Grzaneczki 03.04.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam się i ja, czyli Kasia. U Was budowa dzie w błyskawicznym tempie. Zazdroszcze że codziennie widzicie Waszą budowę i możecie robić tyle zdjęć. Bardzo fajny dziennik! U nas w piątek zalane ławy a ja jeszcze nie widziałam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 03.04.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 No to już wszystko jasne z tą stalą, skoro to na strop, bo na ławy i wieniec wyszłoby mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzaneczki 04.04.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Hej!Oko można nacieszyć Waszą budową, mury sie pna do góry, u nas też juz buduja z bloczków! Jaki macie wymiary ław fundamentowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 06.04.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Wesołych świąt! http://img230.imageshack.us/img230/7499/kartkawielkanocna8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 06.04.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 http://www.powiat-piaseczynski.info/zdjecia_aktualnosci/kartka-wielkanocna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 06.04.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Wesołych Świąt http://bi.gazeta.pl/im/2/6475/z6475812X.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 06.04.2012 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) Też mielismy mieć wycenę na keramzyt ale coś siędoczekać nie możemy ehhh.... czyli rozważacie budowę z kermazytu? i jak, macie już wycenę? Ja nawet nie wiem po ile teraz chodzą pustaki kerm. gdyż nasze zostały zakupione już kilka lat temu O widzę zbrojenie na wieńce już jest u nas odwrotnie, stal na strop pogięta i zostało tylko skręcić wieńce Fajnie wam już domek rośnie tak, zbrojenie na wieńce niedawno dopiero zostałam oświecona jakie to jest zbrojenie na wieńce a jakie na strop W ogóle Wasza piwniczka zyskała super daszek, na razie z deseczek ale też fajnie domek rośnie Witam się i ja, czyli Kasia. U Was budowa dzie w błyskawicznym tempie. Zazdroszcze że codziennie widzicie Waszą budowę i możecie robić tyle zdjęć. Bardzo fajny dziennik! U nas w piątek zalane ławy a ja jeszcze nie widziałam:( Miło mi Cię powitać Kasiu. Cieszę się, że nasz dziennik Ci się podoba. Zapraszamy ponownie Staram się być na budowie osobiście każdego dnia, a jak nie to wciskam aparat mężowi lub swojemu tacie i oni cykają foty za mnie - a ja potem wybieram te moim zdaniem najlepsze i umieszczam w naszym dzienniku ale to prawda, super jest móc tak nawet przez kilka minut ale codziennie popatrzeć jak rośnie własny dom, ten wyśniony, wymarzony. No to już wszystko jasne z tą stalą, skoro to na strop, bo na ławy i wieniec wyszłoby mniej Ja i tak się nie znam na tym, mąż też nie i kupiliśmy tyle ile nam nasz majster powiedział (wcale nie jest powiedziane że nie będziemy musieli stali dokupić gdyż zmieniliśmy zdanie i zamiast tarasu z kostki chcemy mieć wylewany betonem i płytki, więc trochę zbrojeń i tam poszło) Hej! Oko można nacieszyć Waszą budową, mury sie pna do góry, u nas też juz buduja z bloczków! Jaki macie wymiary ław fundamentowych? Kasiu, o ile dobrze pamiętam to nasze ławy fundamentowe miały 60cm. msdracula, aksamitka, AGP - dziękuję za życzenia i również wszystkiego najlepszego dla Was! i oczywiście dla wszystkich odwiedzających nasz dziennik i trzymających za nas kciuki: Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez Danonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 07.04.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 dziękujemy za życzenia i Wam również życzymy samych radości.Wesołych Świąthttp://topolowka.pl/wp-content/uploads/2012/04/kurcz.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 07.04.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Wesołych Świąt, pyszności na stole, spokoju w rodzinnym gronie i bardzo mokrego Śmigusa DyngusażycząInwestorzy z Domku na wsi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 10.04.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Jak dla mnie wersja druga czyli mniej kanciato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzaneczki 11.04.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Danonki ale zapierniczacie z tą budową, nie zdąże obejrzeć fotek a tu już coś nowego! Stan zero imponujący. Co to góy to lepsza wersja z drzwiami na przeciw sibie, bo takie skosy potem mogą utrudniać meblowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow79 11.04.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/705/rzutpoddasza.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow79 11.04.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/705/rzutpoddasza.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maldarec 11.04.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Ja tez jestem za wersją drugą, bo wg. mnie biurko przy skośnych drzwiach może okazać się bardzo kolizyjne. Chyba że biurko byłoby ustawione pod oknem to wtedy skośne drzwi dają trochę więcej miejsca.Stan zero poszedł jak burza oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 12.04.2012 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 max-maniacy, janiseya - dziękuję za życzenia Jak dla mnie wersja druga czyli mniej kanciato Co do góry to lepsza wersja z drzwiami na przeciw siebie, bo takie skosy potem mogą utrudniać meblowanie. Ja tez jestem za wersją drugą, bo wg. mnie biurko przy skośnych drzwiach może okazać się bardzo kolizyjne. Chyba że biurko byłoby ustawione pod oknem to wtedy skośne drzwi dają trochę więcej miejsca.Stan zero poszedł jak burza oby tak dalej no właśnie już sama nie wiem. Myślałam o skosie w tym jednym z pokojów właśnie dlatego aby pokój był lepiej doświetlony. Mam wrażenie, że gdy zrobimy drzwi na przeciw siebie, to światło z okna nie dotrze wszędzie tylko zatrzyma się na ścianie 'za biurkiem'. W sumie i tak te pokoje będą od strony północnej - czyli nigdy nie będzie tam słońca, więc i tak będzie trzeba zapalać żarówkę. Ciekawe rozwiązanie przedstawił markow79. Markow79 super rozwiązaliście sprawę z poddaszem, ale widzę że zrobiliście coś o czym my wcześniej nie pomyśleliśmy, a mianowicie - przesunęliście komin tak jakby do łazienki (czyli na parterze pewnie macie mniejsze wejście do salonu) oraz mam wrażenie że schody też są lekko przesunięte 'w dół'. U nas właśnie przez ten komin nie da rady zrobić takich skosów, a chcielibyśmy aby te dwa pokoje były w miarę podobnej wielkości (to będą pokoje dzieciaków, więc żeby w przyszłości nie było ze któreś z nich ma np znacznie większy pokój a drugie mała klitkę). Super Wam wyszło! I podoba mi się też rozwiązanie z garderobą do której się wchodzi ze schodów. Kurcze, fajnie, bo w pokoju możecie na tej ścianie zrobić sobie szafę przesuwaną na bieżące ciuchy, a garderoba jest na takie posezonowe rzeczy, kurtki, buty i inne drobiazgi. Robiąc garderobę w pokoju ma się mega szafę na ciuchy, ale traci się taki fajny schowek. Muszę obgadac ten pomysł z mężem i naszym majstrem czy ewentualnie można by wprowadzić do projektu jeszcze taką zmianę. Co prawda mój mąż już wstępnie odrzucił ten pomysł, ale jeszcze w ciągu dnia się zastanowimy. Jedynie moim zdaniem problematyczne w takim rozwiązaniu u nas (według mnie) jest brak mozliwości aby przymocować bramkę ochronną na schody - mamy dwoje małych dzieci. W każdym razie super pomysł. Jedynie czego bym się obawiała to tak dużej ilości okien w dachu osobiście uważam, że dwa w oryginale to dużo aha, chyba zrobimy luksfery w garażu jak to chyba kowesten zrobił/a (lub ze dwa małe okna, aby doświetlić długi na 8metrów garaż). Poza tym faktycznie idziemy jak burza i mamy nadzieję, ze do końca kwietnia (a najpóźniej do połowy maja) będziemy już mieli stan surowy otwarty wiecie, my mamy dużą ochotę zamieszkać w naszej pchełce jeszcze w tym roku czyli Święta Bożego Narodzenia 2012 spędzić nareszcie u siebie i oczywiście też mamy nadzieję, że reszta budowy pójdzie tak szybko, sprawnie i bez komplikacji. Zobaczymy! Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 12.04.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 woow, idziecie jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 12.04.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Jak dla mnie wersja druga czyli mniej kanciato dla mnie tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 12.04.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 powtórzę za aksamitką: idziecie jak burza. przed chwilą zalewaliście fundamenty, a tu już ściany rosną.ściany robicie z keramzytu, często tego się nie spotyka. dlaczego zdecydowaliście się na taki materiał. jakich rozmiarów są pustaki i ile kosztują?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 12.04.2012 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 oj tak, ekipa daje czadu jeden z narożników ma już 5 pustaków i widać np gdzie są drzwi wejściowe, a gdzie tarasowe no i musimy dodać jeszcze jeden rząd bloczków fundamentowych gdzie taras. robimy z keramzytu ponieważ pustaki mamy już od kilku lat, a w zasadzie dostaliśmy je od mojego taty. Miał rozbudowywać firmę, kupił pustaki, ale w ostateczności się rozmyślił. Pustaki stały na podwórku i gdy z mężem zdecydowaliśmy się budować - tata zaproponował że możemy się z tych pustaków pobudować. Sporo czytaliśmy na ich temat w necie, sporo było dobrych opinii, fachowcy też dobrze się wypowiadali choć rzadko mieli okazję np z nich budować. Są na prawdę mało popularne! Wymiary o ile się nie mylę to 49x24x24 cm (na ściany wewnętrzne mamy pustaki o szerokości 18cm i trochę żałuję, że nie są węższe). Ile kosztują? Nie wiem, nie znam obecnych cen musielibyście poszperać np na necie, bo nawet się nie orientuję jak wygląda cena pustaków keramzytowych w porównaniu z innymi materiałami budowlanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 12.04.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Robota pali się w rękach;) Pięknie muruje ekipa. Odnośnie pokoi na górze- uważam opcję 2 za lepszą. Otwieranie drzwi na szafę na pewno lepsze niż takie drzwi na środku. Trochę przeszkadza komin, żeby zrobić idealnie równolegle, ale przestawianie nie ma sensu Zwróć uwagę na szerokość przejścia między kominem a nową ścianką prawego pokoju- myślę, że 1,2m szerokości to minimum. Na rysunku marklow79 jakoś szersze wyszły te pokoiki- jego pomysł jest super, ale i rozstaw między oknami ma większy niż Twój, a to powoduje większe możliwości przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts