kulisty 21.02.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Cześć, zastanawiam się nad ogrzewaniem małego domu olejem (w poszukiwaniu alternatywy dla ekogroszku), ale ceny mnie lekko powalają. Klikam na:http://www.olej-opalowy.pl/index.php?symbol=cena.htm i widzę że ceny są na poziomie 3,33zł za litr. Lekko mi szczęka opadła, bo rok temu forumowicze donosili o cenach na poziomu 2,30zł/l. Faktycznie są takie wahania i faktycznie cena tak wzrosła? Czy możecie napisać ile płaciliście za olej w ostatnim czasie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 22.02.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witaj,Olej kupowałem 26.11.2010 roku po 3,08 zł - podkarpackie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 22.02.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 to nie jest najtańszy nośnik energii, może w wyborze pomoże mój kalkulator, można w nim dane wstawiać w szarych komórkachhttps://spreadsheets.google.com/ccc?key=tQAmsjRNiB2P61uI816EQwg&authkey=CPfu-_8B#gid=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulisty 22.02.2011 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 @cienki66: dzięki, czyli jednak cena zaporowa. @kbab: świetny jest ten arkusz, dzięki! Faktycznie ogrzewanie olejem opałowym obecnie wychodzi prawie najdrożej, jeśli nie liczyć elektryki całodobowo. I chyba przyznacie, że ryzyko podwyżek jest wysokie - w przypadku problemów budżetowych dalsze kombinowanie przy akcyzach to będzie pierwsza rzecz w kolejce do zrobienia. Chyba jednak koncepcja grzania olejem powoli mi przechodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 22.02.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 dodatkowo ma tą zaletę, że każdy wprowadza ceny jednostkowe najbardziej aktualne i dostępne w różnych regionach, jak komuś w czymś pomoże - to już się cieszę pozdrawiam i życzę dobrego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts