Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LK&506-czy uda się wybudować za 280tyś.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A u nas do d..y padł nam samochód koszt naprawy ok 6 stów .Wylewki będziemy wylewać w tym tygodniu mieliśmy dziś pan wczoraj zadzwonił czy może być u nas jutro zamiast czwartku mąż się zgodził bo miał tylko zrobić kanalizację w naszej łazienkę i sprawdzić szczelność w podłogówce ale padło autko i,łożysko w skrzyni biegów ,kanalizację zrobił ale szczelnośći podłogówki się nie udało sprawdzić .Jak pech to pech .

...to ja miałam dokładnie rok temu -popsuło mi się moje auto(jechałam i przeskoczył rozrząd ,rozpieprzył wszystko-disel)mąż holował mnie swoim autem i w pewnym momencie szarpnął i zrobiło się to samo w drugim aucie(benzyna) w jednej chwili zostaliśmy bez auta(mając dwa w domu).Za miesiąc komunie syna, załatwianie masy spraw związanych z kupnem działki-nic tylko strzelić sobie e łeb!:bash:.Jakoś to przetrwałam ,ale ile łez wylałam ,dodam tylko ,iż koszt naprawy dwóch aut tylko 12 tyś.

witam nową koleżankę!

tak 12 tyś.(2 auta)-w moim był kompletny silnik do remontu wtryski,pompa itd.Musiałam naprawić bo co miałabym z nimi zrobić jak stan aut ogólny był b.dobry-karoseria,wnętrze.Teraz mam autka perfekt zrobione bo mąż naprawiał sam i wiem że szybko ich nie sprzedam.;)

Edytowane przez ulciam

• 3 weeks później...
za 220 będziemy mieli deweloperski, teraz wydaliśmy coś koło 180-mamy dach, okna, tynki,elektrykę, hydraulikę-bez pieca,wliczone są wylewki-jutro zalewają (licząc od notariusza, projektu itd-bez działki), więc za 280 myślę, że będziemy mieszkać na dole-z kuchnią i łazienką...czy się uda-zobaczymy, w tych 200metrach podłóg jest też garaż-40m więc przy wykończeniówce nie uwzględniam go w kosztach-na razie nie planuję tam kafli...:)

...czyli wszystko robiły ekipy.U mnie wygląda podobnie ;ja zgrywam ekipy i po części zamawiam materiał(raz zamawia wykonawca a raz ja-zależy jak leży:)).

Mam takie chwile, że mówię sobie spoko,damy radę wystarczy kaski, a nie raz złapie mnie straszny dołek ,zaczynam myśleć i aż się trzęsę ze strachu że jej zabraknie.Już nie długo się o karze jak wylądujemy z pieniędzmi.Najgorsze jest to że więcej ich nie będę miała bo kredytu nie dostaniemy a i zarobki nie są wielkie by móc z nich jeszcze odłożyć większą kwotę.