Danonki 26.03.2012 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 ten duży budynek, nieotynkowany przy którym stoi teraz przyczepa kempingowa? to firma moich rodziców :] czyli naszych sąsiadów. Nasza działka zaczyna się 3metry od tego budynku. Ten mały stary budyneczek to też na działce moich rodziców, stara chlewnia teraz budynek gospodarczy czyt. graciarnia. Możesz luknąć na mapkę w naszym dzienniku na 1str (3post z 23-02-2011 21:45) - tam wszystko opisałam i zaznaczyłam co i jak okolica jest bleee, więc naciskam rodziców aby coś z tymi budynkami zrobili, a jak nie chcą/ nie maja kasy i weny to będzie trzeba tak się ogrodzić aby ten bałaganik zasłonić i faktycznie, oficjalnie sezon budowlany rozpoczęty! dzięki za gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maldarec 27.03.2012 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Teraz ju z codziennie będziemy czekać na najświeższe relacje z placu budowy. Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 27.03.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 To nie problme! ogrodzicie się, posadzicie tuje i straszące budynki znikną wam z oczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 27.03.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witajcie,teraz się zacznie,super,trzymam za Was kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 27.03.2012 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 dziekujemy chester msdracula oj tak, tuje sa w planach, ale i winogrono, moze bez czy inne fajne rozwiazania maldarec, a zapraszam codzinnie do swojego dziennika. postaram sie na biezaco informowac co u nas. Jeszcze w dzienniku nie wpisalam, pewnie uzupelnie wieczorem ale wc dla budowlancow gotowe i wlasnie 'sie robi' brama tymczasowa dla duzych aut w glownym ogrodzeniu naszej wielkiej rodzinnej posesji (czyli jak na 1str w 3poscie widac, brama bedzie tam gdzie zacznie sie 'droga ktora bedzie, ale ktorej jeszcze nie ma', czyli na chwile obecna od tej bramy do nas bedzie sie jechac po lace i trawce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 29.03.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Pięknie!!!! A powiedz mi czemu beton B40? tak wam zalecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 29.03.2012 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 miało być B20 literówka, hehe - robimy takim jak jest w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 30.03.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Pewnie teraz zalewacie... betonem fundamenty Przygoda rozpoczęta. Gruz może się przydać na utwardzenie dojazdu, różnie bywa jak wjedzie ciężki sprzęt po deszczu. Jakoś dużo wyszło Wam zbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 30.03.2012 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 tak, zalewaliśmy mam foty, ale to troszkę później wstawię. musieliśmy gruzem przy bramie tej nowej z siatki trochę utwardzić, bo faktycznie samochody trochę ziemie naruszyły. dużo zbrojenia? w jakim sensie? że dużo prętów kupione, drogo czy że w wykopie dużo? chłopaki już zbrojenia zaczęli skręcać do stropu. jeszcze tylko majster napisze co na poniedziałek trzeba kupić i chłopaki na weekend wracają do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 30.03.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Super, że zalane!!! Czekam na foty! Dezetowi chodziło pewnie o to że dużo zbrojenia w sensie ton stali u nas na fundamenty poszło pól tony. A byłaś w trakcie "akcji" na budowie? Pamiętam te emocje z przyjazdem gruchy he he, u nas był hard core, musiała być pompa z długim ramieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 30.03.2012 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 byłam przy jednej pompie byłam z synkiem. Później pierworodnego podrzuciłam babci i już sama doglądałam akcji oj tak, emocje były ogromne! ale u nas problemów nie było żadnych, mały domek, bez piwnic więc poszło szybko i sprawnie. Oby reszta budowy była taka prosta i przyjemna - chyba jedyny oroblem był z moim synem który strasznie się wyrywał i chciał wsiadać do pompy, gruchy i koniecznie dotknąć betonu i na zmianę były rączki, wózek albo spacery. Wytrzymałam przy pierwszej gruszcze ale miałam dość - moja mała ciekawska maruda hehe - niebawem wrzucę fotki msdracula - a kiedy u Ciebie w dzienniku będą nowe wpisy? a zaglądam codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 30.03.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 już jest nowy wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 30.03.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 dołączam do kibicujących Pchełce. widzę, że każdego dnia dużo się dzieje. idziecie, jak burza. powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 31.03.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Danonki my tez planujemy panele w pokojach na podłogówce, mam nadzieje ze będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 31.03.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Z tym zbrojeniem to wydaje mi się. że go za dużo kupiliście, no a za tym i cena rośnie. Czekam na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 02.04.2012 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 nie znam się może jakoś bardzo, ale my będziemy mieć wylewany strop, a nie np teriva, więc dlatego tyle zbrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 02.04.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) To wy tą stal macie też na strop? myślałam, że to na sam fundament, ile wam zostało? bo podana przez Ciebie ilość stali na sam fundament wydaje się za duża a na fundament i strop monolityczny za mała edit: już doczytałam, że pójdzie też do stropu, więc nic nie jest na pewno za dużo a z czego będzie murować ściany parteru? Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez msdracula ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 02.04.2012 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Z pustaka keramzytowego tu masz np część (będzie wykorzystana m.in. na garaż, te ładniejsze oczywiście - reszta zrobi out) a pozostałe pustaki na resztę domu są z drugiej strony działki co do prętów to ekipa już skręciła zbrojenia na strop i czekają na swoją kolej (muszę zrobić fotkę to wrzucę) - nie wiem czy już wszystko wykorzystane, czy jeszcze coś będą skręcać, czy trzeba dokupić, bo się na tym nie znam ale dopytam dzisiaj Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez Danonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 02.04.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Też mielismy mieć wycenę na keramzyt ale coś siędoczekać nie możemy ehhh.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 03.04.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 O widzę zbrojenie na wieńce już jest u nas odwrotnie, stal na strop pogięta i zostało tylko skręcić wieńce Fajnie wam już domek rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts