chacal 22.02.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Macie jakieś informacje na ten temat? Jaka polska firma wprowadziła taki produkt, bo muszę przyznać, że nigdy wcześniej o tym nie słyszałem....Zainteresowanych odsyłam na http://www.odnawialnecieplo.pl/ciekawe-wdroenia/156-kostka-brukowa-przyjazna-rodowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 22.02.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Głupoty.......Ja mogę też Ci udowodnić, że gdy jedziesz samochodem to Twoje "specjalne" opony zbierają zanieczyszczenia z ulicy i dzięki temu droga staje się czystsza i takie opony można kupić jako przyjazne środowisku. Kostka przyjazna środowisku to granitowa lub inna z naturalnego kamienia a nie z betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 23.02.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Głupoty....... Kostka przyjazna środowisku to granitowa lub inna z naturalnego kamienia a nie z betonu. A na czym polega jej przyjazność w porównaniu z kostką betonową. Czy tylko na marketingowo-ekologicznym bełkocie, czy na jakiś konkretnych właściwościach? Ja widzę tylko równicę w trwałości, cenie i estetyce, przy czym to ostatnie jest względne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 24.02.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Granit też ładnie sobie radzi z zabrudzeniami. Kostka betonowa dużo gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 09.03.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 A na czym polega jej przyjazność w porównaniu z kostką betonową. . Bo do jej wyprodukowania nie używa się żadnej chemii tak jak przy betonowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 09.03.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Bo do jej wyprodukowania nie używa się żadnej chemii tak jak przy betonowej . Widziałeś kiedyś pracujący kamieniołom i jakie środki wybuchowe (czysta chemia) się w nich używa??? A co z emisją spalin ładowarek, wywrotek etc etc ? Ekologiczne to może były w średniowieczu (pomijając fakt niszczenia krajobrazu i ekosystemu)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 10.03.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Widziałeś kiedyś pracujący kamieniołom i jakie środki wybuchowe (czysta chemia) się w nich używa??? A co z emisją spalin ładowarek, wywrotek etc etc ? Ekologiczne to może były w średniowieczu (pomijając fakt niszczenia krajobrazu i ekosystemu)... Wbrew pozorom materiałów wybuchowych nie stosuje się zbyt wiele bo zamiast kamienia miałbyś kruszywo "big lol" , ładowarki i inny sprzęt zatruwa tak samo jak w wytwórni betonu . Raz ułożona kostka granitowa nie wymaga wymiany po iluś tam latach tak jak betonowa więc tu już mamy "oszczędność środowiska" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts