tatafilipka 23.02.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 witam, wiem, że wątek ile za wykończenie pojawiał się już nie raz, ale jakoś w gąszczu wpisów na forum nie potrafię znaleźć nic aktualnego... mam dom w stanie surowym zamkniętym...firma, która budowała dom wprawiła mi okna, z zewnątrz jest zrobiona drewniana elewacja...mam już dechę na balkonie, więc odpada na nim robocizna....mam ocieplone ściany pionowe (do ocieplenia zostały skosy) stąd pytani ile będzie kosztować reszta?dom ma niecałe 170 metrów w tym garaż i kotłownia niecałe 30, poddasze ze skosami od podłogi kuchnie wyceniliśmy ze sprzętem w IKEA PLANNERZE na około 13.000, mamy jedną łazienkę 12 metrów (ze skosami) i jedno takie małe WC, ogrzewanie chcemy piec na eko groszek, pelet etc z podajnikiem + kaloryfery+solary...bez podłogówek i innych dziwactw, zamiast kominka piec ceramiczny za około 7-8.000 z montażem, na podłogach decha dębowa stylizowana i olejowana za 149 za metr (w sumie w całym domu poza łazienką gdzie skusimy się chyba na dąb afrykański za 299/m), płytek w sumie 7 m2 na podłogę do wiatrołapu, na ściany płyty GK + farba, 2 małe ściany działowe chcemy postawić z cegły rozbiórkowej, dodatkowo rekuperator i centralny odkurzacz i oczyszczalnia z odzyskiem wody... nie ma u nas gazu, więc instalacja odpada chciałbym wiedzieć ile może kosztować robocizna tego wszystkiego, gdyż nie bardzo chcemy robić cokolwiek sami- możemy ewentualnie pomalować i postawić te ścianki z cegły, bo nie mają być założenia równe:lol2::lol2: nasze umiejętności...no cóż powiedzmy, że są znikomy w zakresie budowania, więc za wszystko przyjdzie nam zapłacić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts