duduś 28.02.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 czy można nie mieć w kuchni kaloryfera -bo planuje tam ciąg meblowy cz jest kToś kto nie ma kaloryferów w kuchni -zazn. że jest to kuchnia tzw. OTWARTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimer 28.02.2004 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 pewnie że można istnieje coś takiego duduś jak ogrzewanie podłogowe widze ze na twoje pytania nikt jakoś nie chce udzielać odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.02.2004 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 niskotemperaturowe bądź elektryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 28.02.2004 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 W mojej prawie całkowicie otwartej kuchni nie będzie ogrzewania wcale. nawet podłogowego. Podłoga będzie korkowa. W salonie dwa kaloryfery o mocy jak na dwa pomieszczenia lub prawie. W poprzednim domu tak miałam (kaloryfer był pod oknem) - nigdy nie był używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ko 01.03.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 u mnie będzie kuchnia połączona z jadalnią, ogrzewanie rozwiązaliśmy w ten sposób, że kaloryfer będzie w jadalni, a z powrotów będzie ogrzewnanie podłogowe w kuchni, tak by podłoga była przyjemnie ciepła, a żeby z kolei nie grzało za bardzopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.03.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 duduś - swoja kuchnię (a właściwie aneks kuchenny połączony z jadalnią ) także zabudowałem meblami. W kuchni tej mam 2 okna. Pod jednym z nich mam zlew a pod drugim właśnie kaloryfer. By nie zaburzyć linii zabudowy kuchni, pod parapetem a nad kaloryferem jest umieszczony blat roboczy stanowiący jedną całość z zabudową szafek z prawej i lewej strony. W blacie są wycięte otwory i zamontowałem tam nad kaloryferem kratki. Są to takie same kratki jakie montuje się w układach rozprowadzenia ciepłego powietrza z kominka. Wiem, że moja kuchnia z dwoma oknami pozwalała na takie rozwiązanie. Niemniej może i Ty mógłbyś zrobić coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 01.03.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Chyba najlepszym rozwiązaniem dla kuchni jest ogrzewanie wodne podłogowe. Można to wykonać , tak jak ktoś z moich przedmówców nadmienił, do powrótu z grzejnika włączyć przewód do ogrzewania podłogowego z zaworem RTL do regulacji temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 01.03.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 ja tez nie będe mieć, kuchnie mam zakończona obustronnie oknami do podłogi, pod kaflami na podłodze będzie elektryczne podłogowe, kaloryfer i kominek będa w salonie dostepnym z kuchni 2 wejściami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Miałem ten sam problem w bloku. Zwiekszyłem moc grzejnika w jadalni (połączona z kuchnią ) a w kuchni nie dałem wcale. Sprawdza się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 01.03.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 to byłem ja prosciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 01.03.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Podobnie jak prościu kazałem wyciąć kaloryfer w kuchni w bloku. Więcej kuchnia miała wnękę jadalną, za ścianą wnękę na szafę i wszystko było koło dużego korytarza. Po wyburzeniu ścianek powstał duży salon z otwartą kuchnią. To wszystko nie ma ogrzewania i jest OK. W nowym domu będzie podłogówka w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 01.03.2004 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Moi rodzice w bloku też wycięli kaloryfer w kuchni. Zostały tylko piony i to w zupełności wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 01.03.2004 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Natomiast nie należy zapominać że niejako przy okazji rolę grzejnika w kuchni pełnią bądź co bądź sprzęta tam używane:- kuchenka- czajnik el.- lodówkaWięc grzejnik sobie można darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 01.03.2004 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Natomiast nie należy zapominać że niejako przy okazji rolę grzejnika w kuchni pełnią bądź co bądź sprzęta tam używane: - kuchenka - czajnik el. - lodówka Więc grzejnik sobie można darować. A także "gotująca się" żona, która wychodzi z siebie aby dogodzić mężowi ... dobrym posiłkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macieii 01.03.2004 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 czy można nie mieć w kuchni kaloryfera -bo planuje tam ciąg meblowy cz jest kToś kto nie ma kaloryferów w kuchni -zazn. że jest to kuchnia tzw. OTWARTA Ja mam kuchnię otwartą + ciąg meblowy + ogrzewanie podłogowe - kaloryfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 01.03.2004 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Moja koleżanka rozwiązała to dość nietypowo- pod oknem jest kaloryfer we wnęce, zasłonięty normalną szafką ale bez pleców, fronty ma ażurowe. Straty ciepła są na pewno bardzo duże, ale efekt wizualny niezły. Kuchnia jest całkowicie oddzielona od innych pomieszczeń ale jest w niej ciepło. Wprawdzie drzwi są raczej zawsze otwarte. Ulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ko 02.03.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 trzeba też pamiętać o tym, że przy takim kaloryferze ukrytym w szafce nie można trzymać żadnych artykułów spożywczych (i to nie tylko w szafce bezpośrednio przylegającej do kaloryfera ale i tych obok), a to może być chyba czasem niewygodnePzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość bruce lee 02.03.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 a może by tak w kuchni postawić 500 zapalonych świec bedzie jednocześnie ciepło i nasatrojowo a jaka oszczędność na elektryczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ko 02.03.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Podobno jeszcze na dodatek zdrowo, teść mi tłumaczył że swieczki wytwarzają coś ujemnego co wpływa dodatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts