aveu 22.02.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witajcie! Potrzebuję porady jak się w ogóle do tego tematu zabrać. Kupiłem dom na osiedlu domów w zabudowie bliźniaczej. Wygląda to tak że jest to ciąg budynków i po dwa do siebie przylegają, a między kolejnymi parami są wolne miejsca - te wolne miejsca są idealne na garaże Sąsiad (ten od strony wolnej przestrzeni garażowej) wybudował już sobie prowizoryczny garaż (przylegający idealnie do mojej działki; konstrukcja drewniana obłożona płytą OSB, dach lekko spadzisty, pokryty dachówką). Pozostała luka na mój garaż. Generalnie chciałbym na wiosnę rozpocząć coś w tym temacie działać. I teraz mam kilka pytań: 1. Czy budowa garażu nie spowoduje że będzie to już zabudowa szeregowa (co jest niezgodne z planem miejscowym zakładającym zabudowę bliźniaczą, nie szeregową)? I czy w związku z tym będę musiał kombinować z budowaniem wiaty, czy jakiejś lekkiej konstrukcji, która nie spowoduje zmiany charakteru zabudowy? 2. W zależności od odpowiedzi na pytanie 1: jakie formalności powinienem dopełnić? Wystarczy zgłoszenie? 3. Czy zgoda sąsiada jest tu potrzebna? Wielkie dzięki jeżeli ktoś zrozumie o co mi chodzi i spróbuje mi pomóc! Pozdrowienia Aveu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts