cicia1967 22.02.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam.Mam zapytanie co do zabudowy.Działkę zakupiłem w 2000 roku jako pastwisko a w roku 2006 działki zostały przekwalifikowane na tereny zabudowy rekreacyjnej inwidualnej i oznaczone symbolem D4 ML i nie wytyczono dróg dojazdowych.Wszyscy sąsiedzi mają działki o tym samym symbolu i korzystają z tej samej drogi co ja ale droga nie jest naniesiona na mapę czyli faktycznie jej niema jest drogą polną między działkami ktorą od 100 lat miejscowi sobie wydeptalii wszyscy mają dojazd do swoich działek,ale zmierzam do tego że wszystkie działki mają pobudowane duże domy całoroczne i rozumiem że powinni mieć zgodę na budowę tylko jakim prawem je dostali skoro niema prawnej drogi dojazdowej do działek.Moja działka ma niecałe 900 m i nie myślałem o budowie domu tylko o postawieniu murowanej altany czy domku narzędziowego do 25m lub 35m na i bez problemu mógłbym postawić na zgłoszenie tylko nie dostałem zgody bo prawnie niema drogi dojazdowej tylko polna.Moje zapytanie czy mam jakieś wyjście z tej sytuacji aby tą altanę wybudować.Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts