zorro128 22.02.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam mam pytanie do fachowców.Otóż w zeszłym roku kupiłem dom który jest już ocieplony styropian 8 cm. +siatka i klej(robione 3 lata temu),problem w tym że ocieplenie jest zrobione bardzo krzywo(odchyły od pionu do 5 cm) czy mogę na to doklejać drugą warstwę ocieplenia jeśli tak to poproszę o pomoc na co mam zwracać szczególną uwagę.Dodam jeszcze że stare ocieplenie trzyma się bardzo dobrze i było też kołkowane>pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korys 22.02.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) Nie jestem fachowcem, ale jeden dom ociepliłem styropianem, to chyba mogę się wypowiedzieć. ( Dom energooszczędny 30 cm styropianu na ścianie - 2 x 15 cm i ani jednego kołka. Najgorsze wichury przeszły- nic nie odpadło, więc jest dobrze).A teraz moja odpowiedź: jeżeli jest wykończone tylko siatką na kleju, to bardzo dobrze ( brak tynku ). Kolejną warstwę przyklejasz zgodnie z zasadami sztuki. Klej na klej będzie bardzo dobrze trzymał. Odnośnie kołowania - do 6 metrów wysokości styropianu nie trzeba kołować . Trzeba zadbać tylko o strefę brzegową każdej płaszczyzny - tak aby wiatr nie miał jak poderwać tego co naklejone.mam nadzieję że pomogłem.pozdr. Edytowane 22 Czerwca 2011 przez korys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts