Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ten duży budynek, nieotynkowany przy którym stoi teraz przyczepa kempingowa? to firma moich rodziców :] czyli naszych sąsiadów. Nasza działka zaczyna się 3metry od tego budynku. Ten mały stary budyneczek to też na działce moich rodziców, stara chlewnia teraz budynek gospodarczy czyt. graciarnia. Możesz luknąć na mapkę w naszym dzienniku na 1str (3post z 23-02-2011 21:45) - tam wszystko opisałam i zaznaczyłam co i jak :) okolica jest bleee, więc naciskam rodziców aby coś z tymi budynkami zrobili, a jak nie chcą/ nie maja kasy i weny to będzie trzeba tak się ogrodzić aby ten bałaganik zasłonić :)

i faktycznie, oficjalnie sezon budowlany rozpoczęty! dzięki za gratulacje :)

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dziekujemy chester :)

msdracula oj tak, tuje sa w planach, ale i winogrono, moze bez czy inne fajne rozwiazania :)

maldarec, a zapraszam codzinnie do swojego dziennika. postaram sie na biezaco informowac co u nas.

Jeszcze w dzienniku nie wpisalam, pewnie uzupelnie wieczorem ale wc dla budowlancow gotowe i wlasnie 'sie robi' brama tymczasowa dla duzych aut w glownym ogrodzeniu naszej wielkiej rodzinnej posesji (czyli jak na 1str w 3poscie widac, brama bedzie tam gdzie zacznie sie 'droga ktora bedzie, ale ktorej jeszcze nie ma', czyli na chwile obecna od tej bramy do nas bedzie sie jechac po lace i trawce)

tak, zalewaliśmy :) mam foty, ale to troszkę później wstawię.

musieliśmy gruzem przy bramie tej nowej z siatki trochę utwardzić, bo faktycznie samochody trochę ziemie naruszyły.

dużo zbrojenia? w jakim sensie? że dużo prętów kupione, drogo czy że w wykopie dużo? :)

chłopaki już zbrojenia zaczęli skręcać do stropu.

jeszcze tylko majster napisze co na poniedziałek trzeba kupić i chłopaki na weekend wracają do siebie.

byłam :) przy jednej pompie byłam z synkiem. Później pierworodnego podrzuciłam babci i już sama doglądałam akcji :)

oj tak, emocje były ogromne! ale u nas problemów nie było żadnych, mały domek, bez piwnic więc poszło szybko i sprawnie.

Oby reszta budowy była taka prosta i przyjemna - chyba jedyny oroblem był z moim synem który strasznie się wyrywał i chciał wsiadać do pompy, gruchy i koniecznie dotknąć betonu i na zmianę były rączki, wózek albo spacery. Wytrzymałam przy pierwszej gruszcze ale miałam dość - moja mała ciekawska maruda hehe - niebawem wrzucę fotki :) msdracula - a kiedy u Ciebie w dzienniku będą nowe wpisy? a zaglądam codziennie

To wy tą stal macie też na strop? myślałam, że to na sam fundament, ile wam zostało?

bo podana przez Ciebie ilość stali na sam fundament wydaje się za duża a na fundament i strop monolityczny za mała :D

edit: już doczytałam, że pójdzie też do stropu, więc nic nie jest na pewno za dużo :D

a z czego będzie murować ściany parteru?

Edytowane przez msdracula
;)

Z pustaka keramzytowego

tu masz np część (będzie wykorzystana m.in. na garaż, te ładniejsze oczywiście - reszta zrobi out)

2012_03_25_pustaki03.jpg

a pozostałe pustaki na resztę domu są z drugiej strony działki :)

co do prętów to ekipa już skręciła zbrojenia na strop i czekają na swoją kolej (muszę zrobić fotkę to wrzucę) - nie wiem czy już wszystko wykorzystane, czy jeszcze coś będą skręcać, czy trzeba dokupić, bo się na tym nie znam ale dopytam dzisiaj :)

Edytowane przez Danonki