Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia Agi75

Agi75

Recommended Posts

Ja dopiero dziś, ale mnie nie było:)

łóżko białe (a może jakieś ładne łóżko w jasnym materiale???? w sensie z zagłówkiem z obiciem? ja ze swojegoo jestem bardzo zadowolona!) szafka też ta biała bez tej "ścianki". A tapeta chyba pierwsza, ale to zalezy jakie kolory tam widzisz:)

Pozdro

• Odpowiedzi 664
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześc dziewczyny.Co za okropny dzień jesienny.Lepiej nie patrzeć przez okno :-(

Iwek no nareszcie jesteś. Co tam u Ciebie słychać.Jak samopoczucie, jak brzuszek? I co tam nowego w domku?

O ile pamiętam Ty tez zastanawiałaś sie nad drewnianym , prostym łóżkiem a jednak wybrałaś tapicerowane. Jak się sprawuje?

Duś dawaj fotki łóżka albo namiar na Twoje fotki, bo dawno u Ciebie nie byłam....:-( Beds.pl mam zapisane juz od dawna - łóżko vento z prostym zagłówkiem było moim faworytem.A Ty jakie wybrałaś?

ku pamięci grzejnik marlin 45 x 118 ral 9005 mat - grafit - cena podstawowa 445zł

http://www.instaldom.pl/images/kategorie/gdekoracyjne/Marlin/4.gif

I górna łazienka grzejnik Grzejnik Łazienkowy Ares 1462x500 Chrom - cena 948zł http://www.instaldom.pl/images/kategorie/gdekoracyjne/Ares/c/4.jpg

Edytowane przez Agi75

ja lubię swoje łóżko:)

nie ma kantów i nie mam poobijanych piszczeli, do tego miło jest się oprzeć o zagłówek, łatwo się odkurza, i mogłabym z niego nie wychodzić! zwłaszcza nie mam ochoty z niego wychodzić o 5 rano jak wstaje do pracy;) dla niektórych może być jednak ciut za niskie, ale ja jestem zadowolona!

ja mam do pracy na 9. jak jestem przed 10, to szef nie dzwoni z pretensją 8) (jak już gdzieś wspominałam, mam najfajniejszego szefa na świecie)

drugą pracę ustawiam sobie tak, żeby nie zaczynać przed 11... (drugi szef jest również mega fajnym człowiekiem, wykonuje najnudniejszą część mojej pracy hyhy)

o 5:30, to mnie prędzej można spotkać "jeszcze" na nogach, aniżeli "już" na nogach... masakra...

Duś, no byłam przed chwilą u Ciebie i padłam jak zobaczyłam snakeową łazienkę.Ja bym w niej dostała zawału.Straaaaaaaaaaaaaaaasznie boję sie węży, żmij , padalców a nawet jaszczurek!!!!!! łazienka odlot tylko ja bym tam wchodzić nie mogła :-( Z czego masz ten blacik drewniany? A tak w ogóle strasznie przytulniasto sie u Ciebie zrobiło. A kuchnia nadal zwala mnie z nóg.Piękna! A łóżko niestety słabo widoczne.Zagłówek jest chyba niski bo go nie widać:-(

Witaj Agi, trafiłam tu od Mazo.... Sam fakt, że zadajesz to pytanie ilość styropianu jest niepokojący... Powinnaś mieć w projekcie. Twardość minimum EPS100, grubość tyle by po wylewkach był poziom podłogi jaki planujesz... U nas jest np. 20 cm lambda 0,035 Styropmin podłoga/parking bo mamy podłogówkę i dom energooszczędny. Im więcej, tym lepiej.

hej Basia z lasu. Ciesze się , że do mnie zawitałaś.W projekcie mam 10cm i niestety tak dom został wybudowany, ze mogę dać max. 10cm ale z ciekawości pytam ile maja inni, gdyz planuje podłogówke na całym parterze i te 10cm spędza mi sen z powiek.A muszę w tym tygodniu zamówić styropian więc skoro już na gubości nie zyskam to chciałabym przynajmniej na jakości styropianu. Więc proszę o pomoc gdzie się da ;-) Piszesz, że Stropmin...nie słyszałam o nim....

Jak masz mało miejsca to możesz się szarpnąć częściowo na poliuretan np EcoTherm BaseLine, ma lambda 0,023... Myśmy go dawali na poddaszu nad wykuszami.

Link do najcieplejszego Styropmin:

http://www.styropmin.pl/pl/produkty/styropiany-podlogowe-parkingowe/podloga-parking-6-0-t-eps-034.html

2 lata temu Styropmin miał dobry współczynnik cena/parametry, nie wiem jak jest teraz.

Np na allegro, ja u nich kupowałam, tylko inny styropian. Widzę, że ten styro ma b. dobre parametry:

http://allegro.pl/styropian-styropmin-eps-030-pasywny-dom-2-4-t-i1677646160.html

EcoTherm ( nie kupowałam u nich):

http://allegro.pl/plyta-plyty-termoizolacyjne-ecotherm-i1685980223.html

Poszukaj też sama... Moje informacje mogły się już zdezaktualizować.