siivaa 22.12.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Hejka! Piotras w sumie Grudziądz mamy nie daleko od Gdańska to może przed rozpoczęciem naszej budowy odwiedzimy Was podejrzeć domek:)))) Czekamy na fotki )) Wesołych Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam wszystkim:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusztt 26.12.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Witam wszystkich, tak wygląda moja SZK parę dni przed zalaniem stropów. Jak na razie pogoda dopisuje. Jak tak będzie dalej to dach stoi na przełomie stycznia i lutego:no: Zastanawiam się teraz nad dachówką; koramic a Robenem Monza Plus czarnobrązowa? Jaką wybrałeś dachówkę Piotras102 ? A jak wyglądają postępy budowy u Was wszystkich z forum? Kto buduje teraz, a kto ma przerwę? Ja planuję przyszłe swięta już w SZK <a href=http://img839.imageshack.us/img839/3272/35261917.jpg' alt='35261917.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siivaa 27.12.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 My zaczynamy wczesną wiosną)) Szczerze mówiąc bardzo Wam zazdroszczę))))Pozytywnie oczywiście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras102 30.12.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 My mamy koramic renesansowa E-32 angoba orzechowa szlachetna. Obiecuje ze w najbliższych dniach wrzucę fotki, u nas stan surowy zamknięty. Zaczynają kłaść dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapkaa 03.01.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 nie wiem, jak tam Wasze budowy, ale Nasza Kraina będzie miała bardzo drogą "czapeczkę"!!! Normalnie ten dach będzie kosztował MILION!!!! I ciągle coś, a to rynny a to blacha, a to kołnierz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siivaa 04.01.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 siivaa wklejam obiecane zdjęcia klatki schodowej bez tej ściany http://img683.imageshack.us/img683/6963/27102011711.jpg http://img196.imageshack.us/img196/3711/27102011722.jpg mam nadzieję, że chociaż trochę obraz Ci się rozjaśni ...to fakt trzeba przyznać,że dach SzK jest ogromny i nie małą kasę wyda się na niego:( Czapkaa a jeżeli chodzi o wnętrze salonu czy masz już zaplanowane mniej więcej jak bedą wyglądały Twoje ściany? Patrząc na Wasze zdjęcia i Twoje które ostatnio mi przesłałaś to napisz proszę jaki masz pomysł na tą wnekę? Chodzi mi o pierwszą fotkę i o wnękę ta białą między salonem a korytarzem:( Chyba,że cos już tam zmieniałaś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapkaa 18.01.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 witaj siivaa, ta wnęka hmmm pierwotnie miała być to szafa wnękowa zamknięta szklanymi drzwiami, ale nie dopilnowałam budowlańców i niestety zrobili ją 60 cm w stanie surowym ;( a gdzie tynk obróbka drzwi i takie tam... chyba, ze zrobię ją 55-50 cm ale nie wiem czy jest sens czy taka głębokość spełni swoje znaczenie. Teraz turla mi się po głowie pomysł zrobienia na zamówienie witryny jadalnianej i wpasowanie w to miejsce, tak żeby współgrało ze stołem jadalnianym. Ale ostatecznie decyzja nie została jeszcze podjęta. Na wszelki wypadek poleciłam elektrykowi położyć tam kabel i jak nic z moich planów nie wyjdzie to zrobimy jakieś półeczki k-g podświetlane, taki standardzik Pytanie do wszystkich budujących: W jakiej rozpiętości cenowej wyszły Wam wyceny stolarki okiennej?? Zamawiacie takie jak w projekcie?? Grafitowe na zewnątrz?? My jesteśmy zdecydowani na plastiki właśnie grafitowe na zewnątrz, tylko w środku nie wiemy czy białe czy... no właśnie grafitowe, ostatnio nasunął nam się pomysł zrobienia od wewnątrz okleiną imitującą drewno-idealnie pasowały by do całości salonu a przede wszystkim schodów, ale właśnie nie wiemy hyyyyy???? :cry: a może właśnie wybrać coś nie pasującego na pierwszy rzut oka i walnąć grafitowe i od środka??? Kurcze ale dylemat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola123 22.01.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 witam serdecznie zastanawiam sie nad kupnem projektu szczęśliwa krina:-)chciałabym jednak na początku zobaczyć jak wygląda w rzeczywistości, może ktoś mógłby przesłać pare zdjęć jak wygląda domek z zewnątrz i w środku, ewentualnie adres w okolicach warszawy abym mogła zobaczyć dom w realu:-) byłabym bardzooooooo wdzięczna:-) [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaSD 22.01.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam PiotrasMy wlasnie wszystko organizujemy na rozpoczecie jak tylko pogoda pozwoli. Jest szansa na jakies zdjecia od ciebie. To nasz email [email protected]byla bym bardzo wdzieczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusztt 30.01.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam wszystkich,Jak tam budowy SZK ?U mnie postój na etapie stropu z powodu mrozu.Mam nadzieję, że chwilowy. Czapkaa czy możesz mi powiedzieć czy przy przygotowaniach do stawiania/zamawiania więźby dachowej nie miałeś uwag, że niektóre belki – te największe (chyba te montowane dźwigiem na zdjęciu) są za grube i można by je było trochę „odchudzić” ?PozdrawiamMariusztt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapkaa 31.01.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 więźba hmmm temat rzeka :P oczywiście, że mieliśmy uwagi...liczne Problem rozwiązał się sam, gdyż drewno na więźbę, a raczej jego część podarowali nam rodzice, a pan tartaczny wyciął im wg projektu. I tak musieliśmy domówić resztę takich samych wymiarów. Aczkolwiek nie ukrywam, że jak zamawialiśmy te grube 400 kg kloce, to pan tartaczny na widok wymiaru zrobił oczy jak 5 zł komentując skąd on weźmie takie drzewo . Ale znalazł Jeśli mogę podsunąć jakiś pomysł to znajdźcie najpierw wykonawcę dachu i z nim dogadajcie każdy szczegół. My właśnie tak byśmy teraz zrobili, na pewno "odchudzilibyśmy" te krokwie, a tak bele jak kolosy i jeszcze mnóstwo drewna zostało (żaden słupek z projektu, oprócz tych dwóch nośnych, u nas na poddaszu nie stoi). Jest i plus takiego obrotu spraw...żadna wichura nam tego dachu nie zerwie : lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras102 31.01.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 witam, Jeśli chodzi o czapke w konstrukcji dachu nie radze nic zmieniac to moze pozniej zawazyc na stabilnosci, a oszczednosc prawie zadna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapkaa 31.01.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 U nas na budowie też przestój przez ten mróz. No ale skoro jest zima, to musi być zimno Dom stoi , dach leży czekamy jeszcze tylko na montaż kolektorów, okna zamówione a tak poza tym cisza, spokój, jednym słowem stagnacja... Szukamy drzwi i bramy garażowej i tu jest trochę emocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapkaa 01.02.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 hydraulik i elektryk zaklepani w gruncie rzeczy dobry taki przestój, jest czas wtedy na myślenie, bo jak wszytsko leci ciurkiem i emocje biorą górę to nie zawsze sprawdza sie to w praktyce i często jest czego żałować pozdrawia wszystkich przyszłych mieszkańców Szczęśliwej Krainy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Entera 01.02.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Czapkaa wklejcie zdjęcia krainy z dachem:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siivaa 01.02.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 To dobry pomysł)) Czapka czekamy na zdjęcia:)))Chociaz sobie popatrze na Wasze domki,bo my dopiero zaczynamy wiosną,mam nadzieję,że wczesną)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras102 01.02.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Witam, Nam brakuje tylko tynków wew, i możemy kombinować z wnętrzami. Obiecuje jak tylko znajdę chwilę wrzucę fotki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusztt 01.02.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Hej Czapkaa,dzięki za odpowiedź na temat więźby.Wykonawcę dachu już mam i to on mi zaproponował odchudzenie tych największych "kloców"Ale będę to uzgadniał z kierownikiem bud. Generalnie jestem b. ostrożnyJak zaznaczył Piotras102 trzeba na takie zmiany bardzo uważać. Elektryka i hudraulika będę także na dniach uzgadniał. Jakie okna wybraliście dwu czy trzyszybowe? Kolega od okien podpowiada mi, że różnica w parametrach niewielka ale za to w cenie znacznie większa i raczej nie opłaca się brać trzyszybowych.Czy okna narożne wybraliście z roletami?Jeżeli są takie. Nie sprawdziłem tego jeszcze.Ilość danych technicznych, klas, parametrów i dodatków do okien jest strasznie duża.Jakbym komputer kupował.Wybraliście jakiegoś znanego polskiego producenta?PozdrawiamMariusztt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapkaa 02.02.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Witam, Nam brakuje tylko tynków wew, i możemy kombinować z wnętrzami. Obiecuje jak tylko znajdę chwilę wrzucę fotki Pozdrawiam piotras102 czyli najpierw zrobiliście wylewki?? okna, system KBE 6-cio komorowy, pakiet trzy=szybowy U=1,1, a drugi to U=0,8 nie wiem który to który, mają być ciepłe Rw=30 i ciche okna to greenline ale wiesz, u nas było na odwrót różnica w cenie była, ale nie aż taka wielka, za to jeśli chodzi o parametry to była znaczna. Rolet u nas niet. Zdecydowaliśmy, że będą tylko te drewniane na elewacji do zaciemniana. Natomiast w zamian pokusiliśmy się o instalację alarmową, czego pierwotnie miało nie być. Oczywiście, że ostrożność przy wszelkich zmianach w projekcie to podstawa, dlatego najpierw takie rzeczy trzeba uzgadniać z kierownikiem. My raz popełniliśmy błąd i sami zadecydowaliśmy o stropie, drżę do tej pory czy nic się nie wydarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapkaa 02.02.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 zdjęcia z dachem wrzucę jak tylko je zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts