Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym obłożyć półki z płyt GK ?

klubow

Recommended Posts

Witam,

Mam zrobione półki z płyt GK, grubości ok.8cm

Nie sprawdziły się i chciałbym przerobić je na szafę,

w związku z tym muszę je czymś obłożyć (od góry, frontu i spodu)

Myślałem o płycie pilśniowej (białej, gładkiej z jednej strony) -

tylko jak wykończyć narożniki ? Jakieś kątowniki np. aluminiowe ?

Może jakieś inne pomysły ?

pzdr

Zacząć należy od tego co to znaczy, że się nie sprawdziły? To pomoże coś podpowiedzieć. Może lepiej użyć drewna? Może wystarczy pomalować odpowiednią farbą?

Są dosyć mocno obciążone (książki), zaczęły się rysować, farba odpryskuje (były malowane lateksową).

No i ścieranie kurzu jest problematyczne.

Cała ściana jest z robiona w ten sposób, chcę to zamknąć drzwiami przesuwanymi i składować tam różne rzeczy (trochę książek, papiery, ubrania itp)

Cała ściana jest z robiona w ten sposób, chcę to zamknąć drzwiami przesuwanymi i składować tam różne rzeczy (trochę książek, papiery, ubrania itp)

To po co je czymkolwiek obkładać? Będą i tak zasłonięte drzwiami więc to że są porysowane chyba aż tak Ci przeszkadzać nie będzie? Najwyżej od góry na każdą połóż półkę z płyty 18mm i tyle.Okładanie wszystkich z każdej strony zabierze Ci w szafie sporo miejsca, czasu i kasy.

A nie lepiej to rozebrać i w szafie zrobić normalne półki? Cenowo i czasowo pewnie wyjdzie podobnie jak obkładanie tego z każdej strony.