie ścian i gruntowanie, aby jeszcze dziś wieczorem lub jutro zacząć w końcu malować ściany farbą i zakładać sedes, wieszać umywalkę z szafkami i zainstalować prysznic. Kuchnia jest już prawie skończona, zlew na swoim miejscu, zmywarka i bateria podłączone. W zasadzie została druga część blatu gdzie będzie piekarnik, dociąć i przymocować 15cm listwę maskującą i podlączenie indukcji. Musimy jeszcze okap zakupić bo tego jeszcze nie mamy a powinien być i założyć u dołu cokół. Oj roboty jest, ale to juz tylko kwestia dni... jej, tak się cieszymy!

A mi parkieciarz powiedział jak pomierzyli wilgotność podłóg że jeszcze z miesiąc i będzie ok ( a podłogi laliśmy w maju 2011, od września grzałem podłogówką, a podłogi chciałem kłaść w październiku ). Posłuchałem się chłopa i pierwsze klepki położyliśmy w grudniu. No ale mnie tak się nie spieszyło jak wam.....pozdrawiam

Podglądałam, teraz się ujawniam. Gratuluję. Przeczytałam wszystko i jestem pod ogromnym wrażeniem. Jesteście wielcy!!! Domek przepiękny, kolor elewacji - rewelacja. Czy mogłabym prosić o nazwę, markę, nr tynku?

Witam,

Podpinam się pod prośbę poprzedniczki o nazwę, markę i nr tynku. Bardzo mi się takie zestawienie podoba i planuję również na swoim domku takie zastosować.

Pozdrawiam,

• 2 weeks później...