Venus_m 07.09.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Wczoraj leżałam w wannie z mężem i rozmawiamy ze sobą i zgodnie stwierdziliśmy że dzięki tej zieleni łazienka stała się bardziej rodzinna, a taka miała być bo jest na górze. Na dole mam chłodne barwy bo jest dla gości, więc co dla kogo ja jestem za forestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 07.09.2011 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Ja w bloku mam tylko kabinę i tęsknię za wanną Ale Ci zazdroszczę....i jeszcze w takim towarzystwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.09.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 hehe widzisz a my jeszcze szkła do kabiny nie mamy i tęsknimy za prysznicem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 19.09.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Agi75 Dziś trafiłam na Twój wątek - jestem zachwycona Twoimi aranżacjami. Kuchnia najbardziej podoba mi się w czarnej odsłonie choć podejrzewam, że to rozwiązanie może okazać sie niekoniecznie praktyczne. Mam pytanie - w jakim programie robisz swoje aranżacje. Nie mogę trafić na nic sensownego - albo nie umiem Będę bardzo wdzięczna za pomoc. No i zapisuję w ulubionych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 29.09.2011 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Witaj pinacolada , cześć dziewczyny. Oj dłuuuuugo mnie nie było.Miałam trudny okres - problemy zdrowotne u mojego dzieciaka ale wszystko już jest na dobrej drodze. Pinacolada ja korzystam z uprzejmości koleżanki, która ma archicada i czasami u niej działam. Tak jak pewnie zauważyłaś zdarza się to sporadycznie bo niewiele pojawia sie u mnie wizualek. A głowe mam pełna pomysłów. Wylewki skończone i powinnam teraz podejmować ostateczne decyzje a tu mentlik w głowie okrutny. Ciągle spędza mi sen z powiek ta kolorystyka kuchni. Nie wiem czy zrobić ja czarno - fornirową tak jak na pierwszych wizualkach czy może dodać jednak białe górne szafki w połysku.... I druga nadrzędna sprawa to płytki do salonu, kuchni , holu...najlepiej szary półpoler. Bardzo podobaja mi się płyteczki u Venus tylko one chyba nie sa w półpolerze A jeszcze jedno... dziewczyny jakim styropianem ocieplałyście ściany i jaka grubość dawałyście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 29.09.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 ja tam dalej się zachwycam moją czarno-teakową kuchnią, więc gorąco namawiam na nie szerzenie herezji i porzucenie pomysłów o bieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 29.09.2011 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 No Duś.... ja też jestem bliżej koncepcji z czarnymi szafkami, boję sie tylko czy nie będzie za ponuro. acha i jeszcze wpadłam na pomysł (nie wiem czy dobry), że skoro blat i ściana pod szafkami będą błyszczące ( granit indiana black) to może górne szafki zrobić czarne ale w macie. Powiedz mi duś...jak to jest z matem u Ciebie. Ty masz górne szafki w pasy mat i połysk.gdzie bardziej widać palce i kurz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 29.09.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 namawiałabym cię jednak na połysk - światło sie odbija i mimo wszystko jest nieco jaśniej niżby było przy macie. a propos utrzymania w czystości - wszelkie ślady sa dużo bardziej widoczne na macie. od razu widać, ze pacnęłam reką umoczona w oliwie (czy po prostu mokrą ręką) - nieważne czy z bliska czy z daleka. każda smuga ma macie jest wyraźnie widoczna (inaczej odbija światło). natomiast na połysku cudownie "znika". owszem mając ją przed nosem nie widzę jej tylko bez okularów (ale wtedy to ja w ogóle niewiele widzę, więc sie nie liczy), ale z pewnej odległości - np. siedząc przy stole - nie zwróci niczyjej uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 29.09.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 A jeszcze jedno... dziewczyny jakim styropianem ocieplałyście ściany i jaka grubość dawałyście? My zdecydowalismy się na Swisspor EPS Fasada o grubości 15cm. Wszyscy twierdzili, że 12 w zupełności wystarczy ale my z kolei obliczyliśmy, że to kwestia tylko 800zł więcej na materiale i dlatego sie zdecydowalismy. mamy nadzieję, że te dodatkowe 3 cm odczujemy na rachunkach za gaz Aga, a masz juz może jakąś wycenę swojej kuchni? Wiesz ile będę Cię w przybliżeniu kosztować te meble (bez sprzętu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 29.09.2011 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Nie wyceniałam jeszcze kuchni ale pewnie muszę to zrobić w najbliższym czasie bo planujemy przeprowadzkę marzec/kwiecień. Chcemy zdążyć przed komunią synka Ale prawde mówiąc boję się tej wyceny bo tych szafeczek jednak trochę wyjdzie.... No i ten blat granitowy... Innego sobie juz nie wyobrażam ale cena napewno rzuci mnie na kolana... A co do styropianu , to u mnie zmieści się chyba tylko 12 cm A najgorsze jest to, że planuję dośc dużą część elewacji w parterze obłożyć deską elewacyjną- najprawdopodobniej modrzewiem syberyjskim. I wymyśliłam sobie , że w styropianie zrobię rowki na listwy ( stelaż - tak jak u Reni1980) i do tego przytwierdzę dechy. Choć może lepiej byłoby poszatkować elewację i tam gdzie dechy dać wełnę.....?????? Sama już nie wiem... Nie znam się na tym a w naszych okolicach fachowców od elewacji drewnianych jak na lekarstwo...albo jeszcze mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 29.09.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 planujemy przeprowadzkę marzec/kwiecień. Choć może lepiej byłoby poszatkować elewację i tam gdzie dechy dać wełnę.....?????? Plany przeprowadzkowe mamy takie same I elewację też bo z elementami drewna. My "szatkujemy" i tam gdzie dechy pójdzie wełna i folia wiatroszczelna!!! Potem szczelina wentylacyjna i dopiero dechy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 30.09.2011 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 A jakie deski planujecie dać? i gdzie taką zdolną ekipę znalazłaś ?( mówię oczywiście o tym szatkowaniu) A co do przeprowadzki to mnie zaskoczyłaś bo jesteście daleko do przodu w porównaniu do nas...o kurcze chyba nie zdążymy Duś a ja Cię zapytam....dlaczego w Twoim wątku nie ma zdjęcia Twojej szalenie podobającej mi się kuchni????? Widziałam ją dawno temu kiedy podałaś mi adres do zdjęć, a teraz co? zostały tylko wspomnienia a ja mogłabym na nią tak patrzeć i patrzeć i patrzeć......A może wkleisz choć jedno zdjęcie u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 30.09.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 bo ja dalej się wzdrygam przed internetowym ekshibicjonizmem i zdjęć na publiczne forum nie wrzuce, ale dotychczasowe i kilka noweych są dalej w picassie (tak mam choć minimalna kontrole nad tym kogo "do domu" wpuszczam - jeśli dalej masz tamtego linka, wejdziesz natychmiast, a jak nie, daj znać gdzie podeslac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.09.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 A jakie deski planujecie dać? i gdzie taką zdolną ekipę znalazłaś ? Deski będę wybierać dopiero na wiosnę bo wtedy będziemy robić elewację w sensie tynku. Teraz tylko styropian, siatka i klej. Rodzaj desek będzie zależał od stanu portfela Dom ociepla mi wujek. Narysowałam mu na projekcie gdzie mają być dechy i te miejsca zostawia bez styropianu. Jak skończy zacierać klejem to sami (pewnie przy pomocy taty) nabijemy łaty o grubości takiej samej jak wełna, upchniemy wełnę i zabezpieczymy folią wiatroizolacyjną. I tak bedzie czekać na wiosnę. Potem na to nabijemy kontrłaty i na nie deski. Ale tym to będę się martwić dopiero za pół roku Teraz mam inne zmartwienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 10.10.2011 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 (edytowane) Pinacolada ja na okrągło mam problemy!!!!!!!!!!! Obecnie szukam desek modrzewiowych na elewację i podbitkę gr,1,7-2cm szer 12-15cm! Może ktokolwiek widział, ktokolwiek wie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gdzie w na południu Małopolski znajdę takowe? A wydawałoby się, że w naszym rejonie nie będzie problemu. W jednym tartaku mają deskę ale tylko 1,4cm gr. Poza tym barierki na balkony - kolejny problem. Będa mi ocieplać budynek i chciałam wiedzieć, zreszta tak jak Ty, kiedy je mocować - przed czy po dociepleniu. A poza tym podobaja mi się ze stali nierdzwnej takie kanciaki i didatkowo, zeby jeden słupek wychodził na rogu balkonu a nie dwa. Coś takiego sobie wymyśliłam...http://www.oferteo.pl/images/offers/47718/orig/41204_parkowa-6-ma.jpg i na balkony francuskie coś w tym stylu tylko z kwadratowych profili http://bialystok.cwirek.pl/img/79135/stal-nierdzewna-t-tech.jpg Nie chciałabym mieć tych okrągłych maskownic!!!!!!!!!!!! Edytowane 10 Października 2011 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 10.10.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Pomogę ale tylko z deskami Tu masz adres str. mają deski elewacyjne w grubosci i szerokosci które Cię interesują W prawdzie nie są z małpolski ale mysle ze z zamówieniem i dostawa nie powinno byc problemu http://www.polskiedrewno.pl/deskielewacyjne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 10.10.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Agi w sprawie desek nie pomogę. A balustrady bardzo fajne wybrałaś . Kiedy się pochwalisz jakimiś fotkami z placu boju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 10.10.2011 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 dzięki pinacolada. Zaraz zajrzę na stronkę. Rere na razie wylewki zrobione, ale wstawię zdjęcia.Z kazdym miesiacem będą prace szły coraz bardziej do przodu to i zdjęć będzie więcej. Dziewczyny szukam jeszcze (nadal) płytki szarej lapatto , półpoler do salonu.Wazne jest to, żeby nie była w ciapaje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 10.10.2011 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 (edytowane) z nowości jeszcze to to, że mąż mnie namawia na kuchnię jednak z czarnymi górnymi szafkami zamiast białych. I teraz pytanie - czy muszę w salonie dopasowywać się kolorystycznie z lampą nad stołem jadalnym?Dla przypomnienia: Kuchniahttp://images38.fotosik.pl/642/14fc1a2a9798a4f2gen.jpgJadalniahttp://images50.fotosik.pl/904/fbc2c49c7c3dffc4gen.jpgplanowałam biełe lampy kulla ikea, ale pewnie czarne bardziej będą pasować....http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/kulla-lampa-wiszaca__72775_PE189002_S4.jpgKu pamięci stół firmy terra , cena powyżej 3000http://terra-sklep.pl/image_func.php?img=gfx/5b8ad3475cd9b6ab9c0e490d435096ab.jpg&maxwidth=120&lang=pl Edytowane 2 Grudnia 2011 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 10.10.2011 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 (edytowane) A może lepiej dać jedną a długą nphttp://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQm9OFQh9jkC2v69y2xur4Zxy62gMZ_7pl5mafrt51T_aTbwnWSI jakie zwisy nad barek w takim wypadku ???? Edytowane 10 Października 2011 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts