ulciam 03.03.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Hejka!na działeczce błysk teraz czekamy ,aż wejdzie wykonawca:D Fajnie się masz Renatko-Ty już okna otwierasz a ja co?tafle lodu odrywałam od fundamentów:D ,ale za kilka miesięcy to i ja sobie okienko otworzę A co tam u Ciebie się dzieje w domku ,ocieplenie poddasza już skończyliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.03.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Zostało pracy na 1-2 godzinki bo brakło wełny i wczoraj musiał mąż dokupić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 03.03.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Jak pech to pech:D-no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.03.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Tak zawsze coś ,tak to na budowie ,przynajmniej człowiek się nie nudzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 03.03.2011 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 A jakiej firmy wybraliście wełnę i czym się kierowaliście przy jej wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 03.03.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 to może nie do mnie pytanie ale ja na pierwszą warstwę brałem URSA DF 37 OPTIMUM a na drugą rockwool. Ursa tak bardzo nie pyliła i nie była tak gryząca przy układaniu jak rockwool. U mnie decydowała cena bo na URSA DF 37 OPTIMUM w rolkach była akurat promocja a na rockwool-a w płytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 03.03.2011 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Acha, czyli może być i w rolkach i w płytach -to świetnie teraz trzeba czekać na dobre promocje. .W ubiegłym roku była w nomi Ursa 15cm po 69zł/rolkę ,ale nie kupiłam bo nie mam już gdzie tego trzymać,a trochę tych rolek trzeba:D Dzięki makawel,a co u Ciebie słychać -jak córcia?,jak postępy na budowie?,w sumie to już nie budowa tylko dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.03.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 My mamy Isower współczynik 0,33 15 cm pierwszw warstwa a 2 warstwa 0,39 też 15 cm .Arku rockwool strasznie pyli mąż kupił 2 rolki na szczyty niędzy murem a dachem ale się denerwował na nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.03.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Acha, czyli może być i w rolkach i w płytach -to świetnie teraz trzeba czekać na dobre promocje. .W ubiegłym roku była w nomi Ursa 15cm po 69zł/rolkę ,ale nie kupiłam bo nie mam już gdzie tego trzymać,a trochę tych rolek trzeba:D Dzięki makawel,a co u Ciebie słychać -jak córcia?,jak postępy na budowie?,w sumie to już nie budowa tylko dom! Tylko zwracaj uwagę na współczynnik przewodzenia ciepła czy mniejszy tym lepsza wełna widać różnice nawet w dotyku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 03.03.2011 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ok.Reniu -dzięki za radę .Jak to dobrze jest mieć kogo się poradzić.Ja tak pytam na zaś,bo jak się zacznie budowa to już czas szybko poleci i nim się obejrzę będzie lato:D- marzy mi się lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.03.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 A mi wiosna już wypatruje krokusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 03.03.2011 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 u nas już są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.03.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Kwitnące na działce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 03.03.2011 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 ... widziałam przebiśniegi takie skulone i maleńkie krokusiki wychodzące z ziemi(jeszcze nie kwitną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.03.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 A wychodzące z ziemi też mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 03.03.2011 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.03.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Ulciam jak tam maziacie fundamenty bo pogoda na + . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 05.03.2011 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Witaj Renatko!No niestety nie:(-wykonawca twierdzi, że mury są w środku zamarznięte i nie można smarować,bo wszystko może odchodzić i izolacja nie spełni swojego zadania.Fakt w dzień pogoda wspaniała temp.dochodzi w słońcu nawet do 15 stopni ale w nocy temperatura spada do -5 a nawet -7stponi i mury są jeszcze zamarznięte.Podsumował to krótko"SPIEPRZYĆ ROBOTĘ IDZIE SZYBKO ALE GORZEJ JĄ NAPRAWIĆ"Nie wiem co mam o tym sądzić czy cieszyć się, że jest dokładny i chce dobrze wykonać robotę czy się złościć,że robi na innych budowach a mnie olewa? A może ktoś mi podpowie jak jest z tym smarowaniem fundamentów i ich izolacją?-czy muszą być całkiem suche?-czy naciskać na wykonawcę by robił?- czy czekać aż przyjdzie ciepło i mury odmarzną?Dodam jeszcze, że ława jest na głębokości 60cm. , miejscami jest tam lód ,ale lód można skuć i wszystko oczyścić. Pozdrawiam Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 05.03.2011 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 ...acha 1 plus dla wykonawcy:D -zwożą piach na zasypanie tych nieszczęsnych fundamentów(chociaż raz posłuchał baby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.03.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Kurcze nie wiem jak z tym mazianiem ,może poczytaj co pisze na puszce z tym mazidłem w jakich temperaturach to się nakłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts