dafmian 21.02.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Sytuacja wygląda następująco: Wynajmowałem mieszkanie ,które lokator strasznie zawilgocił poprzez zamykanie kanałów wentylacyjnych i wyłanczanie ogrzewania. Ściany pokryła pleśń. Jak ją teraz usunąć (morze jakiś środek chemiczny). by skutecznie pozbyć się pleśni ze ścian by nie powróciła po położeniu nowych tynków i farby. Wentylacja oczywiście jest już otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 21.02.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Kup taki preparat SAVO. Na alledrogo sprzedają. Skutecznie, szybko i na długo usuwa pleśń. POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dafmian 21.02.2011 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Dzięki aloe czy są jeszcze jakieś skuteczne sposoby pozbycia się pleśni ze ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 21.02.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Osuszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dafmian 21.02.2011 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 ściany są osuszone ale boje się że jak połorze nowe tynki pleśń wyjdzie na nowo. Słyszałem że jest specjalny środek chemiczny , który wstrzykuje się w ścianę ale nie znam jego nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 25.02.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 ściany są osuszone ale boje się że jak połorze nowe tynki pleśń wyjdzie na nowo. Słyszałem że jest specjalny środek chemiczny , który wstrzykuje się w ścianę ale nie znam jego nazwy. Walka z grzybem jest walką z wiatrakami - jeżeli używa się środków tzw "ogólnodostępnych w marketach" bazujących głównie na związkach chloru. Do skutecznego odgrzybienia trzeba wykonać badanie mykologiczne stwierdzające z jakim rodzaniem grzyba mamy do czynienia, na jego podstawie wybieramy skuteczną silną chemię która jest: 1. droga 2. szkodliwa dla zdrowia - stąd konieczność używania odpowiednich środków ochrony dróg oddechowych jak i stroju ochronnego. koszt skutecznego odgrzybienia ~25-100 zł./m2 ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozwiaks 27.02.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 kolego myślę, że dobry środek na grzyba, a później suszenie i wentylowanie pomieszczenia i powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts