Marteusz 23.02.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 WitamMam pytanie gdyż po dzisiejszych wizytach starostwie powiatowym jestem troszkę skołowany i w związku z tym mam kilka pytań. Czy adaptacja poddasza wymaga pozwolenia na budowę? Mamy zamiar ocieplić poddasze wełną mineralną, wstawić ok 5-7 okien dachowych i zrobić ścianki z KG, zrobić łazienkę i kuchnię na poddaszu oraz schody. PozdrawiamMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 24.02.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Tak plus projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 24.02.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Chyba, że masz pewność, że nikt Cię nie zakabluje . Generalnie jeśli poddasze jest nieużytkowe to jak poprzednik napisał trzeba pozwolenia. Jeśli jest użytkowe tylko niewykończone (na przykład w trakcie budowy kasy nie było i przełożyło się to w czasie) to wtedy takie działania to chyba tylko remont i wystarczy zgłoszenie. Ale to pewnie zależy od zakresu prac a ja specjalistą nie jestem. Zwróć uwagę w jakim wieku jest dom i czy nie jest na przykład pod ochroną konserwatorską. Wtedy aby na przykład wstawić okno dachowe trzeba mieć zgodę konserwatora zabytków na danym terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marteusz 25.02.2011 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Tak plus projekt. Ile taki projekt kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts