maldarec 06.05.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 u nas pomału, bo z kasą różnie, więc na razie jest tak jak jest. Kiedyś tam się ruszy, na razie bez większych zmian. Tym się nie przejmuj, bo z kasą na tym etapie budowy to u każdego krucho A na urządzanie domu ma się przecież całe życie Przeglądałam dziś dziennik budowy Waszej pchełki i myślę sobie, że naprawdę szybko uwinęliście się z budową w maju SSO a od października już mieszkacie. I jak tu nie wierzyć, że jeśli się bardzo chce to można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 07.06.2013 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 można można fajnie mieszkać we własnym domku, nawet takim niewykończonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 07.06.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Danonki - a zmieniło się coś dookoła domu? My podobnie wystartowaliśmy i po 9 mcach zamieszkaliśmy. Radość mieszkania w domku -nie oceniona Do zrobienia jeszcze sufit i ocieplenie sufitu w garażu oraz kafelki w większej łazience. Tylko, że teraz bardziej nas na dwór ciągnie i kombinujemy z nasadzeniami, skalniakami, rabatkami. A jak to u Was wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 07.06.2013 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) u nas nadal poddasze nieocieplone i garaż. Użytkujemy i zamieszkujemy tylko parter czyli ok 60m2, ale dla nas to i tak bajka, jest super. Mało przez te pół roku zrobiliśmy, nawet na podwórku. Kiedyś się ruszy, musi Edytowane 8 Czerwca 2013 przez Danonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 30.07.2013 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 z takich nowości, to tylko powieszony karnisz nad drzwiami tarasowymi i zasłonki (dla nas bomba, zrobię zdjęcia to pokarzę), suszarka sznurkowa w pralni (pom. gospodarcze na razie spełnia funkcje pralnio-suszarni), biała komódka w salonie, garaż przerobiony na firmę, zakupione kilka krzaczków i na razie posadzonych w dużą wspólną doniczkę. Zakupione przęsła - będziemy grodzić na razie pół działki. Mąż zrobił dzieciom domek i piaskownicę. Na podwórku, chcemy zamknąć tą część gdzie jest plac zabaw (aby nie rozchodziły się cichaczem po reszcie terenu gdzie domy itd reszty rodziny. Dzieci mają swoje jednoosobowe łóżeczka, zielony narożnik zrobił wyjazd z pokoju dzieci. Pomalutku, powolutku, ale każdy mały drobiazg cieszy jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.07.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Małymi kroczkami ale do przodu:) Fajnie Cię widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maldarec 30.07.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Oj cieszy jak cholera Pozdrawiam Ps. Zdjęcia zawsze mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 31.07.2013 23:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 dziś dorwałam na targu kilka sztuk kwiatków (takich jednorocznych), ale aby pod domem było trochę kolorowiej. Do doniczki z krzewami dodałam 2 aksamitki od mojej babci, która obiecała że jeszcze kilka mi sprezentuje tak więc mamy jedną dużą donice 60L i 3 mniejsze - kolorowsze. Mam też kwiatuszka który zawiśnie na tarasie pod daszkiem chyba fioletowa petunia się zwie , ale muszę dopiero kupić zwisająca doniczkę w kolorze brązowym. Zrobię foto to się pochwalę jak wyszło te moje amatorskie i pierwsze zetknięcie z ozdobnymi kwiatkami itd w doniczkach na dworze. W sumie ogólnie to żaden ze mnie ogrodnik, choć dziadek nim jest chociażby z zawodu, ale... mnie nigdy nie ciągnęło. może zacznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 07.08.2013 00:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 petunia wisi pod daszkiem tarasowym od 2 dni a dziś kupiliśmy jeszcze jeden kwiatek, ale został na dworze i nie pamiętam jak się nazywa. Kupiliśmy do niego okrągłą doniczkę, którą się pewnie na rogu tarasu postawi. Mamy również kinkiety zewnętrzne sztuk 6 jedna para idzie do drzwi wejściowych. Kolejne dwie będą przy drzwiach tarasowych, a ostatnie dwie przy oknie dzieci (które też wychodzi na taras. Jeżeli mężowi się uda, to jutro je powiesi, a ja może zrobię jakieś aktualne zdjęcia i może coś naskrobię w końcu w dzienniku zamiast pisać tylko tu w komentach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 05.11.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Witaj Danonki, nadal Wam zazdroszczę, że już mieszkacie. Szczególnie, że to już pierwsza rocznica stuknęła:stereo: . Taka to już prawidłowość, że jak się u siebie zamieszka i zmiany w domu nie takie spektakularne jak w czasie budowy to i do dziennika zagląda się rzadziej. Co zrobić, czasem to nawet nie ma kiedy zdania napisać jak jeszcze nowe obowiązki dojdą. Ale super, a Wy jeszcze macie przecież górę do zagospodarowania i ogród więc jest co robić i będzie o czym pisać. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 29.11.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Witam. Śliczny macie domek, taki kolorowy. Mam pytanie odnośnie farby w łazienkach, jak się sprawuje i czy zadowolona jesteś z twego wyboru? Jeżeli tak to proszę napisz jaka to farba firma itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 15.06.2014 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 I jak tam Danonki się żyje w domu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 25.06.2014 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 o jak miło, że ktoś się o nas pyta A dziękuje bardzo, super się mieszka, ale nadal tylko na parterze. Właśnie jestesmy na etapie poszukiwania ekipy, która ociepli nam poddasze. Niedawno zrobiliśmy w dachu dwa okna i pokryliśmy dach jeszcze raz papą (tym razem czarną, termozgrzewalną) - nie kładlismy na razie blachy itd ze względów finansowych. Nie mamy jeszcze rynien, ale najwazniejsze, ze można już ocieplić górę i ją wykończyć. Mamy juz kupione meble do naszej sypialni na poddaszu (łóżko, komodę, szafeczkę i 2 pułki) i posiadamy też wykładzinę, która na razie pójdzie na całe poddasze z wyjątkiem przedpokoju i łazienki. Mamy wannę i kibelek. Parapety są obsadzone i drzwi prawie też Niebawem pewnie będę więcej pisała i relacjonowała, bo nareszcie będzie o czym. Ach i zastanawiamy się czy robic z paneli schody a jak tak to jak My musimy na chwile obecna robic na maksa ekonomicznie. Poza tym jest fajnie, bo u siebie niebawem bedzie 2 lata jak Pchelka Danonkow jest zamieszkala Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 15.10.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Witaj Danonki,fajnie się zamieszkaliście. A jak dokończycie górę na dole znowu będą zmiany:D. Już wam 2 lata minęło:eek:...Kiedy to było. Z drugiej strony my już za sobą mamy 7,5miesiąca a ja się czuję jakby wieki minęły. Tylko pudła z książkami przypominają nam, że nie tak długo mieszkamy:cool:. To czekam na świeżą relację z poddasza. Pozdrawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 16.10.2014 00:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Dziękuję za odwiedzinki yaniseya. 2 lata dopiero miną za 10 dni może uda się do tego czasu już uznać podddasze za wstępnie skończone. Postaram się do tego czasu już uzupełnić dziennik aby wpisy następne były już na bieżąco. W każdym razie zmiany na parterze będą na pewno, bo ze spaniem przenosimy się na poddasze i salon nareszcie będzie salonem (bez ciuchów!), a obecny pokój dzieci przestanie być ich sypialnią, a tylko bawialnią + biurem naszym. Dużo jeszcze będzie do zrobienia, ale na razie musimy zakończyć sprawy z bankiem i zrobić to minimum Może jutro dodam nowe fotki z tego roku (o ile czas pozwoli). Zaraz luknę do Ciebie i mykam spać bo juz późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maldarec 16.10.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Danonki w końcu doczekaliśmy się fotorelacji i to jakiej w każdym pomieszczeniu jakieś zmiany. Bardzo podoba mi się taras, taki przytulny zaprasza do odpoczynku z kawą Fajnie że udało się wam zrobić górę, czekam na zdjęcia... U nas też dużo zmian i ciągle obiecuję sobie że zamieszczę coś w dzienniku i nigdy nie ma czasu niestety... ale zawstydziłaś mnie swoja piękną fotorelacją więc i ja postaram się wstawić nasze nowości. Pozdrawiam i czekam na więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 16.10.2014 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 maldarec, koniecznie uzupełnij dziennik iu to fotkami ja też długo nie pisałam i nie pokazywałam, bo wydawało mi się że co może być takiego ciekawego w kupnie nowej komody czy lampki, ale! z czasem się tego trochę uzbiera i wtedy nawet te drobiazgi stają się bardzo interesujące. Tak mi się w każdym razie wydaje jak znajde dzis chwile to pokaze co jeszcze sie u nas nowego pojawilo, a potrem poddasze (ktore jest jeszcze nie skonczone ale juz blizej niz dalej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 23.10.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Właśnie przejrzałam Wasz dziennik poczytać nie dałam rady ale tak skrupulatnie wszystko dokumentowałaś zdjęciami że i tak co nieco wiem Fajną rodzinkę zobaczyłam i kolorowe ciepłe wnętrza. Piękny błękit w dziecięcym pokoju (co to za farba ?). Mąż to złoto rączka Kuchnia jest śliczna... cudne dzieciaczki... będę obserwować kolejne kroki z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 27.10.2014 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 mugatka jedyny błękit u nas, to ten w salonie o ile dobrze pamiętam to farba Dulux 'błękit nieba'. Dzieki za rewizytę i za ciepłe słowa. Kuchnia i mi sie bardzo podoba chociaż jeszcze wiele w niej do zrobienia. Mój mąż wiele potrafi i może zrobić, ale często mu sie nie chce trzeba wtedy namawiać skutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 28.10.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 No i cały czas do przodu. Pomyślec, ze to juz dwa lata jak ja oglądam two dziennik. a ja jeszcze nie zaczęłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts