paw1978 18.06.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Witam jesteśmy zainteresowani tym projektem jednak chętnie byśmy chcieli się spotkać z kimś ktoś już jest szczęśliwcem posiadania szczęśliwej krainy chcemy zobaczyć dom i porozmawiać na ten temat z właścicielami. Jeżeli ktoś będzie mógł poświecić trochę czasu w tym temacie proszę o kontakt [email protected] interesują nas lokalizacja z woj. mazowieckiego i ościenne.PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swoja 23.06.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Czy mozecie napisac ile wyniosl was dach tzn. Wiezba a ile osobno pokrycie z dachowki (calosc z oknami, folia i orynnowaniem)? Wahamy sie miedzy dachowka a blacha panelowa na rabek, nie wiemy czy do wyceny dachu z dachowki nie dojdzie jakas wieksza kwota :-/ ewentualnie gdyby ktos z woj.podkarpackiego bylby chetny do pochwalenia sie swoja SK na zywo, bylibysmy wdzieczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 23.07.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Witaj, więźba z deskowaniem i papa - 23 tys okna dachowe - 14 tys dachówka i gadżety - 18 tys robocizna - 12 000 mniej więcej Czy mozecie napisac ile wyniosl was dach tzn. Wiezba a ile osobno pokrycie z dachowki (calosc z oknami, folia i orynnowaniem)? Wahamy sie miedzy dachowka a blacha panelowa na rabek, nie wiemy czy do wyceny dachu z dachowki nie dojdzie jakas wieksza kwota :-/ ewentualnie gdyby ktos z woj.podkarpackiego bylby chetny do pochwalenia sie swoja SK na zywo, bylibysmy wdzieczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swoja 29.07.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Dziękuje za informacje dot. dachu☺ Czy drewno na dach trochę odchudzaliscie ? Zdecydowalismy się na dachówkę płaska Brassa Tegalit i z orynnowaniem, folia itp. wyniosło nas 48 tys. Bez roboty ale w tym okna fakro FTP u3 (o ile dobrze pamiętam) z markizami zewtetrznymi-14tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swoja 29.07.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Dziękuje za informacje dot. dachu☺ Czy drewno na dach trochę odchudzaliscie ? Zdecydowalismy się na dachówkę płaska Brassa Tegalit i z orynnowaniem, folia itp. wyniosło nas 48 tys. Bez roboty i bez wiezby ale w tym okna fakro FTP u3 (o ile dobrze pamiętam) z markizami zewtetrznymi-14tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swoja 28.08.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Na jakie okno w kuchni się zdecydowaliscie? Z węższej strony, jeśli zrobi się otwierane to wydaje nam się, że będzie bardzo wąska szyba a jeśli szersze chcemy otwierane to węższe też takie musi być, żeby profile były na równym poziomie. Z szerszej strony chcemy otwierane-przesuwne tzw.patio, ale od frontu będzie widoczny 18 cm profil podzialu i też szyba nie wygląda tak efektownie:\ a chcę mieć w kuchni okno otwierane. Też mieliście problem z tym oknem? Napiszcie jak go rozwiązaliscie, szczególnie ci, którzy już mieszkają w SzK moze podpowiedza, jak byłoby i praktycznie i ladnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunetka518 01.03.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Witam,czy moglibyście powiedzieć ile wyniosła Was budowa domu ? Koszt stanu surowego zamkniętego,oraz całkowity koszt (do zamieszkania) .Zastanawiam się nad tym projektem ,ale chciałabym mieć jakiś przybliżony koszt.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swoja 22.03.2016 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Witam,czy moglibyście powiedzieć ile wyniosła Was budowa domu ? Koszt stanu surowego zamkniętego,oraz całkowity koszt (do zamieszkania) .Zastanawiam się nad tym projektem ,ale chciałabym mieć jakiś przybliżony koszt. Pozdrawiam. Nie licząc kosztu działki, przygotowania terenu, studni glebin. i przygotowania 40 m drogi, dom wyniosl okolo 250 tys (fundamenty, murowanie, wszystkie instalacje, okna, dach konstrukcja i dachowka, wylewki, tynki, welna mineralna wszystko z robota), myślę, ze jeszcze pojdzie ze 150tys. (???mam nadzieje, ze nie wiecej!) do stanu, zeby mozna sie bylo wprowadzic tzn. jeszcze plyty k-g gora + kilka scianek k-g na gorze, gładzie, elewacja, taras, podjazd, drzwi wewnetrzne i zewn, schody podwieszane, podlogi, malowanie, kominek, kuchnia...... i milion malych rzeczy, ktorych pewnie nie jestem jeszcze swiadoma...:/// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunetka518 28.03.2016 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Nie licząc kosztu działki, przygotowania terenu, studni glebin. i przygotowania 40 m drogi, dom wyniosl okolo 250 tys (fundamenty, murowanie, wszystkie instalacje, okna, dach konstrukcja i dachowka, wylewki, tynki, welna mineralna wszystko z robota), myślę, ze jeszcze pojdzie ze 150tys. (???mam nadzieje, ze nie wiecej!) do stanu, zeby mozna sie bylo wprowadzic tzn. jeszcze plyty k-g gora + kilka scianek k-g na gorze, gładzie, elewacja, taras, podjazd, drzwi wewnetrzne i zewn, schody podwieszane, podlogi, malowanie, kominek, kuchnia...... i milion malych rzeczy, ktorych pewnie nie jestem jeszcze swiadoma...:/// Dzięki wielkie za odpowiedź. Ja działkę też będę musiała kupić,wiec koszty mnie zjedzą ! Zastanawiam się,czy będzie mnie kiedyś stać na budowę tego domu mając 2300 wypłaty,już na czysto. (chcę budować sama,nie mam partnera) Dodam,że nie zależy mi ,aby wejść do w pełni wyposażonego domu, na początek wystarczy salon,łazienka i kuchnia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 28.03.2016 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Dzięki wielkie za odpowiedź. Ja działkę też będę musiała kupić,wiec koszty mnie zjedzą ! Zastanawiam się,czy będzie mnie kiedyś stać na budowę tego domu mając 2300 wypłaty,już na czysto. (chcę budować sama,nie mam partnera) Dodam,że nie zależy mi ,aby wejść do w pełni wyposażonego domu, na początek wystarczy salon,łazienka i kuchnia. Pozdrawiam. łazienka i kuchnia to największe koszty po stanie deweloperskim poza tym z ciekawości i bez złośliwości - po co budować dom 150m dla jednej osoby? my mamy 4osobową rodzinę i dom chcemy 110-120m z prostym 2spadowym dachem, bez załomów wykuszy itd, żeby jak najbardziej okroić koszty budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunetka518 31.03.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 łazienka i kuchnia to największe koszty po stanie deweloperskim poza tym z ciekawości i bez złośliwości - po co budować dom 150m dla jednej osoby? my mamy 4osobową rodzinę i dom chcemy 110-120m z prostym 2spadowym dachem, bez załomów wykuszy itd, żeby jak najbardziej okroić koszty budowy Może dlatego,że myślę przyszłościowo ? To,że teraz nikogo nie mam,nie oznacza ,ze za kilka lat będzie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataMarcin 30.04.2016 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) Jesteśmy w trakcie budowy. Postaram się wkleić zdjęcia Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez AgataMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio75 08.06.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Ja również jestem w trakcie budowy szczęśliwej krainy. Ponieważ buduję na szkodach górniczych koszt mojej budowy jest większy i tak za stan surowy otwarty około 240 tys a stan surowy zamknięty z oknami około 300 tys Edytowane 8 Czerwca 2016 przez Grzesio75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio75 08.06.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Przede mną kolejne wyzwanie - okna narożne. Większość forumowiczów budując ten dom albo zrezygnowali z okien narożnych albo wstawili okna zwykłe, które po prostu mi się nie podobają. Zastanawiam się nad zastosowaniem okien klejonych bez słupka co o tym myślicie??[ATTACH=CONFIG]357957[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataMarcin 24.06.2016 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Grzesio masz juz wyrobione zdanie na temat okien klejonych przenikanie ciepla cena itdi co z instalacjami najpierw elektryka czy hydraulika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnitaDaniel 15.07.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Witam , cena budowy w stanie surowym to chyba jakas wygórowana u nas koszt wynosi 120 tys w stanie surowym bez okien pozdr,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzessy 26.07.2016 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Przede mną kolejne wyzwanie - okna narożne. Większość forumowiczów budując ten dom albo zrezygnowali z okien narożnych albo wstawili okna zwykłe, które po prostu mi się nie podobają. Zastanawiam się nad zastosowaniem okien klejonych bez słupka co o tym myślicie?? [ATTACH=CONFIG]357957[/ATTACH] Grzesio 75 wielki plus za narożne:)Na moje oko,to całym urokiem tego projektu jest właśnie specyficzność okien oraz drewnianych elementów elewacji zewnętrznej. Również zdecydowałam się nie zmieniać tego elementu i wszystkie okna mam wg.projektu. Na górze jednak dodałam 3 szt.Jeśli chodzi o trzyszybowe -to bełkot marketingowy-zwraca się po 20-30 latach,wystarczy to sobie policzyć biorąc różnice w parametrach przenikalności względem ceny okien. Na temat klejonych nie mam zdania, nie brałam pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzessy 26.07.2016 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 (edytowane) Dach już prawie gotowy,trochę to trwało Edytowane 26 Lipca 2016 przez Grzessy dodanie foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzessy 26.07.2016 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Trochę poglądowych zdjęć,może komuś coś się przyda:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 01.09.2016 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 No nareszcie coś się zaczęło dziać w tym temacie My juz się wprowadziliśmy, masa pracy jeszcze została, ale już na swoim Wstawiam zdjęcia swoich schodów. Podwójnie "swoich" bo w moim domu i mojego wykonawstwa Będzie jeszcze balustrada, ale to za chwilę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts