Renatamama3 26.02.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 U nas konto puste czekamy na zwrot Vat ,ale plus jest taki ,że mamy sporo materiału zgromadzonego jest czym robić .W maju -czerwcu chcemy po kredyt do banku się udać ale to już będzie stan mocno dewelopelski więc kredycik mały ok 50 tys.No chęci ma bo jak za ocieplenie poddasza powiedzieli nam 5 tys robocizna to wzieliśmy się za niego sami a za to kupiliśmy wkład do kominka i kafle do jednej łazienki ,i do 3 garderób jak dla nas to spore oszczędności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 27.02.2011 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 ...czyli chcecie się zmieścić w 250tyś?taki był plan cenowy od początku, czy tak po prostu wyszło? Nam na obecny stan(zdjęcia w dzienniku)+papiery wyszło 17200zł . Ogólnie to pieniędzy poszło dużo więcej,bo mamy już bardzo dużo kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.02.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 (edytowane) Tak chcielibyśmy w 250 tys się zmieścić ,na pewno bez kostki i ogrodzenia ale ocieplonym domkiem styro i zatartym klejem .Zakładaliśmy to od początku bo mieliśmy pewną gotówkę i do tego chcemy dobrać kredytu i zamieszkać i pomału robić koło domku. Edytowane 27 Lutego 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 27.02.2011 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Najważniejsze ,żeby się trzymać planu i powinno się udać. My martwimy się czy czasowo się wyrobimy,bo kaski to myślę że starczy:D.Mamy sprzedane mieszkanie i do końca sierpnia musimy się z niego wyprowadzić:mad:a niestety nie mamy gdzie pójść:mad:Fajnie ,że pieniądze są ,ale co powstał problem inny.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.02.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Moja koleżanka też sprzedała dom budując inny byli przy dachu ,i mieli termin 2 mc na wyprowadzkę bo małżeństwu temu kupującemu się spieszyło bo dzieciaki do szkoły od września no i kumpela na wynajm wydała 10 tys przez te kilka mc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 28.02.2011 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 No kwota za ten wynajm powalająca.U nas wynajm nie wchodzi w grę -mamy zwierzęta(pies i 3 koty)więc problem ,dużo" gratów" i przewozić to wszystko tam i z powrotem to by była porażka.Wiemy że będziemy mieszkać na budowie ,żeby tylko były tynki i posadzki:D,to będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.02.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 No tak sporo ale wyjścia nie było dom przez 1,5 roku sprzedawała ,za mc wynajm kosztował ją 1200 zł .Ale powiem Ci ,że macie ambitny plan na ten sierpień na wasz plus to ,że macie fundamenty bo jak pada to ciężko wyjść z ziemi tak było u nas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 28.02.2011 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 (edytowane) No tak Renatko-plan ambitny ,codziennie po nocach się budzę i myślę damy radę czy nie!W zasadzie to wszystko zależy od pogody.Fakt plus duży że fundamenty są ,ale byłoby jeszcze lepiej jak by były zaizolowane i zasypane wtedy spałabym spokojnie:yes:.W ubiegłym roku zabrakło nam dosłownie tygodnia i byłby stan0 osiągnięty!!! Renatko napisałaś u Archiego w koment,.że na elektrykę wydaliście tylko 4 tyś.materiał+robocizna-jak ty to robisz? U nas na materiał wyszło już 3300zł.(bez gniazdek,wyłączników)z tym że mamy kupiony ogranicznik przepięć,przełącznik zasilania i wyłącznik różnicowy-tu już jest kwota600zł,a kabla zasilającego do budynku 45m . Renatko - kiedy w ogóle zaczęliście budowę i gdzie? Edytowane 28 Lutego 2011 przez ulciam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.02.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 (edytowane) Elektryka też bez gniazdek u nas robił ,elektryke kuzyn za robocizne zapłaciliśmy mu 1800 zł.Kable kupiłam na allegro 3x 1,5 po 110 zł 100 m a 3x2,5 nie pamiętam teraz ale chyba 180 za 100m.A kabel do budynku kupował pan co robił przyłącz wysłany z energetyki .My zaczeliśmy budowe 28 kwietnia koło Krakowa. Edytowane 28 Lutego 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 28.02.2011 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja 3x1,5płaciłam po130zł i mam go 600m; 3x2,5-220zł-200m.,a za przyłączeniowy 5x10 -17,68zł i jest go 45m.Za robociznę wyjdzie 2500zł.a w tym jest przyłącz do budynku ale bez wykopu,montaż domofonu no i cały dom(rolety,oświetlenie schodów itd.)-myślę ,że cena nie jest wygórowana.U nas w woj.opolskim jest ogólnie drogo jak i robocizna tak i materiały.Jest dużo ludzi pracujących za granicą i wszyscy to wykorzystują,ceny są sztucznie windowane.Na forum jest Pani,która buduje taki sam domek jak ja w okolicach Częstochowy i ma niestety ceny niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.02.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja w większości kupuję na necie kabelki kupiłam telefoniki a u mnie w sklepach w tej cenie były firmy krzak .My za prąd od skrzynki do domu kabel ,kopara plus pan elektryk 1360 zł 24 metry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 01.03.2011 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Ja ogólnie to porównuję ceny i kupuję tam gdzie jest taniej:D.Z tym kablem to nam się udało ,bo gościu był z Wrocławia(100km od nas) i miał dużą ilość ,więc pojechaliśmy po niego-były to zakupy połączone z niedzielnym wypadem:yes:Kable firmy telefonika i nk-czy jakoś tak.W sklepie ceny tych kabli były; 1,9/m i 2,9/m a firma jakaś nie znana-więc zakup nam się udał Nie wiem jeszcze ile będzie kosztował mnie wykop ,ale to połączymy wszystko razem tzn.wykop pod prąd,wodę i szambo -może będzie taniej:D.Wiem że geodeci wezmą mniej jak przyjadą wytyczyć wszystkie media razem. Gdzie ta wiosna ?czy już blisko? pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 01.03.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 nie narzekaj u was zawsze szybciej robi się ciepełko wiec za parę dni ruszysz(wiem co mówię 21 lat mieszkałem na Opolszczyźnie) . tylko materiał najlepiej juz teraz zawieź póki jest mróz co by pózniej nie okazało sie ze dojazdu nie ma.(cos o tym wiem przez to pare razy miałem przestoje na budowie)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 01.03.2011 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witaj makawel!Ja wiem że u nas robi się szybciej ciepło, ale u nas musi być ciepło i sucho by móc zaizolować i zasypać fundamenty.Dzisiaj właśnie mają wozić piach do ich zasypania-ok.200 ton.Chciałam aby przywiezli też pustaki ,ale mój wykonawca mówi nie bo pustaki mają być ustawione na płycie by im było łatwiej murować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 01.03.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 ta a później będzie bida z droga i nie zaczną budowy(znam to tak samo było u mnie) a u Ciebie z tego co czytałem się spieszy z przeprowadzką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.03.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 U nas tak właśnie było też budowlańcy nie zwozić dopiero jak zrobimy chudy na fundamentach a później chudego się zrobić nie dało dopiero przed stropem bo lało i lało betoniara nie wjechała pustaki woziła kopara z drogi asfaltowej 150 metrów Horror teraz już bym budowlańców nie słuchała bo później to oni marudzą pod uchcem ,że materiału Brak a oni stoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 02.03.2011 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 makawel- co ja mam bidna zrobić jak mnie wykonawca nie słucha (głupiej baby będzie słuchał?)...acha, mówił że zamówił i będą wozić piach do fundamentów i co ?i nici:mad:-piachu niet!!! jak ja nie cierpię ludzi niesłownych:mad:.Co do przeprowadzki no to fakt ,spieszy nam się, bo mamy sprzedane mieszkanko i do końca sierpnia musimy się wyprowadzić-będzie ciężko!.No ale jak się powiedziało A trzeba powiedzieć i B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 02.03.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Renatamama-nie strasz mnie z tą pogodą w tym roku pogoda jest zaklepana przez nas - I MUSI BYĆ U mnie wykonawca sam zamawia i zwozi materiały i za bardzo nie chcę się mu mieszać -niech robi co chce, do końca maja ma stanąć SSO-tak jest w umowie Jak na razie to droga dojazdowa jest na piątkę ale co będzie dalej,to nie wiem.Tej drogi gruntowej ,nieutwardzonej mam ze 150m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 02.03.2011 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Ok.-jadę na budowę trochę posprzątać po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.03.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Miłego sprzątania .Też byłam na budowie okna otworzyłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts