Gobelin 21.02.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Witam, w jaki sposób powinny być położone płytki na ścianie w łazience tak aby umożliwić bezproblemowy montaż futryny i drzwi wewnętrznych ? Czy powinno się zostawić kilka cm na futrynę, czy też płytki powinny dochodzić do brzegu do końca ściany a futryna będzie montowana na płytki ? Nie mam jeszcze wybranych drzwi ani futryn, nie wiem czy będą to drzwi robione na zamówienie u stolarza czy też drzwi gotowe, w każdym razie nie chciałbym popełnić jakiegoś błędu na etapie wykańczania łazienki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 21.02.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 gdy drzwi gotowe ze standardowa futryna, to powinno sie zostawic miejsce na plytki przy drzwiach i plytki dolozyc po montazu drzwi - chodzi o sciane gdy drzwi na zamowienie z futryna kryjaca cala szpalete i opaskami to plytki kladziemy do brzegu otworu a opaska zachodzi z futryny na plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ice-man 23.02.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 wszystko zalezy od oscieznicy jaka masz zamiar zamatowac. wszystkie firmy robia dwa rodzaje oscieznic ; stała- czyli najpierw oscieznica pozniej płytki(jest jeszcze opcja opasek do oscieznicy i wtedy płytki odrazu mozna kłasc pod warunkiem ze drzwi otwieraja sie do wewnatrz) oraz regulowana(obejmujaca mur)- wtedy zawsze płytki najpierw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 24.02.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 A co jeśli płytki są na 1,5m wysokości tylko? A ościeżnice regulowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 24.02.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 to wtedy kładziesz kafle, zostawiając 1 rząd do otworu drzwiowego nie położony, montujesz drzwi, a potem doklejasz brakujący rząd kafli do opaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symik 24.02.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 A co jeśli płytki są na 1,5m wysokości tylko? A ościeżnice regulowane? Możesz wtedy wykuć trochę ścianę i zlicować płytki ze ścianą, wtedy nie ma "półki" zbierającej kurz a dodatkowo bez problemu można zamontować ościeżnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 24.02.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 symik, a ile to jest trochę? Nie przewidzisz, że układając płytki trzeba będzie minimalnie podrównać ścianę i wyjdzie lipa. A niestety realia pokazują, że ściany mają duże odchyłki od pionów, a w narożnikach nie są wcale prostopadłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symik 24.02.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 symik, a ile to jest trochę? Nie przewidzisz, że układając płytki trzeba będzie minimalnie podrównać ścianę i wyjdzie lipa. A niestety realia pokazują, że ściany mają duże odchyłki od pionów, a w narożnikach nie są wcale prostopadłe Nie wiem dokładnie ile, to zależy od płytki. U mnie akurat był to centymetr, bo taką grubość miała płytka. Wg mnie wyszło ok, a pomimo, że to nowy dom, to ściany raczej do prostych nie należały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.02.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 można też zamiast kuć 1,5 metra wysokości pozostały metr "narzucić" jakimś tynkiem, zaprawą wyrównawczą itp, szczególnie gdy ściana powyżej nie jest równa, prosta, jest okazja do jej "wyciągnięcia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.02.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 i zdecydowanie warto już rozglądać się za drzwiami. Różne są możliwości, chociaż myślę że to opisane przez kolegów wyczerpują 90% możliwych kombinacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts