pawelchc 21.02.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 witam chciałbym dobudować ganek do starego domu (ok 40 letni postawiony pewnie bez żadnych projektów itp) i wiem że trzeba zmierzyć się z biurokracją która będzie mnie kosztować ok 2 tys. a może postawić ganek z okien pcv tj zamówić na wymiar przykręcić do ścian i zadaszenie na tym zrobić gdzieś już przejazdem takie coś widziałem orientuje się ktoś czy trzeba na takie coś pozwelenie itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 24.02.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Projekt i pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelchc 14.01.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 ostatnio czytałem że ktoś dobudował ganek na zgłoszenie ale nazwał go ogród zimowy i podobno przeszło to w starostwie, trzeba spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 14.01.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Możesz postawić i to zgodnie z ustawą Art. 3. Ilekroć w ustawie jest mowa o: (...) 2) budynku - należy przez to rozumieć taki obiekt budowlany, który jest trwale związany z gruntem, wydzielony z przestrzeni za pomocą przegród budowlanych oraz posiada fundamenty i dach; Art. 29. 1. Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa: (...) 2) wolno stojących parterowych budynków gospodarczych, wiat i altan oraz przydomowych oranżerii (ogrodów zimowych) o powierzchni zabudowy do 25 m2, przy czym łączna liczba tych obiektów na działce nie może przekraczać dwóch na każde 500 m2 powierzchni działki; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts