salik 21.02.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Szukaj informacji o technikach montażu poszerzeń systemowych na Isomurze. W tej chwili mamy jedną warstwę Isomuru (12cm), ale docelowo podłoga będzie miała 24cm. Brakuje nam 12cm, które normalnie załatwia się poszerzeniami systemowymi, ale... z Isomurem nie jest to takie proste. Chodzi generalnie o strukturę tego pustaka cokołowego i trudnośc w montażu kotew/dybli do Isomuru. Producent ponoć w takiej sytuacji zaleca podwójną warstwę Isomuru jako najpewniejsze rozwiązanie (druga warstwa zamiast poszerzeń systemowych). Rozwiązanie takie będzie na pewno ciepłe, ale czy wystarczające pod okna i czy producentowi przypadkiem nie chodzi po prostu o nabicie własnej kieszeni? W końcu 2 warstwy Isomuru, to więcej sprzedanych pustaków i większy zysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mejmirem 02.02.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Podbijam ten temat bez odpowiedzi. Rowniez zastanawiam sie nad zastosowaniem Isomura jako podbudowę pod drzwi tarasowe HST . Drzwi maja szerokość 4,9 m i z powodu braku możliwości zastosowania ocieplenia przewidzianego do całego budynku - (20 cm ) powstanie mi tam spory mostek Czy ktoś z Was stosował takie rozwiazanie ? Isomur na chudziaka i na to montaz okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 02.02.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 A nie lepiej zastosować poszerzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mejmirem 02.02.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Grubosc warstw podlogi to 25 cm , niemal 600 kg okno na takim poszerzeniu ? Wg mnie nie bedzie to stabilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaca509 02.02.2016 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Wg mnie nie bedzie to stabilne Zamontowane z glowa bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 02.02.2016 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Grubosc warstw podlogi to 25 cm , niemal 600 kg okno na takim poszerzeniu ? Wg mnie nie bedzie to stabilne Głowa Twoja spokojna - z głową to i 50 cm spokojnie na poszerzeniach posadzić można POdałbym CI linki do zdjęć ale skasowałem stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mejmirem 03.02.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Ok. Przyjmuje argument ze na poszerzeniach jest stabilnie. Ale co kwestia która interesuje mnie najbardziej czyli z mostkiem termicznym powstającym na progu. Stałem ostatnio przed takim oknem, pomimo podłogówki zimna podłoga wzdłuż całego okna . Jak tego uniknąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 03.02.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Ok. Przyjmuje argument ze na poszerzeniach jest stabilnie. Ale co kwestia która interesuje mnie najbardziej czyli z mostkiem termicznym powstającym na progu. Stałem ostatnio przed takim oknem, pomimo podłogówki zimna podłoga wzdłuż całego okna . Jak tego uniknąć ? Mostkiem termicznym - jejku, kolejny o mostku termicznym i zapewne już widzisz kasę która ci ucieka z portfela Jak uniknąć ? a skąd wiesz jak tam jest zamontowane ? Z poszerzeniami zapomnij o mostkach, bezie chłodniej bo musi z racji samej konstrukcji takiego progu Niski próg ma zawsze mniejszą izolacyjność termiczną jak sam profil i musisz się z tym pogodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts