mtsw466 21.02.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Czy przesmarowanie chudziaka dysperbitem przy ogrzewaniu podłogowym może spowodować nieprzyjemny zapach podczas użytkowania tego ogrzewania??? I czy sam dysperbit powoduje rozpuszczanie sie styropianu? Jakie są wasze do świadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 21.02.2011 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Nikt nie ma doświadczeń z dysperbitem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 22.02.2011 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 dysperbit to bardzo bezpieczny materiał , coś jak zwykła emulsja do scian , jest na bazie wody , śmiało możesz go stosować w środku , też mam podłogówkę , smarowałem nim tylko przy ścianach na łączeniach z izolacja , nic nie śmierdzi , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 22.02.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Dokładnie studiowałem temat - dzwoniłem do producentów, czytałem kartę charakterystyki, certyfikat bezpieczeństwa, atest higieniczny itd., plus forum i kierownik budowy.Położyłem. Tzn wysmarowałem a na to folia. To było w 2009 i od tego roku mieszkam i nic nie śmierdzi ani nie śmierdziało.Kładź spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 22.02.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Co Ci da dysperbit na chudziaku? Na chudziaka daje się albo folie albo papę termozgrzewalna i nie ma potrzeby smarowania dysperbitem. Dysperbit czy inne mazidła daje się od strony wilgotnej żeby wilgoć nie wsiąkała w beton ( czyli musiałbyś smarować nim chudziaka od spodu a jest to nie wykonalne). Jak podłoże pod chudziakiem będzie wilgotne to i chudziak będzie wilgotny i dyspergator przed niczym Cie nie uchroni. Dysperbitem czasem gruntuje się z wierzchu chudziaka żeby papa termozgrzewalna lepiej się zgrzewała z podłożem. Izolację wylewek stanowi papa lub folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 22.02.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Dysperbit nie ma atestu do wykorzystanie go w pomieszczeniach, w których przebywamy dłużej niż 4h.Można go zastosować do piwnicy, tarasu itp., ale nie do pomieszczeń stale zamieszkałych. Tyle z teorii. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts