szczeniakos 22.02.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam wszystkich, Jestem na etapie zakupu stołu do saloonu ale nie wiem na co się zdecydować odnośnie rozkładania stołu...palnuje zakup 140 cm gdzie chciałbym mieć 2 wkładki po 40 cm ale nie wiem jaki sposób rozkładania wybrać. Np. paged ma opcję rozsuwanych nóg na niezłych prowadnicach i zastanawiam się jak jest ze stabilnością stołu przy maksymalnym rozłożeniu czy nie ugina się w srodku, czy jego konstrukcja jest stabilna. Czy wybrać poprostu sprawdzoną konstrukcję rozsuwanego blatu a nogi na swoim miejscu . Chciałbym zamówić stół w firmie która współpracuje z kilkoma producentami, robią wszystko według upodobań klienta i można naprawdę dużo poprzerabiać według własnego uznania. Jednak obwiam się o to że stół z przesuwanymi nogami będzie uginał się na środku. czy ktoś z was może zamawiał taki stół i może podzielić się jak on się zachowuje z praktycznego punktu widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 22.02.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Chciałbym zamówić stół w firmie która współpracuje z kilkoma producentami, robią wszystko według upodobań klienta i można naprawdę dużo poprzerabiać według własnego uznania.. No to życzę powodzenia My nie mamy wygórowanych ambicji odnośnie stołu - prosty rozkładany (120-160) i biały. Kupić takiego się nie da. Przynajmniej nigdzie nie udało się nam takiego wypatrzeć. A stolarz powiedział 3.000 !! Za taki mniej więcej stół, jak ten poniżej tyle że rozkładany. http://img215.imageshack.us/img215/3766/12781.jpg Także jak znajdziesz taką firmę o jakiej piszesz i ceny będą normalne to bardzo poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczeniakos 22.02.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Oczywiście podam namiar - meble Jędrzej . Robią wszystko, dostawców krzeseł mają np z czech . Mają naprawdę sporo możliwości. Zamówiłem u nich całą sypialnie wszsytko zrobione z litego drewna naprawdę mogę polecić. Dzisiaj wziąłem kawałek szafki ( kupiliśmy meble bydgoskie model ego2 ) żeby rozjrzeć się czy uda im się dobrać kolor i strukturę . Oczywiście nie było problemu, akurat mieli prosty stół na nogach 7 cm szerokości, fornirowane dębowe, 140x90 rozkładany z rozsuwanym blatem , cena 1200 zł przed negocjacją . Chciałbym stół napewno ciut większy szerszy na grubszych nogach tylko ten system rozsuwania... mam zgryza jaki wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 22.02.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) Zaufaj mi że opcje z googlami przerabialiśmy w kilka stron A stół jaki pokazałem to prawie dokładnie to samo co Storm. Oba do kupienia w tym samym sklepie. Oczywiście ze sklepem rozmawiałem i pan przyznał że o białym rozkładanym w takich wymiarach i takiej formie (design) nie słyszał .... Także problem jest bo szukamy już ze 3 miesiące. Nawet od tego stołu się zaczął przyklejony wątek "Gdzie kupię..." Edytowane 23 Lutego 2011 przez nielot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 23.02.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Rozuswane nogi do mnie nie przemawiaja Wybrałabym raczej klasyczny sposób. Tylko tu też są różne rozwiązania. Stół mojej mamy rozkłada się praktycznie przy pomocy 2 pociągnięć. Ja mój muszę rozłożyć, wyjąć dechy, dopasować równo i połączyć na siłę A po imprezie zawsze przez moment kombinujemy z włozeniem desek na stare miejsce. A stół mamy 7 letni z BFM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 23.02.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 U moich rodzicow od wiekow jest stol w ktorym blat trzeba z obu stron odsunac i powstala luke dokladalo sie dodatkowy kawalek blatu. Czy dobre takie rozwiazanie... sam nie wiem. Gorszych nie znam. Lepszych tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 23.02.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 U moich po rozsunięciu te deski jakby same wyjeżdżają w tę lukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczeniakos 23.02.2011 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 No własnie sposób przesuwnego blatu jest mi znany i sprawdzony, jednak zawsze przy wiekszej imprezie ktoś ma to nieszczeście że ma nogę od stołu miedzy swoimi nogami . Oglądając stoly różnych producentów można zauważyć trend rozsuwanego całego stołu razem z nogami, ale jak to się ma w praktyce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 23.02.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Zalezy od producenta. W takim wypadku najwazniejsze sa prowadnice. Musza w koncu wytrzymac obciazenie na dosc duzej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 23.02.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Niezłe stoły ma firma denwar. Ja rozmyślam nad stołem laren 4 - rozkłada się z 2 m do 4m. Prowadnice wyjeżdżają leciuteńko, ze środka wyciaga się 4 wkładki, całosć podpiera 6 nóg. Są też mniejsze wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 23.02.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 (edytowane) nielot2 myślę że takiego gotowego stołu o tak nietypowych wymiarach raczej nie znajdziesz. Ja mam prawie identyczny jak ten ze zdjęcia które tu zamieściłeś, ale wykonawcy szukałam w internecie wśród firm które wykonują meble na zamówienie (za wymiary 175cm + wstawka 60cm dałam jakieś 1,5 roku temu ok 2tys.) Jeśli zaś chodzi o samą konstrukcję stołu i jego rozkładanie to mój ma rozsuwaną jedną nogę i dokłada się wstawkę (zależało mi na jednolitym blacie bez podziału na środku) A stabilność przy takim systemie rozkładania? Szczerze powiedziawszy to on nawet nierozłożony zbyt stabilny nie jest - buja się przy lekkim pchnięciu od strony krótszego boku (nie wiem czy to wina jego długości, kształtu nóg, zastosowanego systemu rozkładania czy też zbyt cienkiego materiału z jakiego został wykonany) Jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, ale gdybym miała możliwość przed zakupem go obejrzeć być może zdecydowałabym się na coś solidniejszego (stabilniejszego ) Edytowane 23 Lutego 2011 przez zetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 23.02.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Użytkuję stół Pagedu prawie 2 lata. Model Birmingham, rozsuwa się z nogami. Rozsuwa się do 1,85m lub 2,30m. Jest bardzo wytrzymały, nic się nie ugina. Prowadnice są naprawdę solidne. Polecam. Jesteśmy bardzo zadowoleni. No i maja bardzo dobry serwis. Trafiliśmy na lekko trefny model i stół używany ponad pół roku wymieniono nam na całkiem nowy (nowy model jest cięższy, ma grubszy blat, trochę zmieniono w nim konstrukcję prowadnic, a dokładnie blokady rozsuwania). A stabilność przy takim systemie rozkładania? Szczerze powiedziawszy to on nawet nierozłożony zbyt stabilny nie jest - buja się przy lekkim pchnięciu od strony krótszego boku (nie wiem czy to wina jego długości, kształtu nóg, zastosowanego systemu rozkładania czy też zbyt cienkiego materiału z jakiego został wykonany) Jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, ale gdybym miała możliwość przed zakupem go obejrzeć być może zdecydowałabym się na coś solidniejszego (stabilniejszego ) O właśnie, nasz pierwszy stół Pagedu miał tę wadę. Myslałam, ze tak ma być i dlatego używaliśmy, ale kiedys obejrzałam dokładnie i pobujałam taki stół w sklepie i był stabilny. Ekspedientka poradziła, zeby reklamowac, bo tak nie powinno być. Reklamację uznano i przywieźli nam całkiem nowy stół, zmontowali, a stary rozkręcili i zabrali. Nowy ani drgnie, ani złożony, ani rozłożony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 23.02.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 bialy rozkladany,niestety szklanyhttp://www.sklep.meble.pl/p93849,stol-rozkladany-bartell-white.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 24.02.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 My mamy taki stół z paged meble http://www.pagedmeble.pl/gfx/med/emanuel.jpg Stół ma przecięcie na środku, końce rozsuwają się i tak jak u większości - pod blatem znajduje się dodatkowa część, którą układamy bez problemu na wierzchu i łączymy całość.Gorzej jest faktycznie ze schowaniem dodatkowej części, trzeba to zrobić ostrożnie, żeby nie porysować blatu.Robimy to zwykle rano, po imprezie, więc nie jest tak źle z trafieniem w otwór:) Nogi są w narożnikach stołu, więc nie ma obawy, że ktoś będzie je miał między swoimi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 24.02.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 czyli nogi u was też się rozsuwają, nie tylko blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 24.02.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 My będziemy mieli (już zakupiony i czeka na dokończenie prac) stół o wymiarach 100 x 180 cm, Klose.Rozłożyć go będzie można poprzez dodanie dwóch części po 50 cm, czyli w pełnej krasie 280cm, bez żadny dodatkowych nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 24.02.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Tak, rozsuwa się całość, blat z nogami - faktycznie nie opisałam tego dość jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiz21 14.06.2012 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Witam, uzytkowalem stol zakupiony w salonie Kler przez rok czasu. Ze stabilnoscia i wytrzymaloscia to nie mial on za bardzo nic wspolnego. Przechodzac sie pewnego dnia po centrum meblowym wpadl mi w oko stol pewnego nie duzego producenta. Jak sie pozniej okazalo byl to strzal w 10 poniewaz zastosowal on w stole stara technologie - prowadnice drewniane. Nogi nie rozjezdzaly sie z blatami tylko - oskrzynia byla stala. Stół mial wymiary 135 rozkladane do 270. Na poczatku nie bylem zbyt przekonany dopoki sprzedawca (ok 90-100kg) przy maksymalnym rozlozeniu nie usiadl na stole a ten ani drgnal. Stol posiada 3 wkladki po 45cm i wszystkie chowane sa do wnetrza. Poza tym jest bardziej funkcjonalny niz stoly z prowadnicami synchronicznymi poniewaz przy rozlozeniu o 1 wkladkę mozliwe jest ulozeniu niesymetryczne tz. polowa stolu pozostaje na swoim miejscu a druga polowa sie rozklada co znacznie ulatwia dostawienie krzesel. Z czystym sercem moge Wam polecic tego producenta gdyz wymiary i kolor mebli moze dopasowac do kazdej zachcianki klienta : http://www.stoly-krzesla.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marikaaa.kossak 03.11.2021 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 (edytowane) zakupiłam stół na stronie . Są tam również rozkładane rozkładane. Dobrej jakości Edytowane 3 Listopada 2021 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts