duś1719506024 10.10.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 ...fajny ten mąż... a tak wracając do tematu: moim zdaniem nie musisz (choć nad barkiem koniecznie dałabym wówczas czarne), natomiast jeśli chodzi o akurat te konkretne ikeowskie lampy - czarne znów podobają mi się bardziej. białe wyglądają, no nie wiem, tak normalnie. a czarna - od razu wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 10.10.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Mi się bardziej widzi pierwsza wersja lampy. Tak jak pisze Duś, nie musisz powtarzać koloru nad stołem. A jeszcze mi powiedz czy te czarne szafki planujesz w macie czy wysoki połysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 11.10.2011 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Duś lampy kulla widziałam tylko w internecie, bo gdy wybrałam się do Ikei ( 150km ) to akurat ich nie było bo trwał remont i rozbudowa budynku Poza tym na tak dużej powierzchni lampa , która ma 50cm średnicy nie robi wrażenia ale w moim małym salonie pewnie tak ....( tym bardziej ,że planuję dwie) . Duś a Ty widziałaś je może u kogoś? Bardzo lubię czarny kolor i tak samo bardzo sie go boję jeśli chodzi o sprzątanie. Teraz w domu mam tylko czarną drukarkę w połysku i codziennie biegam ze szmatką. Rere myślałam o szafkach czarnych matowych skoro blaty i ściana pod nimi byłyby granitowe w połysku ale Duś, która ma podobną kuchnię chyba przekonała mnie do połysku....no i już sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 11.10.2011 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 (edytowane) dziewczyny czy Wy macie jakieś doświadczenie z deskami modrzewiowymi a w zasadzie ich impregnacją? Wczoraj miałam spotkanie z człowieczkiem, który być może będzie mi robił elewację i on właśnie oznajmił mi że nie uda się na modrzewiu uzyskać koloru żółtawego tylko, ze zawsze będzie różowo czerwony!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No i co ja mam teraz zrobić? Marzy mi się taka elewacjahttp://static.e-sciany.pl/fmfiles/sciany-zdjecia/zdjecia-artykul-duze-drewniane-elewacje-2-d.jpgalbo taka http://www.ekodrewno.pl/galeria/20110507105556.jpg Edytowane 11 Października 2011 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 11.10.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Hmmm... Ta druga deska wygląda mi na modrzew Agi, nie wiem co Ci doradzić. Powiem Ci tylko tyle, że jak oglądałam elewacje z dechy modrzewiowej to miały albo lekko miodowy kolor, albo wpadały w siny kolor (pare lat w warunkach atmosferycznych). Może to zależy też czym impregnujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 11.10.2011 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 No właśnie ....tego słowa mi brakowało : miodowy No właśnie może to zależy od impregnatu....Tylko gdzie taki znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 11.10.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Duś lampy kulla widziałam tylko w internecie, bo gdy wybrałam się do Ikei ( 150km ) to akurat ich nie było bo trwał remont i rozbudowa budynku Poza tym na tak dużej powierzchni lampa , która ma 50cm średnicy nie robi wrażenia ale w moim małym salonie pewnie tak ....( tym bardziej ,że planuję dwie) . Duś a Ty widziałaś je może u kogoś? nie u nikogo, tylko w ikei na ekspozycje. koło białej przeszłam jakby jej nie było, a na czarną było wow. jesli jakoś mega ci się nie pali, to przy najbliższej wizycie w ikei cyknę ci zdjęcie ekspozycji, tyle że z uwagi na moje uziemienie z książkami - nie umiem powiedzieć kiedy to nastąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 12.10.2011 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Duś....no będę wdzięczna Ale pamiętaj....książki i nauka najważniejsze Tak sobie myślę, że ciągnie mnie strasznie do tego czarnego a salon i jadalnię mam od strony północno zachodniej......Nie chciałabym zrobić nory...ups. A tu jak nic proszą się jeszcze czarne zwisy nad barkiem.... Myślę o czymś takim: http://www.strefalamp.pl/images/aquaform/542112.jpg http://e.radar.pl/rdr78/ef9c5e7100222ccd4e574e81 A to jak dla mnie ciekawostka http://www.sklep.e-klosz.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/4/3/4307_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 17.10.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Wracając do planowanych przeze mnie barierek mam pytanie...Ile teraz kosztuje metr bieżący barierki ze stali nierdzewnej ?????????? I drugie nurtujące mnie pytanie a raczej problem.Muszę wybrać wkład kominkowy narożny bez szprosa z szybą podnoszoną do góry i najlepiej w kwocie do 7000. Myślałam np. o Arysto. może ktoś mi doradzi please!!!!!!!!!!http://nokautimg4.pl/p-c7-a9-c7a9cb1a1bd2bba69ac9f579326d7520500x500/48915572-wklad-kominkowy-powietrzny-14kw-arysto-10-l-sj-h-szyba-podnoszona-do-gory.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes3219 17.10.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witaj , bardzo podobają mi się te zwisy nad barek , pasowały by mi do mojej kuchni , możesz napisać ja się nazywają . U nas okolice Wrocławia krzyczą 550 zł metr bieżący ze stali nierdzewnej , mi się też bardzo podoba ta barierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 17.10.2011 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 hej agnes. Lampki to aquaform Pet Fine Zwis . U nas stal 500zł za metr . Myślałam, ze jednak u nas na prowincji taniej a widzę, że ceny zbliżone co cen z zachodniej Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 18.10.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Witam się u Ciebie , przejrzałam Twoją galerię, bardzo ładne wnętrza planujesz. Ja się zachwyciłam marmurem forest brown na blat do łazienki, ale mi odradzono, że taki delikatny i łatwo może się odbarwić. A że miał iść do łazienki dziecięcej, to w końcu zdecydowałam się na granit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 18.10.2011 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Hej Azusa.Witam u siebie i od razu dziękuje za info w sprawie barierek.Przestraszyłaś mnie z tym marmurem....Kurcze ja planuję go pod prysznicem, więc może być problem... A granitu nie wyobrazam sobie na takiej powierzchni bo jest zbyt monochromatyczny...No musze temat przemyśleć.Ja zwariuję z tymi wyborami!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 18.10.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Agi, nie wydaje mi się, aby granity były monochromatyczne. Kamieniarz pokazywał mi wiele granitów o pięknych wzorach. Oczywiście nie są tak bogate jak forest, ale także wiele się tam dzieje. Oczywiście, to musi być Twój wybór i musisz być do neigo przekonana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 22.10.2011 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Właśnie dzięki Saly znalazłam wkład...Byle tylko udało mi sie go gdzies namierzyć ...bo jest pięęęęęękny. to blanzek optim V8 CP http://www.befpolska.com/pl/katalog-...m/optim-v-8-cp Mam prośbę...Dziewczyny napiszcie czy Wasze elewacje modrzewiowe są sękate. Tak mi wmawiał dziś stolarz , który ma robić u nas elewację.Usilnie chciał namówić mnie na świerk skandynawski....bo podobno jest bardziej jednolity a nie ciapaty. I co tu robić???? Fakt faktem to jak patrze na elewację II którą zamieściłam wyżej to faktycznie duzo sie na niej dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 22.10.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Aga a propos elewacji. Jak dobry stolarz to tak Ci wyselekcjonuje deski, żeby były jak najmniej sękate. Ja tak sobie zażyczyłam w sprawie schodów i tak stolarz wybierał drewno. Myslę, że przy odrobinie chęci stolarza jest to do zrobienia Ps. no chyba, że zamierzasz zamawiać np.przez net to raczej wpływu na ilość sęków nie będziesz miała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 26.10.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Hej , hej. Pinacoladka nie załapałam sie na Twoje zdjęcie Rozmawiałam juz ze stolarzem, który powiedział, że postara mi sie coś powybierać jesli oczywiście zdecyduję sie na modrzew. Teraz czekam z niecierpliwością na wieści od Balbiny, która zamawiała drewno przez internet. Ciekawa jestem jak ono będzie wygladało.Mam nadzieję, ze jednak adekwatnie do ceny drewno będzie bez sęków lub prawie bez sęków.Zdjęć na razie u mnie niet...Ale w następnym tygodniu mam mieć drzwi zewnetrzne i poddasze częściowo zrobione to coś powrzucam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Hej , hej. Pinacoladka nie załapałam sie na Twoje zdjęcie .... Uwierz, nie masz czego żałować Czekam na fotki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 31.10.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 wrzucam obiecane fotki z ikei szałowe nie są, bo wiadomo telefonem, ale udało mi się sfotografować 2 lampy obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 02.11.2011 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Duś....powiem Ci tak.....JESTEŚ WIELKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pamiętałaś o mnie Miałaś racje, ta czarna robi wieksze wrażenie. No kurcze nie moge się zdecydować, ale tylko ze względu na ciągle widoczny kurz na czarnej. Może, ktoś ma tą lampę????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts