duś1719506024 23.11.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ja mam taki zestaw:mikrofala - HMT 85MR53piekarnik - HBA 36B650płyta - PIF 651R14Elodówka - KIS 38A51zmywarka - SMV 50E10EUokap - DWB 095751 wszystko jest z Boscha. żaden ze sprzętów mi nie podpadł - zmywara i lodówka bardzo cichutkie, nie przeszkadzają w korzystaniu z salonu (mam otwarta kuchnię), piekarnik ma sporo programów-gotowców, z których rzeczywiście korzystam (mikrofala cię nie interesuje, a ja i tak korzystam z niej tylko do robienia grzańca i rozmrażania mięsa, więc pomijam). nie żrą prądu jakoś dziko, rachunek za prąd nie wywołał zawału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 23.11.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Aga - no to niewiele Ci pomoge w tym temacie. Myslałam, ze masz powystawianych przynajmniej po 2 kandydatów i potrzebujesz porady który lepszy/ładniejszy. Ja tez mam z tym ogromny problem.... I tez mnie to czeka powiedzmy "niedługo". Ja wiem jedno - nie będę szaleć bo: Zmywarke kupowałam 4 lata temu -kupiłam "wypas" jak na tamte czasy i......korzystam góra z 2 z ośmiu programów (zmywarę zabietam ze sobą do nowej kuchni więc przynajmniej ten wybór mam za sobą ). Mikrofali używam tylko do podgrzewania więc może być najzwyklejsza - byle była ładna Płytę kiedyś upatrzyłam sobie z TEKA ale symbolu nie zapisałam - w każdym bądź razie będę kupować płytę w prostokącie więc- chwała Bogu- wybór mniejszy. Piekarnik uzywam bardzo rzadko - ciast w zasadzie nie piekę -od czasu do czasu jakieś mięsko .... Jedynie to że musi miec termoobieg. Najwięcej pochylę się nad lodówką - ma być wolnostojąca side by side - i tu dobrze by było żeby była z kostkarką, żeby była cicha (kuchnia otwarta na salon) i żeby nie pożerała duzo prądu.... Sama widzisz że niewiele Ci pomogłam Ale sama będę tu zaglądać i podczytywać co dziewczyn polecają. Wieczorkiem "namierzę" wybory duś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 23.11.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 tak tylko podpowiem - na podforum o agd, w wątku o sprzętach kuchennych udziela się na prawo i lewo użytkownik popey111 (czy jakoś tak). to osoba, która wie na ten temat rzeczywiście dużo i może ci podpowiedzieć bardzo fajne rozwiązania (zasugerowac lepszy sprzęt porównywalny cenowo, czy wyprowadzić cię z przekonania, że jakaś opcja jest ci bezwzględnie konieczna czy choćby odradzić producenta z uwagi na kiepski serwis). jak już coś wybierzesz i będziesz się zastanawiać pomiędzy konkretnymi produktami, warto tam zajrzeć i zapytać, co sądzi o celowanych sprzętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 24.11.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Duś dzięki. Własnie analizuję z doskoku ten watek z panem popey. Ale dochodze do wniosku, że on kazdemu radzi tylko na podstawie opisów w karcie technicznej bo pewnie pracuje w jednym ze sklepów handlujacych AGD. A ja bym chciała usłyszeć opinie takie jak Twoja.Doświadczyłaś, mieszkasz, użytkujesz więc wiesz. Podoba mi się Twoja zmywarka.Dodam ją na listę.A powiedz , czy bardzo wyje na zakończenie pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.11.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 no racja, popey ci doradzi, czy sprzęt który wybrałaś to najlepsza opcja w swojej klasie i cenie, ale siłą rzeczy - nie przetestował ich wszystkich osobiście. co do mojej zmywary - po robocie piszczy, dosyć przenikliwie (ale z pokoju obok nie usłyszysz no chyba że jest środek nocy a ty masz super lekki sen) i w cyklach co 15-20 min, jesli ją olejesz. u mnie są 3 dżwięki, ale jeśli mnie nie myli pamięć - można ustawić 1 sygnał (sprawdzę w instrukcji jak będę w domu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 24.11.2011 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 (edytowane) Zmywarka Electrolux zmywarka ESL 65070 R tylko 47db! 1285zł!http://www.juka.pl/data/product/5745/zoom_0.jpgPiekarnik SIEMENS HB 43AB540 1307złhttp://www.magicznaplaneta.pl/Includes/Globals/snippets/createThumbnail.php?src=http%3A%2F%2Fdomo24mp-production.api.kupic.pl%2Fimg%2Fdomo24mp%2FgetProductPhoto.php%3Fphoto_id%3D222944&wmax=600&hmax=600&quality=90Lodówka do zabudowy Electrolux ERN 29750http://multimedia.agito.pl//image/700x700/0/lodowki-do-zabudowy/electrolux-ern-29750.208297.2.jpgCHŁODZIARKA WHIRLPOOL ART489http://www.kajt24.pl/images/thumbnails/ART489_3.jpg.thumb_73x150.jpg Edytowane 24 Listopada 2011 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 24.11.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 moja zmywarka na koniec piszczy 3 krotnie no chyba ze ktos raczy ją wyłączyc po 1 sygnale Ale u mnie można przyciszyć ten pisk i nie jest uciążliwy Podoba mi się piekarnik , który wybrałaś - i cena też Szukaj dalej a ja zgapię bo na samą myśl o tych wyborach dostaję gęsiej skórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 24.11.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Agi - przepisy bombowe! Jak szkoda, że wcześniej na takie nie natrafiłam!!! Okno w kuchni - też boskie. A jak się drzwi z Cala sprawują? Jesteś zadowolona? Wiesz może jak mieliście próg montowany? bo mi się kropelki wody zbierają na nim. Poza tym jest miękki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akukuuu 24.11.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 aga ja mam właśnie płytę bosch PIE651R14E i jestem zadowolona. Buczenie, o którym strasznie dużo czytałam wcześniej jak wybierałam sprzęt jest zależne od używanych garnków. Mam tefala ignenio i wtedy jest ciuchutko, ale np mam jeden garnek ssw germany i buczy jak diabli. Jedyne czego mi brakuje to to, że buster pomimo, iż jest na wszystkich polach równocześnie może być załączany tylko na 2 poziomych i to czasami przeszkadza, bo ja często bustera używam i muszę wtedy przekładać jeden garnek. Natomiast w ogóle mi nie przeszkadza, że pola nie mają osobnego włączania, opanowałam szybkie przeskakiwanie:) Jakby co to pytaj. Piekarnik 2w1 też polecam mam samsunga. Zmywarka u mnie wprawdzie 45 ale bosch jest cichutka, sygnalizator dźwiękowy zakończenia pracy można wyłączyć, bo rzuca światełko na podłogę podczas pracy. Lodówkę wybrałam electroluxa i zadowolona nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 24.11.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Co do buczenia (ja mam płytę Mastercooka) to mi buczy na ingenio z Tefala,ale tylko czasem, a na niższej mocy jakby cyka... Też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 24.11.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Aga - ten piekarnik, który wkleiłaś nie ma termoobiegu....... Tobie nie zalezy na nim czy przeoczyłaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 24.11.2011 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 No własnie nie wiem jak to jest z tym termoobiegiem, czy on jest konieczny jak rzadko się piecze ? Akukuuu a co to jest ten buster? Boże jaka ja niewyedukowana jestem Naberia na razie drzwi sa zafoliowane a że rzadko jestem na budowie to się im nie przyglądałam.Mój mąz za to twierdzi, ze są stanowczo za drogie jak na taką "dyktę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 24.11.2011 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 A słyszałyście cos dobrego o lodówkach Liebherra? Myślałam o elektroluxie ale akukuuu pisze, ze nie jest zadowolona....już sama nie wiem Cholerny sprzęt! Zagłupia jestem do takich wyborów.A myslałam, ze wybór płytek jest trudny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akukuuu 24.11.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 aga- buster to najszybsza możliwa moc na danym polu grzewczym, używając go np woda na ryż zagotuje się w garnku w kilkanaście sekund. Bardzo się przydaje do zagotowania wody. Przyznam się, że jak u mamy na gazie gotuje czasami i czekam, aż mi się woda zagotuje to krew mnie zalewa W tym boschu jest fajnie bo buster mają wszystkie pola ( w niektórych płytach tylko jedno lub 2) ale równocześnie możesz tak jak pisałam tylko 2 używać. Wyższe modele, a co za tym idzie droższe nie maja już takich ograniczeń. Co do lodówki to ja wybrałam jeden z tańszych modeli, bo uznałam, że lodówka to lodówka ma chłodzić i żadnych bajerów nie potrzebuję i teraz żałuję. Miała spełniać 2 warunki być cicha i mieć niskie zużycie prądu. I jest tylko mam często wodę w komorze na warzywa...dlatego się nie polubiłam z electroluxem:/ nie zazdroszczę Ci tych wyborów, pamiętam, że miałam już w pewnym momencie dość i prawie gotowa byłam byle co kupić byle by mieć to z głowy...ale się opamiętałam i znowu zaczęłam czytać i szukać naberia u mnie ingenio cichutko, mam tez jeden garnek z olkusza i on juz jest trochę głośniejszy, ale naprawdę buczy to dopiero ten ssw germany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akukuuu 24.11.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 i teraz zauważyłam, że lodówka, którą wkleiłaś to właśnie "moja". Pamiętam, że miała mnóstwo pozytywnych opinii, więc może jedną moją negatywną to się nie sugeruj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 24.11.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Agi, dla mnie np w lodówce było ważne, żeby miała komorę na wędliny - przydaje się bardzo! i żeby nie trzeba było rozmrażać (no frost) w chłodziarce i zamrażarce. Mam gorenje i jestem zadowolona. Booster na płycie się bardzo przydaje - tak jak pisała Akukuuu - zaoszczędzisz dużo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 24.11.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 czemu słuzy komora na wędliny ? że niby dłużej zachowują świeżość ?? Czy to działa na wszystkie wędliny czy tylko te naprawde naturalne (bez konserwantów). Bo fakt - takie zwyczajne wędliny to w 3 dniu potrafią być obślizgłe i cuchnące, fuuuuu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 24.11.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 U mnie ta komora nazywa się cool&fresh i wędliny dłużej zachowują świeżość. Tzn. w ogóle nie robią się obślizgłe, jak już to się lekko zesychają... Tam jest chyba niższa temperatura i może coś inaczej z wilgotnością. Ale co jeszcze mi się podoba w tej komorze - że zapach wędlin lub np. ryby wędzonej zostaje w komorze, a nie cała lodówka jest nim przesiąknięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.11.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 popieram - taka komora jest super. nie ma opcji, żeby mi ser wyszedł z lodówki. ewentualnie zeschnie. no i te zapachy... nawet sera-śmierdziucha nie wyczujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 25.11.2011 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Dzięki dziewczyny1 No to już wiem, że musze szukać lodówki z komora na wędliny i z funkcją no frost. i indukcja z boosterem Jak Wam przyjdzie coś jeszcze na myśl to piszcie.Będę wdzięczna.A powiedzcie mi macie te ramki wokół indukcji czy tylko szybę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts