Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LK&506-czy uda się wybudować za 280tyś.

Recommended Posts

Cześć dziewczyny! Pogoda płata figle ,dzisiaj od rana strasznie pada :bash:.Wczoraj zaczęliśmy kopać dziurę pod szambo i chyba dzisiaj będziemy mieli tam oczko ;).

Netka komin robią murarze ,ale mój wykonawca ma podzielonych ludzi do odpowiednich zadań i ci od kominów musieli dokończyć inne kominy :)

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Odpowiadam na wątek, choć na mojej budowie jeszcze ekipa budująca nie wkroczyła. Do budowy naszego zeta123 mamy baaardzo ograniczone możliwości finansowe. Mamy nadzieję, że do zamieszkania, może niekoniecznie w stanie pod klucz, wystarczy nam 250-260 tys.zł. Do fundamentów i murów będzie ekipa, więźba gotowa prefabrykowana, bo w naszej parterówce mamy stropodach, pokrycie dachu- mam nadzieję po niewielkich kosztach, bo decydujemy się na blachodachówkę i mamy wujka dekarza. Natomiast całą resztę zamierza zrobić mój mąż, z zawodu elektryk. Już zaoszczędził na prądzie budowlanym, płaciliśmy tylko za materiał i to z hurtowni, w której pracuje. Naprawdę nie wiem, czy nasze zamierzenie nam się powiedzie, bo ma w nim być trochę nowych instalacji, których zabrakło w aktualnym domu - centralnego odkurzacza, mechanicznej wentylacji z odzyskiem ciepła, itp. Wierzę, że się uda, choć blady strach mnie ostatnio dopadł, jak zobaczyłam, że nasza cudowna działka, (przy wykopie pod prąd), okazała się okrutnym czarnoziemem, do głębokości ok. 1m. ... No tych kosztów nawiezienia i wypełnienia piachem, nie braliśmy pod uwagę, a pęknie pewnie jakieś 8 tysi ... I wiem, że takich niespodzianek pewnie będzie nie mało. Ale pamiętajcie, wiara czyni cuda, i na taki, może mocno naciągany, bardzo wierzę.

Na ten rok planujemy SSO zadaszony. Daj Bóg, pozdrawiam koleżanki!

Edytowane przez koka1

• 2 years później...
Witam, Jestem w trakcie zbierania informacji na temat budowy i projektu lk506 (projekt i działkę już mam). Czy jest możliwe żeby ktoś z forumowiczów którzy wybudowali ten domek podesłali mi swój kosztorys stanu surowego zamkniętego lub stanu zero, najbardziej chodzi mi o stan zero...Każda informacja się przyda. chodzi mi o koszty robocizny i materiały ilości i ceny...bardzo dziękuję...mój email: [email protected]