Agi75 30.12.2011 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Witam poświątecznie wszystkich zaglądających w moje skromne progi.U mnie w zasadzie bez zmian, , tzn. na budowie na razie cisza ale zmieniłam próbnie koncepcje kuchni.Następny stolarz przysłał wycene i o dziwo jest jeszcze o 1000zł wyższa!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie zostało mi więc nic innego jak zacząć zmniejszać koszty ograniczając zabudowę. I tak o to powstał kolejny pomysł.....czy dobry oceńcie proszę!http://images43.fotosik.pl/1287/2871b19f36a95911gen.jpghttp://images37.fotosik.pl/1249/11550eb648f70c17gen.jpghttp://images37.fotosik.pl/1249/a43f65ca99f464bagen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 30.12.2011 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Acha i gdyby przeszła nowa koncepcja to musiałabym znależć okap tubę w rozsądnej cenie.Góra 1400zł. Macie moze jakieś przykłady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 30.12.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Agi, to rozwiązanie też jest fajne. Co do okapu nie pomogę . A wyceny... szkoda gdać, ale chyba teraz wszystko w górę winduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 30.12.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Hej rere. Okap to jedna sprawa a druga to pytanie zasadnicze co dać na scianę za okapem.Blaty będą z czarnego granitu, myślałam o czarnym lacobelu ale mogę sie niedosprzątać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 30.12.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 mi tez się podoba znasz moje upodobania, więc cię pewnie nie zdziwi, ze te wiszące szafki po lewej od okna zrobiłabym czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akukuuu 02.01.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 hej szkoda, że nie udało się obniżyć ceny Projekt fajny, zresztą już kiedyś pisałam, że jak dla mnie to lżej wygląda bez tych szafek nad oknem. Jedyne co mnie razi to ta zabudowa nad okapem- jest konieczna???No i sam okap- te tuby bardzo mi się podobają ale jak są nad wyspą, wtedy ich okrągłość jest eksponowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 02.01.2012 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 cześc dziewczyny.Nowy rok zaczął mi się fatalnie!!!!!!!!!!!!!! Leże w domu i umieram ...prawdopodobnie grypa żołądkowa. Jutro jak się wyzbieram to idę po pracy do stolarza z nowa wersją kuchni i prośbą o kolejną wycenę.Strasznie jestem ciekawa czy da się coś uciąć ( z ceny oczywiście)Akukuuu na tej ścianie z okapem nie ma zbyt dużo miejsca i boję się , że bardziej rozbudowany okap byłby w tej sytuacji za bardzo rzucający się w oczy.A zabudowa musi być bo chowa rurę.Duś na czarne szafki po ostatniej wizycie u stolarza nie bardzo chce zgodzić się mąż ( tak, tak...ten sam co wcześniej mnie na nie namawiał).Te rysy zniechęciły go skutecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akukuuu 02.01.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 oj to kuruj się kuruj!!!!zdrówka życzę!!! Czy w kuchni będzie podwieszany sufit??Bo widać na wizce, światełka wpuszczane?? Jeżeli tak to spokojnie w to obniżenie można schować rurę- na górę kupuje się taką płaską w kształcie prostokąta. Ja mam tak u siebie zrobione żeby za dużo nie obniżać sufitu, a rurę schować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 11.01.2012 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Jestem, żyję i nadal czekam na wycenę kuchni.Pewnie dziś się to stanie. Może oszalałam ale zastanawiam się jeszcze nad tą ostatnią wersją z okapem - tubą ale w białym lakierze.....bez forniru czy innego laminatu.A tak byłam przeciwna białym kuchniom.... Acha mam już cegłę skalną i białą ale nadal w paczkach.Garaż i kotłownia gotowe, pralnia się kończy....Na swoją kolej czekają też wanna, kibelek , umywalka i baterie......Zamówiłam wkład do kominka narożny ale jednak ze szprosem. Obawiałam się tej klejonej szyby ....choć efekt jest o wiele lepszy, gdy tego cholernego szprosa nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 11.01.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Nie do końca to tuba, ale może... http://www.okapykuchenne.pl/arena_glass-p34534.html PS. Współczuje grypy (my ja właśnie przerabiamy - familijnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 11.01.2012 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Witaj szocik.Fajny ten okap ale ja właśnie nie chcę nic na zakończeniu, tzn. żadnej szybki.Chodzi mi o prosty , długi kształt i nie musi być tuba, może być prostopadłościan ...... Na razie znalazłam w tej cenie, czyli do 1400zł, okap candy CDT 61 X. Moze ktoś taki ma i się wypowie ...please! http://morele.api.bdk-info.pl/img/morele/getProductPhoto.php?photo_id=617669 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 11.01.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Aga - a Ty masz w cenę kuchni wkalkulowane magic cornery?? Bo jakbyś z nich zrezygnowała to juz blisko 3 tys jestes do przodu. ja właśnie zrezygnowałam ze swojego jednego i tym sposobem 1500mam w kieszeni No i na blacie mozesz duzo zaoszczędzic choć wiem, że nawet najlepszy laminat to nie granit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 11.01.2012 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Moja wycena ponad 16 tys. jest bez magic cornerów czy innych cudów i bez blatu i tego co nad nim na ścianie.Same gołe meble.I dlatego przeżyłam taki szok dostając wycenę i to zbliżoną u dwóch różnych stolarzy.Przed chwilą dostałam trzecią i znów jestem w szoku ale pozytywnym. cena ponad sześć tysięcy niższa.A ta wersja okrojona -jeszcze 2 tysiaki w dół.I teraz się zastanawiam czy facet pomylił się w obliczeniach czy tamci byli nienormowalni. Muszę podejść i wypytać o szczegóły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 11.01.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Agi, kiedy ja robiłam meble kuchenne do mojego obecnego mieszkania to poszłam z projektem do kilku różnych firm - pytałam wszędzie o te same materiały (podawałam konkretne marki blatu, rodzaj frontów etc)Rozpiętość była od 5500 do 15 tys. W efekcie wybrałam gościa, który zrobił mi je za 7tys, bo akurat jego wykonanie mogłam zobaczyc u koleżanki wcześniej.Z mebli jestem bardzo zadowolona, z pieniedzy, które pozostały w kieszeni jeszcze bardziej. Edytowane 12 Stycznia 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 11.01.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Moja wycena ponad 16 tys. jest bez magic cornerów czy innych cudów i bez blatu i tego co nad nim na ścianie. :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 11.01.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Agi niestety jak widze te ceny to , u mnie wycena opiewa na 11-13 tys , IKEA ok 6tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 12.01.2012 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Pinacoladka ja też zrobiłam taką minę jak usłyszałam pierwszą wycenę.Tak zwana kopara mi opadła! A teraz ponowne zaskoczenie bo cena duuuuużo niższa.Zastanawiam się czy na przykład fornir fornirowi nierówny czy lakier lakierowi......Przecież z czegoś ta różnica musi wynikać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 12.01.2012 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Orientujecie się może jakiej firmy fronty są godne polecenia? Może zapytam stolarza jakiej firmy ma fronty, bo przeciez mogli zrobić mi wycene na podstawie dwóch różnych rodzajów forniru czy lakieru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 12.01.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Agi ja ci chyba namieszałam - umknęło mi słowo "rodzaj" w poście Pytając o blaty podawałam konkretną marke - wtedy był to Pfleiderer Pytając o fronty - mowiłam MDF, pół-mat, kolor: bianco-perla (kolor ma wpływ na cene) - nie podawałam marki bo ich nie znam Na bazie tych danych miałam taka rozbieżność w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 13.01.2012 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Kochane nikt tu nie namieszał.To ja przeważnie mieszam i się miotam ale mam świadomość, że na tym forum nie jestem osamotniona Pisałam wczoraj , że dostałam bardzo konkurencyjną wycenę kuchni a dziś się dowiedziałam, że nie mam co się cieszyć bo firma, która tak tanio wyceniła mi kuchnię podobno nie cieszy się zbyt dobrą opinią I jestem w punkcie wyjścia. Ale jedno już wiem na pewno, że zostaje kuchnia z wersją bez górnych szafek nad oknem i z okapem tubą.Teraz muszę ostatecznie zdecydować się na kolorystykę i mam nadzieję, że mi pomożecie. Wersja I biała czyli białe fronty lakier, czarny blat granitowy i czarna szyba za okapem i pod szafkami.Na podłodze płytka drewnopodobna 120 x 20 rovere giallo. http://images37.fotosik.pl/1422/769c03cebdc7f163.jpg Wersja II - fornir na całości i tak jak w wersji I czarny granit i szkło.Na podłodze szary gres - jeszcze nie znaleziony http://images46.fotosik.pl/1265/62ee126471ca3b42.jpg http://images50.fotosik.pl/1315/3bc0a3ef39003317.jpg Te uchwyty w dolnych szafkach są chyba zbędne.Dorobiłam je na kilku frontach ,żeby zobaczyć jak to będzie wyglądać. A jeśli chodzi o szkło to też nie do końca jestem przekonana do czarnego koloru do czarnycg granitowych blatów....może być za ciemno szczególnie w połączeniu z fornirem Edytowane 27 Marca 2012 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts