Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LK&506-czy uda się wybudować za 280tyś.

Recommended Posts

Hejka!na działeczce błysk :D teraz czekamy ,aż wejdzie wykonawca:D

Fajnie się masz Renatko-Ty już okna otwierasz a ja co?tafle lodu odrywałam od fundamentów:D ,ale za kilka miesięcy to i ja sobie okienko otworzę:yes:

A co tam u Ciebie się dzieje w domku ,ocieplenie poddasza już skończyliście?

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to może nie do mnie pytanie ale ja na pierwszą warstwę brałem URSA DF 37 OPTIMUM a na drugą rockwool. Ursa tak bardzo nie pyliła i nie była tak gryząca przy układaniu jak rockwool. U mnie decydowała cena bo na URSA DF 37 OPTIMUM w rolkach była akurat promocja a na rockwool-a w płytach. :D

Acha, czyli może być i w rolkach i w płytach -to świetnie teraz trzeba czekać na dobre promocje.:D .W ubiegłym roku była w nomi Ursa 15cm po 69zł/rolkę ,ale nie kupiłam bo nie mam już gdzie tego trzymać,a trochę tych rolek trzeba:D

Dzięki makawel,a co u Ciebie słychać -jak córcia?,jak postępy na budowie?,w sumie to już nie budowa tylko dom!:D

Acha, czyli może być i w rolkach i w płytach -to świetnie teraz trzeba czekać na dobre promocje.:D .W ubiegłym roku była w nomi Ursa 15cm po 69zł/rolkę ,ale nie kupiłam bo nie mam już gdzie tego trzymać,a trochę tych rolek trzeba:D

Dzięki makawel,a co u Ciebie słychać -jak córcia?,jak postępy na budowie?,w sumie to już nie budowa tylko dom!:D

Tylko zwracaj uwagę na współczynnik przewodzenia ciepła czy mniejszy tym lepsza wełna widać różnice nawet w dotyku .

Witaj Renatko!

No niestety nie:(-wykonawca twierdzi, że mury są w środku zamarznięte i nie można smarować,bo wszystko może odchodzić i izolacja nie spełni swojego zadania.Fakt w dzień pogoda wspaniała temp.dochodzi w słońcu nawet do 15 stopni ale w nocy temperatura spada do -5 a nawet -7stponi i mury są jeszcze zamarznięte.Podsumował to krótko"SPIEPRZYĆ ROBOTĘ IDZIE SZYBKO ALE GORZEJ JĄ NAPRAWIĆ"

Nie wiem co mam o tym sądzić czy cieszyć się, że jest dokładny i chce dobrze wykonać robotę czy się złościć,że robi na innych budowach a mnie olewa?

A może ktoś mi podpowie jak jest z tym smarowaniem fundamentów i ich izolacją?

-czy muszą być całkiem suche?

-czy naciskać na wykonawcę by robił?

- czy czekać aż przyjdzie ciepło i mury odmarzną?

Dodam jeszcze, że ława jest na głębokości 60cm. , miejscami jest tam lód ,ale lód można skuć i wszystko oczyścić.

Pozdrawiam Ula