michal.bdg 22.02.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam, Pytanie jak Byście przykryli nieużytkowe poddasze nad stropem typu teriva ocieplonym styropianem. Dach to koperta 220 m2 1. Dachówka ceramiczna koniecznie na pełnym deskowaniu+2 warstwy papy zamiast folii,membrany czy jak je tam zwał. Z całym szacunkiem dla tych produktów ale wątpię by były tak długowieczne jak dachówka, a zdejmować dachówek w przyszłości z powodu uszkodzonej membrany raczej nie planuje. Z drugiej strony nasuwa się pytanie czy obecne dachówki zapewnia mi trwały szczelny dach za 30-40 lat. 2. Blacha bez deskowania ponieważ nie podwiewa zimą i na tym koniec. Pozostanie mi nadzieja że blacha nie zgnije w okresie przypadającym na emeryturę Wariant pierwszy bardziej mi odpowiada ale jest zdecydowanie droższy a jak wspominałem na wstępie poddasze będzie nieużytkowe. -Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 01.03.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Stawiałbym na Blachodachówkę. Może ma swoje minusy ale przy dachu kopertowym są i spore plusy. Na pewno jest bardziej szczelna choć karpiówka też ma tą zaletę Na dobrą blachę dają 50 lat gwarancji - ceramika podobno wytrzyma więcej ale czy uszczelki wytrzymaja choć 15 lat. Każdy produkt ma swoją reklamę ale czy nasze domy wytrzymają 100 lub więcej lat ? Będą tak przestarzałe jak obecne kamienice z kończ XIX i początku XX wieku i ziemia pod nimi będzie więcej warta niz dom. Tak myślę choć nie każdy musi się z tym zgodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 01.03.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Miałam jeszcze do niedawna podobne rozterki - (abstrahując od tego, że w ogóle nie planowałam dachu wielospadowego, tylko płaski ) i znalazłam swoje wymarzone pokrycie czyli blacho dachówkę Gerard firmy Ahi Roofing. Dla mnie jest to optymalne rozwiązanie jeśli już mam mieć dach spadzisty przykryty czymś porządnym a nie zabójczo drogim, a będzie tego przykrycia z 400 metrów kwadratowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 03.03.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Znalazłam swoje wymarzone pokrycie czyli blacho dachówkę Gerard firmy Ahi Roofing. Dla mnie jest to optymalne rozwiązanie jeśli już mam mieć dach spadzisty przykryty czymś porządnym a nie zabójczo drogim A ile kosztuje ta blachodachówka za 1 m kw. i w jakiej cenie są dodatki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.03.2011 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Droższa od dachówki ceramicznej. A wracając do pytania autora wątku zdecydowanie dachówka. Imitację (blachodachówkę) montujemy tam gdzie nie można oryginału tak więc na nowym dachu dachówka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 04.03.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 jak wyzej na nowym tylko i wylacznie dachowka ,jesli juz blacha to na starych budynkach gdzie obciazenie dachowka byloby zbyt wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 09.03.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 A ile kosztuje ta blachodachówka za 1 m kw. i w jakiej cenie są dodatki ? metr kw wychodzi od 60 - 80 zł w zależności od rodzaju tej blachodachówki. Co do dodatków nie sprawdzałam co do grosza, ale rozmawiałam w składzie, z którego biorę materiały i z pewnością obróbki wychodzą znacznie taniej niż przy ceramice. na dzień dzisiejszy ceny tego pokrycia tak bardzo mnie nie emocjonują ponieważ dla mnie jest to sprawa dopiero przyszłego roku. Do tego czasu wszystko może się zmienić. Zresztą aktualne ceny łatwo sprawdzić w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajeto 09.03.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 rób na pełnym deskowaniu z papą i ceramiką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 10.03.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Stawiałbym na Blachodachówkę. Może ma swoje minusy ale przy dachu kopertowym są i spore plusy. Mógłbyś to jakoś rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 14.02.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 A jak cenowo wygląda różnica między dachówką a blachą na rąbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MII 14.02.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 A jak cenowo wygląda różnica między dachówką a blachą na rąbek? Tania dachówka ceramiczna w prostym dachu wyjdzie tyle samo co blach na rąbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 14.02.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 A jakie są głównę różnice między jednym i drugim rozwiązaniem?Zupełnie się nie znam na dachówkach i jedyne różnice które widze to masa i przewodzenie temperatury.I czy do tanich dachówek można zaliczyć płaskie dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 14.02.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Płaska dachówka to około 70 zł za metr podstawowej + akcesoria. Do tego trzeba mieć dobrego dekarza, bo płaska dachówka nie wybacza błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts