Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 546
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mariusztt, gratuluję stanu zero, u nas do tego etapu było naprawdę nerwowo i emocjonująco ;) ale to już za nami :D piekna pogoda więc tylko korzystać, mam nadzieję, że uda Ci się wykonać plan na ten rok. Kris775 ale Ci zazdroszczę :evil: dachówka na więźbie... moim marzeniem jest sama więźba :bash:

Hej Czapkaa,

piękne zdjęcia z budowy.

Jaką dachówkę planujesz na dach?

Czy możesz mi powiedzieć dlaczego nie stawiasz ściany od schodów?

Nie będziesz wylewał klatki schodowej tylko montował inną konstrukcję schodów?

Ja wprowadzam także kilka zmian.

- odwracam okno w kuchni dłuższą częścią na ścianę wspólną z salonem.

Podyktowane jest to wjazdem na działkę od strony salonu/kuchni. Jest to także południowa strona świata.

- pomieszczenie nr 7 zamieniam na garderobę sypialni nr 6

- planuję powiększyć łazienkę nr 9 kosztem wnęki ściennej znajdującej się po prawej stronie po wyjściu z przedsionka

- zastanawiam się także czy nie odwrócić także na południową stronę okna w pomieszczeniu nr 11

Pozdrawiam

Mariusztt

hej, dachówkę mamy Koramic Renesansowa l15 antracytowa angoba,

Co do ściany, od zawsze marzyliśmy o lekkich schodach ażurowych, dlatego ta ściana pasuje tam nam jak pięść do nosa :D ale to tylko nasze widzi mi się :p

Nasze zmiany to powiększenie kotłowni o część garderoby, powiększenie łazienki o część szafy, ale uwierz mi to i tak w dalszym ciągu jest łazieneczka. Jeśli chodzi o okno w kotłowni to zamieniliśmy na zwykłe- nie jest narożne, tak jak kuchenne. Pomieszczenie gosp. zostało zamknięte oknem, teraz wchodzi się do niego przez garaż. No i kuchnia wchodzi się do niej przez salon i nie posiada typowej spiżarki tak jak w projekcie.

Cześć, też budujemy Szczęśliwą Krainę, ale w odbiciu lustrzanym. Jesteśmy tu od niedawna i mamy parę pytań. Czy jest możliwy jakiś inny kontakt z Wami, może prywatny e-mail....... Jesteśmy na etapie 0, lada dzień zasypujemy, a z murami czekamy na wiosnę. przyjemnie patrzeć jak rośnie wasz domek:)).Pogoda super, życzymy dalszych udanych postępów w budowie.

Pozdrawiamy i liczymy na kontakt:))

Cześć, też budujemy Szczęśliwą Krainę, ale w odbiciu lustrzanym. Jesteśmy tu od niedawna i mamy parę pytań. Czy jest możliwy jakiś inny kontakt z Wami, może prywatny e-mail....... Jesteśmy na etapie 0, lada dzień zasypujemy, a z murami czekamy na wiosnę. przyjemnie patrzeć jak rośnie wasz domek:)).Pogoda super, życzymy dalszych udanych postępów w budowie.

Pozdrawiamy i liczymy na kontakt:))

wiadomość poszła na priv pozdrawiam :)

Witajcie,

Mój wykonawca odgraża się, że skończy dach za tydzień.

Pozdrawiam

kris775 czyli nie tylko my mamy problemy z dachowcami ;)

kurczę mam nadzieję, że nie będzie większej obsuwy, chociaż przeglądając forum chyba nikt nie miał większej niż my :/ 2 miesiące...

Hej Czapkaa,

wybrałeś bardzo ładną dachówkę Koramic Renesansowa.

Ja także będę stawiał lekkie ażurowe schody i bez ściany od salonu.

Przy odpowiednim oświetleniu będzie niezły efekt.

Zastanawiam się jeszcze co zrobić z miejscem po byłym schowku pod klatką schodową.

Masz jakiś pomysł?

Pozdrawiam

Mariusztt

no Mariusztt poszedłeś jak burza :D gratuluję, pogoda Ci sprzyja, wszystkim nam budującym sprzyja. strop lany, monolityczny, czy typu teriva??

Co do aranżacji ściany przy schodach mam kilka pomysłów, ale jak wyjdzie zobaczymy.

Na razie w planach mamy ocieplenie dachu i elektrykę :rolleyes:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...