Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia Agi75

Agi75

Recommended Posts

• Odpowiedzi 664
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej dziewczyny.Widzę, że na razie czarna kuchnia górą :-) Duś oczywiście rozumię Twój głos.Jak zobaczyłam Twoją.....szczególnie górne szafki z pasami...obłęd!!!!!!!!! To tak przy okazji zapytam o drewienko na pozostałych szafkach to fornir?

jup, teak. tylko kazałam go obklejać tak, żeby rysunek był w pionie, a nie w poziomie (pewnie to tylko moje złudzenie, ale na etapie wybierania kolorków natykałam się na całą masę kuchni "zebrano" czy w ogóle - z poziomym ułożeniem rysunku drewna. chciałam mieć inaczej + kuchnia jest wzdłuż dosyć długiej ściany, więc jamnik by mi z tego wyszedł + mój ideał też ma pionowe paseczki :))

Duś dzięki.ten teak bardzo fajny. Palisander jak dla mnie zbyt wyrażny. Patrzę na tę moją wizualną kuchnię i coraz więcej pytań i coraz bardziej coś mi nie pasuje.A może to przez porównanie do pięknych kuchni naszych znajomych forumowiczek..... Poza tym nadal mało wiem na temat piekarnika z mikrofalą. a nadal nie mam opinii dziewczyn co do takiej lokalizacji jaka została wcisnieta nad barkiem.....

• 2 weeks później...

Agi, daj wizualki z kazdej strony, czyli chociaż 3

jesli chodzi o elewacje, to dwa elementy, te które są na zdjęciu, kosztowały mnie około 4 tyś, można zaoszczędzić, wykorzystując resztki, deski długie są na 3m, ja nie chciałam łaczeń bo nie wiedziałam jak to wyjdzie, tak więc pozostały ścinki na około 80cm z każdej deski, może wykorzystam to z drugiej strony budynku, kupowalam z dlh

Edytowane przez reni1980

Agatah próbuję :-) Kolejne widoki na kuchnię drewniano- czarno - białą..... [/url]http://images41.fotosik.pl/698/544c7baa3fdf8288gen.jpghttp://images49.fotosik.pl/704/06fdaec1d7e7e034gen.jpghttp://images37.fotosik.pl/659/88a85bd70ce0131dgen.jpg Edytowane przez Agi75

agi, nie rozumiem podzialu u ciebie szuflad czy szafek tam gdzie piekarnik, jakoś wyglada to tak jak by piekarnik wchodził na pół szuflady?

białe szafki wygladają dobrze, zlikwidowalabym ten drewniany pasek szafek na płytą, tak aby lodowka kończyła się równo z szafkami wiszącymi, kupilabym piekarnik z mikrowelą a w jej miejsce kupiłabym kawiarkę, super by tam wyglądała, nad dlugie okno nie dawałabym półek, tak jak jest dobrze i broń boże zadnej tapety, zostawiłabym bialą ścianę i te lampki, wtedy okno nabierze lekkości

Hej Agatah! Dzięki za pomoc ale ja naprawde nie mam takich komunikatów jak Ty. Ale o dziwo dziś rano znów jest opcja kopiuj adres obrazka, więc zaraz wrzucę zdjęcia.Nie wiem jak to się dzieje, że raz sie pojawia a czasami go brak.

Reni ten podział przy piekarniku jest przypadkowy.Bedzie pod nim tylko szuflada a z boku może niska szafka cargo. Co do półek w drewnie nad tymi białymi to jest konstrukcja z regipsu obłożona fornirem.Chodziło mi o to, żeby zamknąć szafki od góry, by ograniczyć powierzchnie do sprzątania.A wiemy ja k w kuchni brud sie zbiera na górnych szafkach.Nad oknem nic nie będe robiła.Masz rację to okno ma być dekoracją a nie tapeta. Co do piekarnika z mikrofalą to super pomysł i jak napewno zauwazyłaś myślałam o tym ale tak naprawdę nie znalazła się jeszvze osoba, która by mnie w tym utwierdziła, która sama uzytkuje taki duo piekarnik. A kawiarka zamiast mikrofali ...to świetny pomysł i moje marzenie (jedno z wielu) tylko te ceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Agi75 a tak jeszcze apropo szafek nad oknem. Nie wiem czy znasz serial "Usta Usta". Jedna z bohaterek, Agnieszka ma super domek, a w kuchni długie wąskie okno i nad nim szafki. Serial leci we wtorki na tvn. Myślę że warto zerknąć jak to wygląda :)

Znalazłam fotki na których widać kuchnię o której mówię :)

http://www.filmweb.pl/serial/Usta+Usta-2010-517059#

Ale serial i tak polecam ;)

Edytowane przez Korozja

Hej Korozja!!!!!!!! To mój ulubiony serial.Już nie mogę doczekać się jutrzejszego wieczoru :-) A tą kuchnię znam jak własną;-) Jest w pewnym sensie moją inspiracją aczkolwiek tam szafki są tylko nad oknem a u mnie w takim układzie byłybu dookoła i to mnie trochę drażni..