Mariusztt 07.03.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Hej Piotras102 i Czapkaa,czy zamawialiście okna z żaluzjami?Jeśli tak to z jakimi?Wewnętrznymi czy zewnętrznymi?Jeżeli macie rolety czy podnosiliście w stosunku do projektu wysokość wnęki okiennej?(o wysokość potrzebną na roletę)Wg tego co zdążyłem się zorientować do okien narożnych pasują tylko rolety zewnętrzne typu "Integro", które są droższe od wewnętrznych.Miałem też pomysł żeby rolety dłuższych części okien robić jako wewnętrzne, a krótszych jako zewnętrzne, co jest możliwe ale rolety będą się różnić od siebie profilami i zastanawiam się nad tym.Nie wiem jakie ponieśliście koszty odnośnie okien ale przy pierwszym podejściu do wyceny (bez obmiaru) narożnego okna balkonowego z dwiema roletami zewnętrznymi, sterowaniem elektrycznym, pakietem trzyszybowym, na bazie profilu MS (podobno najdroższy na rynku) w kolorze antracyt klient wystrzelił ceną między 9 a 10 tys zł za jedno okno. Co mnie lekko zmroziło.A jak u Was wyszło?pozdrawiamMariusztt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapkaa 08.03.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 nie pomogę bo u nas tego problemu nie ma, po prostu nie ma rolet. Będą żaluzje drewniane przesuwane tak jak zakłada to wizualizacja w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrzosennik 08.03.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 (edytowane) Piotras102:Słuchaj, a ta ściana w kuchni tak bez zmian w projekcie, konstrukcji? Mnie ona też denerwuje, ale mój wykonawca straszy kosztami i mówi, że nie mogę usuwać... A może on tylko tak mówi, ale nie jest to prawdą? Co do okna w kuchni - to tak zwyczajnie obniżyć się nie da, prawda? Trzeba po prostu powiększyć otwór? Edytowane 8 Marca 2012 przez wrzosennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras102 12.03.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Piotras102: Słuchaj, a ta ściana w kuchni tak bez zmian w projekcie, konstrukcji? Mnie ona też denerwuje, ale mój wykonawca straszy kosztami i mówi, że nie mogę usuwać... A może on tylko tak mówi, ale nie jest to prawdą? Co do okna w kuchni - to tak zwyczajnie obniżyć się nie da, prawda? Trzeba po prostu powiększyć otwór? Witam, Co do ściany w KUCHNI (ta od str ściany zew.), koszt zwiększa sie o kilka złoty bo trzeba wrzucić kilka dodatkowych prętów zbrojenia NIE MA ŻADNEGO PROBLEMU - ja to zrobilem i wszystko stoi, a koszt wyższy o ok 80 zł. Obniżenie, czyli powiększenie Górna krawędź okna zostaje bez zmian - dolna idzie w dół. Bez tej zmiany dom z zew. zachowuje symetrie, ale kompletnie traci funkcje w wew. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras102 12.03.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Co do rolet nie mam tego problemu, u nas tego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapkaa 14.03.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 walę głową w mur:bash: jestem jak dziecko we mgle nie umiem znaleźć, nie umiem się zdecydować, jakie drzwi, jaka brama .... jedno wiem stalowe, kolor najlepiej bazaltowy no i koniec... :cry: a tu tyle pytań jeszcze a ja nie znam odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tylor 16.03.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Hej,mam pytanko.Czy montowaliście okna na poddaszu zgodnie z projektem-tj.10 okien?my zastanawiamy się na zmiana ilości oknien o połowe-oczywiscie wieksze.Wg nas jest ich zbyt duzo.Tylor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusztt 16.03.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 W oczekiwaniu na okna dachowehttp://img12.imageshack.us/img12/4747/szkai.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tylor 18.03.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 W oczekiwaniu na okna dachowe http://img12.imageshack.us/img12/4747/szkai.jpg Uploaded with ImageShack.us Hej bardzo ładnie Mamy pytanko jakich rozmiarów wstawiłeś okna w jakiej ilości i jaką dachówkę zamontowaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras102 19.03.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 W oczekiwaniu na okna dachowe http://img12.imageshack.us/img12/4747/szkai.jpg Uploaded with ImageShack.us Witam W jaki sposób powstał WASZ taras i jakie były koszty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusztt 20.03.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Hej bardzo ładnie Mamy pytanko jakich rozmiarów wstawiłeś okna w jakiej ilości i jaką dachówkę zamontowaliście ? Hej Tylor, okien w sumie będzie 11, dołożyłem okno w łazience o wymiarach 78x118. Zastanawiałem się czy nie zmniejszyć wymiarów okien w pokojach do 78x118 ale zdecydowałem się pozostawić wymiary 78x148. Raz, że różnica w cenie była niecałe 200 zł na oknie z kołnierzem, drugie, że żona chciała koniecznie większe okna Jeśli chodzi o dachówkę to dałem Roben Piemont Antracyt. Jest to nowy wzór dachówki z podwójnym zamkiem i o niższej fali, dzięki czemu ładnie się prezentuje na dachu SZK. Pozdrawiam Mariusztt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tylor 22.03.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Dzięki za odp. Rozumiem bo myślałam że zmniejszyłeś ilość okien na koszt ich wielkości a to po prostu otwory w dachu są przeznaczone na dwa okna My w łazience chyba zamontujemy 2 świetliki jeden nad wanną drugi nad umywalką Wg mnie okien jest zbyt dużo a chcemy zamontować cieplejsze cały dom ma być ciepły takie o wsp. 0,8 nie 1,4 a to spory koszt za wszystkie okna dachowe ok 18 tyś uuuu boli I co tu robić hmn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras102 22.03.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Witam 18 tys za okna dachowe w SzK to cena ciepłego domu. My już mamy takie oj bolały :jawdrop::jawdrop:, tak jak okna na parterze, izolacja ścian i dachu. W łazieńce na poddaszu da się zamontować okno, nad dłuższą ścianą. My też myśleliśmy o świetliku, ale światło z niego wygląda jak ze świetlówki:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tylor 26.03.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Tak dokładnie dom ma być ciepły ale bez przesady jak ciepło nie ucieknie przez okna to znajdzie inna drogę ale na dole to muszą byccieple jak mogę spytać to jakie okna zamontowaliscie fakro , velux ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tylor 27.03.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam wszystkich posiadaczy SZK Niedługo załączymy zdjęcia dachu nasz domek już na tym etapie I stąd moje pytanie czy robiliście już ścianki działowe na poddaszu ? Jest tam strasznie dużo słupów i ciężko zagospodarować pomieszczenia Niestety przed zakupem projektu nie było widać a po to już było po jabłkach ale można było się spodziewac dach musi na czymś się trzymać szczególnie jeżeli nie ma ścianki kolankowej hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusztt 27.03.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam wszystkich posiadaczy SZK Niedługo załączymy zdjęcia dachu nasz domek już na tym etapie I stąd moje pytanie czy robiliście już ścianki działowe na poddaszu ? Jest tam strasznie dużo słupów i ciężko zagospodarować pomieszczenia Niestety przed zakupem projektu nie było widać a po to już było po jabłkach ale można było się spodziewac dach musi na czymś się trzymać szczególnie jeżeli nie ma ścianki kolankowej hehe Hej Tylor, ścianki działowe na poddaszu mam już praktycznie wykonane. Zrezygnowałem z dwóch garderób, ponieważ założyłem, że zabuduję wybrane powierzchnie pod skosami dachu na garderoby systemem szaf z drzwiami przesuwnymi. Tym rozwiązaniem powiększyłem dwa pokoje, a miejsca na szafy i półki jest dosyć pod tymi skosami. Trzeci pokój jest mniejszy od dwóch pozostałych Układ ścian działowych wyszedł mi trochę inny, ze względu na wizje projektowe żony i dzieciaków Udało mi się także trochę powiększyć łazienkę poprzez przesunięcie jednego z drewnianych słupów dachu. Pozdrawiam Mariusztt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusztt 27.03.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam W jaki sposób powstał WASZ taras i jakie były koszty ? Hej Piotras 102, taras był naokoło wymurowany bloczkami betonowymi i wylany betonem. Wyszło chyba coś około 5 tys. Dom jest trochę podniesiony do góry w stosunku do projektu i taras wyszedł mi także trochę wyżej. Myślałem, że z tarasu wyjdę prosto na trawkę ale się nie udało. Będzie z jeden stopień. Pozdrawiam Mariusztt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras102 05.04.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Kończą tynki. Zaraz będziemy mieszkać :p:p:p:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapkaa 06.04.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Kończą tynki. Zaraz będziemy mieszkać :p:p:p:p ooooooo ale lecisz.... u nas dopiero ocieplają poddasze. Wygląda na to, że będziesz pierwszym, który się pochwali skończona Krainą - zazdroszczę. Możesz wrzucić zdjęcie ściany z kominkiem, zżera nie ciekawość jak wygląda w nowym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadisadi 11.04.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam wszystkich,Jakiś czas temu dołączyłem do grona przyszłych posiadaczy SzK ale dopiero dzisiaj pokusiłem się o rejestrację na forum.Moja budowa jest teraz dopiero na etapie termoizolacji fundamentów, także do niektórych jeszcze trochę mi brakuję. Ze zmian jakie postanowiłem zrobić w projekcie to min. zlikwidowanie jednego komina (między kotłownią a łazienką) i powiększenie łazienki, ponieważ będziemy z żoną grzali prawdopodobnie pompą ciepła. Druga to - powiększenie okna w kuchni oraz prawdopodobnie powiększenie samej kuchni kosztem spiżarni.Także, jako jeden z niewielu, zdecydowałem się na budowę domu z silikatów, ale do tego etapu jeszcze troszkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts